PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240230
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

https://www.youtube.com/watch?v=91CSjjTMjiA Nareszcie po długim czekaniu mamy ''zaszczyt'' obejrzeć fragment specjalnego odcinka!
Napiszcie jakie są wasze wrażenia po jego obejrzeniu :D Mi osobiście trochę dziwnie się przyzwyczaić do wiktoriańskiego Londynu...i oczywiście bez tych uroczych loków Sherlock'a oraz tych (okropnych) wąsów John'a..Ale cóż!Specjalny odcinek wygląda bardzo ciekawie taka odskocznia od głównych wydarzeń..Teraz tylko czekać do grudnia! A w styczniu znów zacznie się Sherlock'owa gorączka :)) Moffatiss chcą nas chyba zabić...ale to nie nowość prawda? :p

ocenił(a) serial na 8

Wygląda jakby zaraz zza rogu miała wyskoczyć Madame Vastra wraz ze Straxem i Jenny xd

ocenił(a) serial na 10

Faktycznie trudno jest się przyzwyczaić do "nielokowatego" Sherlocka, wizerunek bohaterów jest inny niż ten, do którego wcześniej już przywykliśmy. Ale ogólnie czekam z niecierpliwością. Może być naprawdę ciekawie, takie małe urozmaicenie. Nie mogę się doczekać by pożreć ten odcinek specjalny! :3

ocenił(a) serial na 10
wolf_chan

Zgadzam się, trochę dziwnie się to ogląda, jakby jakąś parodię, ale i tak nie mogę się doczekać. Dodam tylko smutną wiadomość od Moffata, który wczoraj oświadczył, że jeszcze nie zabrali się za pisanie czwartego sezonu. Tym bardziej czekam na ten Special, osłodzi czas oczekiwania na dalszy ciąg głównej historii.

"Blame it on the illustrator, he's out of control. I've had to grow this moustache just so that people can recognise me!"
xD Ahahaa! To będzie dobre.

użytkownik usunięty
HiddenStone

Pani Hudson: And I noticed you’ve published another of your stories, Dr Watson.
John: Yes, did you enjoy it?
...
....
.....
.......
.......
Pani Hudson: No. XDDDDDD

ocenił(a) serial na 10

Mi się bardzo podoba ten klimat :) Wydaje mi się, że mimo innej epoki zachowają charakterki postaci. Stylizacja Sherlocka jest niesamowita, z Johnem co nieco przesadzili, ale pani Hudson rozwala już w trailerze.

Myślicie, że w odcinku świątecznym zobaczymy Moriartego? Okropnie tęsknię za tą postacią.

użytkownik usunięty
Lodovata

Całkiem możliwe, że zobaczymy :)) W końcu kiedy filmowali specjalny odcinek Andrew Scott był widziany w Bristolu...więc kto wie...Jesteśmy jednak zmuszeni czekać aż do grudnia...Jednak jeśli jakimś cudem nie zobaczymy naszego kochanego ''psychopaty'' to dowiemy się jak sfałszował swoją śmierć na dachu więc będzie się działo! :p

ocenił(a) serial na 10

YouTube jest pełen lepszych i gorszych teorii, ale obstawiam że Gatiss i Moffat dadzą coś niesamowitego. Oby Jimmy namieszał w kolejnym sezonie. Ciekawa jestem, czy wprowadzą postać Sebastiana Morana, bo wtedy... dopiero będzie się działo :D

użytkownik usunięty
Lodovata

Oj na pewno namiesza ^^ W 3 sezonie tak strasznie mi go brakowało...jakoś Magnussen do mnie nie przemówił : / Niektórzy uważają, że za szybko się go pozbyli, ale ja się cieszyłam z tego obrotu rzeczy. W końcu ''a good old-fashioned villain'' może być tylko jeden ^^

ocenił(a) serial na 10

Magnussen raczej mnie brzydził niż fascynował jak Moriarty. Jedyne, czego żałuję, to braku wyjaśnienia przeszłości Mary i tego, co ich łączyło.

użytkownik usunięty
Lodovata

Tego co ich łączyło?Cóż...Mary była takim środkiem do celu i dojściem do Mycrofta...w końcu jeśli coś by się jej stało to ona jako punkt ciśnienia Johna i spowodowałaby, że biedak się załamie...i to ponownie...John z kolei jest punktem ciśnienia Sherlock'a..a Sherlock cóż...Mycrofta. Można powiedzieć, że miał ich wszystkich w garści lecz tylko Mycroft go interesował :)) Informacje o przeszłości Mary zdobył zapewne od samego Moriarty'ego, który wiedział wszystko o niej w końcu u niego pracuje tak samo jak Magnussen.Mary pomogła sfałszować śmierć Moriaty'ego i co możliwe była jednym ze snajperów w TGG a dzięki gazecie Magnussena mógł opublikować fałszywą historię o Sherlocku (TRF).Oczywiście plan ległby w gruzach gdyby oboje z nich wiedziało, że pracują dla tego samego pracodawcy więc Jim powiedział Mary, że Magnussen posiada informacje, które mogłyby spowodować, że trafiłaby do końca życia za kratki więc ta miała go zabić...Czy to nie wspaniałe?Upiec 2 pieczenie na jednym ogniu?Pozbyć się Magnussena, który już nie jest potrzebny a Mary nadal postawić koło Johna?Przypadkiem..a może i nie...w tym samym czasie Sherlock się pojawił i każdy wie jak skończył..Oczywiście dla Sherlocka najważniejsze jest szczęście Johna więc pomaga Mary i choć znowu na końcu jego plan nie wypalił zabił Magnussena i miał wyruszyć na samobójczą misję do Europy Wschodniej..Ale w końcu Moriarty nie pozwoliłby mu umrzeć więc...''Did You Miss Me?'' :)) Teraz zauważyłam, że się tak rozpisałam i to niepotrzebnie...Wybacz :/

ocenił(a) serial na 10

Właściwie my możemy tylko spekulować nt. przeszłości Mary i Magnussena, dlatego chciałam to zobaczyć w serialu.

Troszkę zeszłyśmy z tematu Christmas Special ;)

użytkownik usunięty
Lodovata

Co racja to racja :) Więc wróćmy do odcinka specjalnego XD Gdzieś widziałam, że odcinek będzie przeplatany z rzeczywistymi wydarzeniami pod koniec 3 serii.

Dorzucę do kompletu (pewnie już wszyscy widzieli, ale warto zachować link) pozdrowienia dla uczestników San Diego ComicCon od Andrew oraz Bena i Marka:
https://www.youtube.com/watch?v=qRsGzksXCWE

użytkownik usunięty
ACCb

''These nuts are hot.'' taka to specjalna wiadomość :)