Silos (2023-2026)
Silos: Sezon 2 Silos sezon 2, odcinek 3
odcinek Silos (2023-2026)

Silos | Solo

54m
7,3 528  ocen
7,3 10 1 528
Silos
powrót do forum s2e3

W tym odcinku wreszcie poznaliśmy Solo! Muszę przyznać, że może być to naprawdę rewelacyjna postać na ekranie, bo Zahn potrafił zagrać przekonującą postać, grając w zasadzie tylko oczami i głosem. Z wielkim zainteresowaniem śledziłem wątek jego i Juliette. Jestem ciekaw, w którą stronę dalej pójdą twórcy.
Druga część odcinka dotyczyła sytuacji w Silosie 18, w którym coraz bardziej wrze. Wydaje się, że czarę goryczy przelał Kennedy, który wykorzystał sytuację do jej dosłownego zaognienia i doprowadził do śmierci mechanika, która wzburzyła dotychczas racjonalną część dolnych poziomów oraz tą zdecydowanie bardziej wybuchową. Oczywiście było to zaplanowane, gdyż Patrick zrobił to za lek, który pozwoli mu zapomnieć... ;)
Prócz tego zabójcą był strzelec, którego wcześniej zwerbował Sims.
Bernard kurczowo trzyma się nakazów i powoli zmierzamy do rewolucji. Szef IT za nic ma sobie rady Meadows, która planuje wyjść na zewnątrz. Jestem ciekaw, czy Bernard wykorzysta sytuację i da jej kombinezon z gorszą taśmą. Później będzie mógł kłamać, że to ciało Juliette, która "wróciła". Może tak chce załagodzić sytuację?
Dla mnie bardzo dobry odcinek, najlepszy z dotychczasowych, na którym bawiłem się świetnie.

ocenił(a) serial na 8
Kojak75

Ja już widzę, w którą stronę idzie ta seria. Pewnie Juliet przez wszystkie odcinki będzie próbowała wydostać z silosa i w ostatnim uda się jej wyjść, a ostatnia scena to "akuku tu jestem".

duzers78

Niecierpliwie czekam, aż wróci do swojego silosu...ale w którym odcinku to się stanie, to nie wiem, gdyż nie czytałem książki.

ocenił(a) serial na 7
duzers78

Też się tego obawiam. Jeżeli to będzie tak przewidywalne, to serial zacznie pikować w dół. Już czuję jakieś obniżenie jakości względem pierwszego.

DonDiego80

Jestem ciekaw jak wyjdzie to w ostatecznym rozrachunku, bo recenzje o tym sezonie są lepsze niż pierwszym, (ale no w sumie wszyscy wiemy jak to czasem z nimi bywa). Na razie stawiają na relację międzyludzkie i rozwinięcie bohaterów i dopiero w drugiej połowie sezonu ma nastąpić przełom. Obecnie mi się podoba, ale czekam jak się to zawiąże wszystko 

ocenił(a) serial na 7
Exoo220

Ja też, bynajmniej, nie skreślam. Wciąż kibicuję tej produkcji. Mam nadzieję, że finalnie będzie naprawdę dobrze. Tym bardziej, że na nadmiar dobrych produkcji w klimatach postapo to narzekać nie możemy ;-)

ocenił(a) serial na 6
duzers78

Zapewne Tak będzie,wróci do swojego silosa podczas buntu,choć licze na jakieś twisty.

ocenił(a) serial na 8
aronn

Spoiler

ocenił(a) serial na 8
aronn

Spoiler

ocenił(a) serial na 8
hrabianka

Silosy są połączone przejściem, to co było pokazane na dysku.

ocenił(a) serial na 6
hrabianka

Nie czytam choć kusi ;)