PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237989
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Jaki widać nikomu nie idzie dogodzić.
Kiedy drugi sezon był taki jak pierwszy to jedni zadowoleni, dla innych było za mało.
Teraz powtórka z rozrywki, choć z innych powodów.
Minęły dwa lata, jak wiadomo to długo i Moffat z Gatissem mieli czas na kombinowanie.
Serial jest popularny na tumblr jak widać niektórych to strasznie kole w oczy...
A tak zasadniczo to wyczuwam ból pewnej części ciała.
Oczywiście już mamy oburzonych faktem wykorzystania fanfic'sów. Gatiss chciał się przypodobać / zaśmiać z fandomu ? nie wiadomo, ja nawet w to nie wnikam.
Dla mnie odcinek był świetny.
Ani przez chwilę się nie nudziłam.
A muszę przyznać że byłam przerażona tym, że dostaniemy coś w stylu słabego ślepego bankiera.
Bardzo przyjemne dwie godziny. Wciągnięcie fanów w akcję [ która wersja jest prawdziwa ]
Wersja Andersona oraz "fanki a'la tumblr" co oczywiście tak zdenerwowało znajdujących się tutaj rzekomych najpoważniejszych i najwierniejszych fanów, były przerywnikami.
W dodatku nawiązania do Khana, Little Favour, Doctor Who.
Sprawa na odcinek nie mogła zająć wiele czasu. To było oczywiste. Trudno upchać w 1,5 godziny :
- ukazanie obecnych sytuacji bohaterów !!! - 40 min
- powrót Sherlocka - 30min
- wielką sprawę - 20 min
A spójrzmy na to ze strony finansowej, bo kto kupuje wszystkie DVD, koszulki, książki i inne gadżety ? Na pewno nie Ci którzy nagle wracają po dwóch latach, oglądnęli, nie przypadło do gustu i teraz hejtują.
Mi bardzo odpowiada ten odcinek. A teraz możecie mnie zlinczować.

ocenił(a) serial na 7
sweetgirl_fw

W którym momencie było nawiązanie do Khana? ;O

ocenił(a) serial na 8
Merkura

golenie u Mycrofta [ włosy + jego wymowa ], skok przez szybę w wersji Andersona

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Hmm wydaje mi się że na początku, podczas wersji Andersona, jak Shelrock skacze na linie, zostaje wciągnięty do okna, wybija szybę;) (chociaż ja wyczułam tu raczej styl Bondowski) Nic innego mi się nie kojarzy:)

ocenił(a) serial na 8
Merkura

i jeszcze Watson w restauracji " I just want to know why " jak Bones w pewnym momencie mówił do Kirka : po prostu identycznie - teraz oglądam drugi raz i tak skojarzyłam

sweetgirl_fw

To jest najlepszy odcinek jaki kiedykolwiek widziałam..:)
Nie nudzi, cie ciągnie się, akcja jest szybka ale wszystko ma swój czas i miejsce- genialne:D

ocenił(a) serial na 10
sweetgirl_fw

Dokładnie, wszystkim ludziom nie dogodzisz;) Odcinek genialny, sto raz wolę taki niż np. Psa Baskervillów, który mnie trochę wynudził:) Ubawiłam się strasznie, podczas tej półtorej godziny przeżyłam cały wachlarz emocji:D Ehh nie będę pisac po raz któryś tego samego:P

ocenił(a) serial na 9
sweetgirl_fw

Zdecydowanie się zgadzam. Wiadomo, jednak czekało się trochę na ten odcinek i oczekiwania były duże, ale serial jest popularny i nic na to nie poradzimy. Zresztą, największa część widzów była zainteresowana tym jak Sherlock przeżył, więc twórcy pokazali nam to, czego chcieliśmy - z odpowiednim dla siebie humorem :)
Nie ma co narzekać - odcinek jest jaki jest. Następny na pewno będzie już poważniejszy, więc nie ma co się spinać, że serial obniżył loty :)

ocenił(a) serial na 8
oldfears

Na pewno będzie lepszy.. Po prostu ten miał być bardziej uczuciowy. W następnym na pewno będzie lepiej, ale w pierwszym nie chodziło o zagadkę. Chodziło o powrót Shelocka. Li i jedynie.