Mam zamiar kupic mojej mamie z okazji swiay serial. Waham sie miedzy 'Rzymem', ktory jest podobno super, ale juz troche przestarzaly technicznie, a pomiedzy Sherlockiem... Czy wszystkie sezony sa fajne? Wciagaja tylko fanatykow kryminalistyki? Kazdy odcinek ma 1,30? Troche mnie to zniechecilo, bo seriale maja to do siebie, ze ich plusem jest to, ze sa krotkie :( Chetnie wyslucham Waszych opini! Moze ktos ogladal oba seriale?
Sherlock jest świetnym serialem jeżeli twoja mama lubi kryminały to kupuj, kosztuje ok.90zł (3 sezony) , Rzymu akurat nie widziałam więc nie będę się wypowiadać na temat tego serialu wiem że podobno kosztuje 100zł.Serial Sherlock jest ciekawy to że trwa półtorej godziny to nie znaczy że musi być nudny Jestem fanką Sherlocka więc będę namawiać do kupna tego ale zrobisz jak zechcesz ;)
Hmmm, powiem Ci, że sama fanką kryminałów nie jestem i nigdy nie byłam, tym bardziej nigdy nie przepadałam za Holmesem. Ze względu na to, że kilka osób poleciło mi ten serial po prostu z ciekawości postanowiłam obejrzeć jeden odcinek i no cóż, w pięć dni obejrzałam cały serial i aktualnie jest on moim drugim ulubionym. Także odpowiadając na powyższe pytanie, nie, nie trzeba być fanem kryminałów by pokochać ten serial. Hm, z drugiej strony wiesz, nie wiem jaki gust ma twoja mama. Nie oglądałam też "Rzymu" więc nie mam pojęcia co by się jej bardziej mogło spodobać. Mogę jedynie dodać, że serial przypadł do gustu mojej babci (która również nie jest fanką kryminałów ;) ).
Co do tego, czy wszystkie sezony są fajne. Są. Chociaż według mojego znajomego trzecia seria jest średnia, no a mi akurat ona jakoś najbardziej przypadła do gustu. Także wiesz, zdania są różne. Co do tego, że odcinki są długie. No cóż, serial ma tylko dziewięć odcinków (oprócz jednego specjalnego, który trwa 7 minut) także dla mnie to akurat jest plus ;)
Sherlock co najwyżej może wciągnąć dzieci, a nie fanatyków kryminalistyki. Nie rozumiem ocen tego serialu... Poza dość interesującymi aktorami, nie ma w nim wiele więcej.
"Rzym" jest doskonałym serialem i polecam go w tym zestawieniu w proporcji 50:1 Nie wiem, czemu miałby być przestarzały. W przeciwieństwie do Sherlocka jest w nim akcja, a nie tylko emocje na twarzy głównych bohaterów, których źródła nie jestem w stanie pojąć ;-)
Ja polecam Sherlocka, bardzo fajna gra aktorska i obsada. Niestety jedynym minusem ( według mnie) jest to, że serial w pozytywny sposób uzależnia i po obejrzeniu 3 sezonów mam ochotę na 4, ale trzeba czekać dwa lata...