Sherlock

2010 - 2017
8,5 252 tys. ocen
8,5 10 1 252066
7,9 48 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

użytkownik usunięty

Niestety nie było mi dziś dane dokładnie obejrzeć odcinka. Dlatego nurtuje mnie jedna rzecz, która wersja skoku była prawdziwa z liną czy z materacem? Chyba będę musiała obejrzeć jeszcze raz ten odcinek, bo wiele mnie ominęło...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Z materacem jest nieprawdziwa, tyle wiem. Ale ogólnie to chyba nie wiadomo co tam się stało.

donmaslanoz14

Niby dlaczego z materacem jest nieprawdziwa?
Całkowicie logiczna a to że Andersonowi odbija i doszukuje się pierdół to inna bajka:)

ocenił(a) serial na 8

Teoretycznie ta z materacem. Pierwsza z nich była jedną z wizji Andersona. Chociaż ja jestem skłonna stwierdzeniu, że żadna z wersji nie jest prawdziwa i skok Sherlocka traktuję jako ciągle nierozwiązaną zagadkę;)

użytkownik usunięty
Pitta

No to wszystko jasne :D dziękuje. Chociaż cały czas miałam nadzieję, że wersja 1 jednak jest prawdą ze względu na pocałunek z Molly :)

Ja się cieszę, bo trzymam kciuki za Johnlocka:)

ocenił(a) serial na 9
ja1992

D tam Moriarti-Sherlock to dopiero para;-).

WOLVERINE55

Tak... fanficki aż buzują od tego..:)

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

No, gdyby to była prawda, to by sie działo, oj działo... :D W sumie ta opcja mi się najbardziej podobała. No, może poza chamsko wydrukowaną i przyklejoną kartką do manekina :(
Wydaje się, że wersja opowiedziana Andersonowi mogła być prawdziwa. A twórcy nie powiedzą, co sie tak naprawdę wydarzyło, bo sami nie wiedzą tak do końca?
Btw, Benedict Cumberbatch w jednym z filmików uchylił rąbka tajemnicy: https://www.youtube.com/watch?v=j6W-qk73CkI

W takich chwilach wszyscy jesteśmy Andersonami :(

Pitta

No jak ta z materacem? Przecież było kilka powodów dlaczego to miało małe prawdopodobieństwo udania się. No i myślisz, że Sherlock powiedziałby prawdę Andersonowi? :D

donmaslanoz14

Jakie to powody?
Jedyny zarzut Andersona to było że John mógłby wyjść zza budynku a przecież Sherlock wyraźnie nim kierował żeby stał w określonym miejscu.
Scena z materacem jest bardzo w stylu Sherlocka i na pewno logiczna w przeciwieństwie do pozostałych.

ocenił(a) serial na 9

na moje oko to ta z materacem była prawdziwa, przecież Moriarty sobie strzelił w łeb. Nurtuje mnie jedynie, dlaczego już po wszystkim na końcu odcinka nie wyjawił tego Watsonowi? Gra się nadal toczy, czy jak? ;p

danioterix

Mamy dalej się zastanawiać...
Scenarzyści nas trollują;D

użytkownik usunięty
ja1992

W sumie jest to tak zaskakujący serial, że w następnych odcinkach może się okazać dosłownie wszystko :D

Nie chcę spoilerować więc nie odpowiem..:)

ocenił(a) serial na 9

Ta wersja z manekinem i żywym Moriatim na dachu(a jak-)).