Sherlock

2010 - 2017
8,5 246 tys. ocen
8,5 10 1 245944
8,0 41 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Sherlock czuł coś do Molly?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Nouvelle

Trudno powiedzieć chociaż wydaje mi się, że jego zachowanie wobec Molly jest tylko przykrywką żeby nie pokazać, że mu zależy. Wystarczy zobaczyć na reakcję Sherlocka jak Molly miała dla niego prezent świąteczny albo gdy dowiedział się, że ma narzeczonego, a później z nim zerwała. Obawiam się jednak, że raczej z tej pary nic nie będzie bo nawet w jakimś wywiadzie Benedict na pytanie o to czy Sherlock powinien mieć dziewczynę odpowiedział, że nie bo to byłoby kompletnie sprzeczne z ideą kreowania tej postaci i jakoś nie wyobraża sobie by Holmes miał się ustatkować i stworzyć stały związek.

Pytam, bo właśnie obejrzałam pierwszy odcinek trzeciego sezonu. I na początku, gdy Sherlock wpada do pokoju oknem, całuje Molly namiętnie..
Też nie wierzę, że Sherlock kiedykolwiek się z kimś zwiąże.. Tak na poważnie.

użytkownik usunięty
Nouvelle

Ten odcinek w ogóle jest pokręcony i tak naprawdę nie wiadomo jak Sherlock sfingował swoją śmierć więc równie dobrze może być tak, że żadna wersja zaprezentowana w tym odcinku nie jest prawdą i to jak pocałował Molly też mogło być w fałszywej wersji i takie coś nie miało miejsca. Może być tak, że Sherlock naprawdę coś czuje do Molly ale w nie wiadomo co będzie w 4 sezonie może stać się coś takiego co totalnie przekreśli szansę tej pary bo też nie wydaje mi się, że Sherlock w ogóle z kimś będzie.

A będzie w ogóle czwarty sezon?

użytkownik usunięty
Nouvelle

4 sezon będzie ok 2016 bo 3 miał premierę ok stycznia 2014 a co 2 lata są

Dzięki za informację ^^

ocenił(a) serial na 10
Nouvelle

A chcesz spoiler do tego pocałunku?

Pani_Zima_1989

Nie, dziękuję. A jutro obejrzę ostatnie dwa odcinki :)

ocenił(a) serial na 10
Nouvelle

Myślę, że Molly jest tylko jego koleżanką a jej uczucie wykorzystuje do swoich celów.

LoveKills

Najśmieszniejszy jest nowy chłopak Molly. Jest łudząco podobny do pewnej osoby.. :)

ocenił(a) serial na 10
Nouvelle

Biedna, żałosna Molly, żal mi jej, tak beznadziejnie zakochana w kimś takim jak Sherlock...

użytkownik usunięty
LoveKills

Pewnie trochę w tym racji jest, że Sherlock wykorzystuje Molly do swoich celów ale mimo wszystko wydaje mi się, że nie jest mu obojętna bo warto zwrócić uwagę, że w odcinku Reichenbach Fall przy fingowaniu swojej śmierci poprosił o pomoc właśnie Molly. Jest to dowód, że bardzo jej ufa.

ocenił(a) serial na 10

Bo wie, że ona zrobi dla niego wszystko, na pewno w jakiś sposób jest jej wdzięczny i dlatego powierzył jej takie odpowiedzialne zadanie

użytkownik usunięty
LoveKills

Sherlock jest tak złożoną postacią, że naprawdę trudno stwierdzić co mu w głowie siedzi i co czuje do Molly może w 4 sezonie bardziej wyklaruje się ten wątek choć przypuszczam, że stanie się coś takiego, że ta para nie będzie razem.

ocenił(a) serial na 10

Molly to nie ta liga, niestety, Sherlock zanudziłby się z nią na śmierć, on potrzebuje kogoś równego sobie, takiego jak Irene (chociaż ja jej niecierpię)

LoveKills

Teraz, gdy już obejrzałam wszystkie odcinki, jestem pewna, że Sherlock (ewentualnie) był zauroczony Ireną, jej odwagą i inteligencją, wykorzystywał (choć lubił) Molly i tak samo, posłużył się Jeanette. Ale i w tym wszystkim, jest uroczy ^^

ocenił(a) serial na 10
Nouvelle

To prawda, wykorzystuje kobiety z cudownym wdziękiem ;) Nawet John dał się nabrać, ze "związek" z Jannine to na poważnie ;)

Nouvelle

Stanowczo nie. Prawdopodobnie, Sherlock czuł coś tylko do Irene. To było widać. Molly obchodziła go tyle co zeszłoroczny śnieg. Choć nie przeczył, że była przydatna. Jednak nie pasowała do niego, była za łagodna, nudna itd. On podziwiał Irene za to, ż =e była podobna do niego, choć z drugiej strony zupełnie inna.