PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238090
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Ugly Duckling

ocenił(a) serial na 9

Jak myślicie na jaką misję Sherlock miał lecieć samolotem do Polski ("Eastern Europe" - sic!)?

http://imageshack.com/a/img22/467/656e.jpg

Okolice miasta "Ryki".
Czy może to być związek z Projektem "Manhattan" i bronią atomową oraz zapowiedź wydarzeń sezonu 4?

sapphire_2

Nie mam pojęcia ale-
Kocham Cię za ten temat:)

ocenił(a) serial na 8
sapphire_2

szkoda że mi się zacinało trochę i nie dostrzegłam tego :DDDDD piękna sprawa, jak będą u nas nagrywać to nie odpowiadam za moje czyny...

ocenił(a) serial na 10
sapphire_2

I have no idea.... OMG NIECH ON W 4 SEZONIE LECI DO NASSSS!!! Kręćcie tu, zapraszamy!!!!;D

sapphire_2

Kocham Cię... zupełnie mi to umknęło xD Przemknęło mi przez myśl, czy to nie o Kraj nad Wisłą chodzi, a tu taki kwiatek xD Ale to jak o tej misji mówili - ja miałam wrażenie że ta Eastern Europe to jakieś dzikie, niezbadane ostępy zamieszkałe przez plemiona kanibali...

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

No bo przeciez to właśnie MY;-) a raczej to co zawsze sądziła o nas zachodnia Europa;-) chociaż angole to juz powinni wiedzieć co nieco- w końcu niektórzy tu przyjeżdżają i sikają nocami po bramach na Rynku(w Krakowie).

tootie_2

W sumie, większość tej reprezentacji, którą mamy w UK, jakoś nie zachęca do zmiany poglądów ;)
Stanął mi przed oczami Sherlock przemykający bramami i zaułkami polskich miast, mierzący się z rodzimymi dresami i kibolami, współpracujący z ABW, tropiący spisek z brzozą w tle...

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

I moherami, nie zapominaj o moherach :)

ElisaD

Dobrze mówisz i na mohery znajdzie się miejsce. Ja się już nie dziwię, że Mycroft dawał Sherlockowi tylko 6 miesięcy...

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Ja też przeczuwam, że bał się Agenta Tomka;D Taki przeciwnik xDDDD

czarna_mamba_9

Agent Tomek... you made my day xD
Pod spodem ktoś zwrócił uwagę na chytry kryptonim akcji "UGLY DUCKLING"... Jak dla mnie wszystkie elementy zaczynają do siebie pasować :D

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

I układa się nam to w logiczną całość:D Gatiss, Moffat - rozpracowałyśmy was:D:D

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

O kurcze, wlasnie tez to sobie wyobrazilam po Twoim opisie :D Biedny Sherlock...
Ja tylko mam nadzieje, ze nie wywina nam takiego numeru, jak zrobiono dwa razy w "Elementary:", bo tego im nie wybacze.

xena_4

"Elementary" jeszcze nie widziałam, na razie nie mam odwagi się za to zabrać. Zdradzisz, co to za numery? ;) Chyba, że to jakieś wielkie spoilery, ale nie sądzę żebym się tak emocjonalnie przywiązała do tego serialu, więc w sumie luz.

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Oho chyba było ich nawet więcej, wyliczyłam trzy takie numery. Nie ma czego porównywać, dla mnie "Elementary" to marna podróbka uwspółcześnionej angielskiej wersji. Zainteresowałam się tym serialem tylko ze względu na Lucy Liu którą bardzo lubię ;)

ocenił(a) serial na 9
mandyS

Najbardziej mnie rozwaliło czyjeś stwierdzenie na forum filmwebu, że Elementary w przeciwieństwie do Sherlocka, nie robi z widzów idiotów. Seriously? Ja bym się tutaj kłóciła, bo uważam, że jest wręcz odwrotnie.

ocenił(a) serial na 9
sapphire_2

Tak niech przyleci do nas..Sherlock rozwiąże sprawę Smoleńska (wybaczcie musiałam xDDD)

ocenił(a) serial na 10
mandyS

I przy okazji spotka się z nami, by dac autografy i zrobić zdjęcia;P

ocenił(a) serial na 9
czarna_mamba_9

Ja od razu rzucam wszystko i jadę tam gdzie będą kręcili ..ach te marzenia

ocenił(a) serial na 9
czarna_mamba_9

I może jescze zaprosić Bena na obiadek? xDD

ocenił(a) serial na 10
mandyS

Ja tez;D Jejku to marzenie... zrobili by nam niespodziankę...
Ha! Jasne, że zaprosimy:P:P To trzeba zebrać grupę:D

ocenił(a) serial na 10
mandyS

Zrobiłaś mi dzień :DJak już ktoś wyżej napisał "Ja się już nie dziwię, że Mycroft dawał Sherlockowi tylko 6 miesięcy..." xD

ocenił(a) serial na 8
Arwen241

naprawdę te wasze komentarze MEGA. Przed sezonem pomyślałam sobie, że jak wspomną chociaż o Polsce to uduszę się ze śmiechu i proszę, misja prawie udana - nasz kraj miejscem na ostatnią misję dla Sherlocka, no pęknę :D :D

ocenił(a) serial na 10
mandyS

Hahaha zdecydowanie- tylko Sherlock Holmes może wyjaśnić tą mroczną tajemnicę :D

ocenił(a) serial na 8
mandyS

Ekhm... Misja: Ugly Duckling - Brzydkie Kaczątko. KACZĄTKO. KA-CZĄT-KO. We see but we don't observe. Trafiłaś w samo sedno! A ja się dzisiaj pół dnia zastanawiałam czemu akurat taka nazwa dla misji w Polsce...

holysusie

I teraz wszystko zaczyna mieć sens :O
Z pomocy "amerykańskich ekspertów" już korzystano, nie dali rady. Nadszedł czas, by posłać po jedynego na świecie detektywa-konsultanta :O

ocenił(a) serial na 8
TorZireael

Już widzę te tytuły odcinków
- "(Nie)trzeźwy kierowca"
- "Ona to on czyli Seryjny samobójca"
i wielki finał
- "Tajemnica ściętej brzozy"

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

- "Tajemnica ściętej brzozy" - padłam ze śmiechu :D Chciałabym to widzieć, jak Sherlock rozwiązuje taką zagadkę :D

ocenił(a) serial na 10
sapphire_2

Coś mi umknęło, skąd to zdjęcie i o co chodzi?

ocenił(a) serial na 10
kasiaaaa

Mycroft miał to włączone na swoim komputerze bodajże jak rozmawiał z Sherlockiem... I prawdopodobnie Sherlock tam leciał tym samolotem, ale nie doleciał....;D A o co chodzi..... my sami nie wiemy, to jest najlepsze:D:D

ocenił(a) serial na 9
sapphire_2

Ale przeciez samolot zawrocil pod koniec odcinka, wiec raczej beda nici z akcja w Polsce. Tak przynajmniej mi sie wydaje.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Pozwól nam żyć pięknymi złudzeniami;D