Zastanawiam się nad kilkoma produkcjami, ale ocena tego serialu naprawdę robi wrażenie, prosiłbym o opinię czy warto osób, które już obejrzały ten serial. Z góry dzięki
Czy warto? Jeżeli jesteś fanem seriali kryminalnych, zaskakujących zagadek, specyficznego poczucia humoru i nie odrzucają Cię postaci z trudnymi charakterami, to zdecydowanie tak.
Serial jest tak perfekcyjnie zrobiony, począwszy od dialgów, muzykę aż po scenariusz, że jest obowiązkową pozycją dla każdego szanującego się fana tego gatunku.
Do tego trzeba dodać, scecyficzny klimat Anglii. To zupełnie co innego niż zwykłe seriale kryminalne produkowane w Ameryce, gdzie zagadka rozpoczyna się i kończy w tym samym odcinku(Chociaż są wyjątki).
Tutaj 1 wątek potrafi ciągnąć się przez 2 sezony (a wszystkich odcinków jest w sumie 9...).
Tak więc jeżeli nudzą Cię zwykłe produkcje, i chcesz zobaczyć coś świeżego, to jak najbardziej poleceam..
Mam nadzieję że pomogłam:)
Wiesz, kilka miesięcy temu zadałam to samo pytanie. Też podchodziłam do 'Sherlocka' jak pies do jeża. Ale.. zawzięłam się i obejrzałam pierwszy odcinek (głównie ze względu na Benedicta Cumberbatcha, którego notabene bardzo lubię) i.. spodobało mi się! Teraz jestem już po wszystkich odcinkach i czekam na następny sezon. Reasumując, polecam! :)
Wg mnie szkoda czasu. Serial mocno średni żeby nie powiedzieć, że słaby. Jego ocenę na Filmwebie to raczej w kategoriach żartu bym rozpatrywał.
Warto. Gusta są różne, ale Sherlock stał się kultowy, na pewno warto zobaczyć dlaczego. Wiele osób uważa, że ten serial jest wybitny. Ja go lubię za świetną grę aktorską, fajnie wykreowane postacie, błyskotliwy humor, wciągającą akcję. Jestem pewna, że coś Ci się w tym spodoba.
Ma tylko 9 odcinków, więc nie jest to żaden tasiemiec. Liczy się jakość, nie ilość. Każdy odcinek przypomina film kinowy, co jest zaletą.
Sherlocka lubię też za świeżość, jest czymś nowym. Takiego serialu jeszcze nie było. Ma swoje drugie życie w internecie przez to ogląda się go jeszcze ciekawiej. Będzie ci się podobał jeszcze bardziej jeżeli znasz angielski. Dialogi są genialne
W sumie warto, aczkolwiek nie ma co nastawiać się na jakąś rewelację, ja słysząc achy i ochy, spodziewałem się czegoś wybitnego, a okazało się że to solidne rzemiosło, ot XXI wiek, perfekcja techniczna i infantylizm fabularny...
ja Sherlocka obejrzałam niedawno i to w krótkim czasie bo nie mogłam zbyt długo czekać na kolejne odcinki :D
przystępując do pierwszego odcinka myślałam że będzie to kolejny typowo "kryminalny" serial, ale na szczęście okazało sie inaczej.
Mi się najbardziej podoba w tym serialu jego niepowtarzalny HUMOR ^^ no i oczywiście kreacja postaci Sherlocka zasługuje na wyróżnienie.
Komuś serial może się nie spodobać, ale jeśli chodzi to mnie to naprawdę polecam ;)
Czy warto ? Ja się strasznie wciągnęłam :* A to wszystko przez Martina ! Strasznie spodobał mi się w Hobbicie i obczajałam go na różnych stronkach i wgl. Zawsze gdzie patrzałam był z Benem.Dużo osób na forach pisało ze Sherlock jest niesamowity itd. Więc postanowiłam to sprawdzic.Nie mylili się jest cudowny strasznie się wkręciłam wręcz uzależniłam :D Z całego serca polecam ;) Pozdrawiam