Że podczas otwarcia olimpiady nic nie wspomniano o Sherlocku, nie chodzi mi tu nawet o
tego nowoczesnego, choć byłoby super, ale o tego tradycyjnego z fajką, czapką itp. Jak dla
mnie to Sherlock Holmes jest bardziej charakterystyczny dla Wielkiej Brytanii, niż choćby
Piotruś Pan... ale może to tylko moje odczucia ;)
Szczerze mówiąc, ja także oczekiwałam Sherlocka na otwarciu... To prawda, szkoda, że o nim nie wspomniano. Sherlock Holmes tak bardzo kojarzy się z Londynem, że mogliby o nim pamiętać na ceremonii. Mimo wszystko, podobało mi się otwarcie :)
Mi też się podobało, mieli mnóstwo wspaniałych pomysłów, ale właśnie przez brak Sherlocka czuję lekki niedosyt...
Te z zwróciłam na to uwagę. Idealnie wpasował się w ten klimat jaki stworzono na Stadionie Olimpijskim. Szkoda, ale i tak było bardzo miło
Ja też cały czas czekałam że może wspomną o Sherlocku :/ jednak muszę przyznać że byłam dumna jak zobaczyłam Cumberbatcha otwierającego igrzyska w krótkim filmiku BBC, którego oczywiście kochana TVP nie puściła
http://www.youtube.com/watch?v=CR1_aPtoKw0
OMG rzeczywiście super wypadł... POWINNI TO PUŚCIĆ W TVP, jeśli to rzeczywiście oficjalny filmik... Jak teraz tak sobie myślę to może nie wspominano o Sherlocku na otwarciu olimpiady z powodu np. braku praw autorskich, no ale skoro do Bonda uzyskali to chyba nie powinni mieć problemu z Sherlockiem...
Mam podobne zdanie. Mogliby zrezygnować z Cumberbatcha nawet i dać po prostu takiego "tradycyjnego" Sherlocka - zdecydowanie lepiej by pasował do klimatu ceremonii niż nawet ten Voldemort, tak szczerze mówiąc.