W tym odcinku wreszcie poznaliśmy Solo! Muszę przyznać, że może być to naprawdę rewelacyjna postać na ekranie, bo Zahn potrafił zagrać przekonującą postać, grając w zasadzie tylko oczami i głosem. Z wielkim zainteresowaniem śledziłem wątek jego i Juliette. Jestem ciekaw, w którą stronę dalej pójdą twórcy.
Druga część odcinka dotyczyła sytuacji w Silosie 18, w którym coraz bardziej wrze. Wydaje się, że czarę goryczy przelał Kennedy, który wykorzystał sytuację do jej dosłownego zaognienia i doprowadził do śmierci mechanika, która wzburzyła dotychczas racjonalną część dolnych poziomów oraz tą zdecydowanie bardziej wybuchową. Oczywiście było to zaplanowane, gdyż Patrick zrobił to za lek, który pozwoli mu zapomnieć... ;)
Prócz tego zabójcą był strzelec, którego wcześniej zwerbował Sims.
Bernard kurczowo trzyma się nakazów i powoli zmierzamy do rewolucji. Szef IT za nic ma sobie rady Meadows, która planuje wyjść na zewnątrz. Jestem ciekaw, czy Bernard wykorzysta sytuację i da jej kombinezon z gorszą taśmą. Później będzie mógł kłamać, że to ciało Juliette, która "wróciła". Może tak chce załagodzić sytuację?
Dla mnie bardzo dobry odcinek, najlepszy z dotychczasowych, na którym bawiłem się świetnie.
Ja już widzę, w którą stronę idzie ta seria. Pewnie Juliet przez wszystkie odcinki będzie próbowała wydostać z silosa i w ostatnim uda się jej wyjść, a ostatnia scena to "akuku tu jestem".
Niecierpliwie czekam, aż wróci do swojego silosu...ale w którym odcinku to się stanie, to nie wiem, gdyż nie czytałem książki.
Też się tego obawiam. Jeżeli to będzie tak przewidywalne, to serial zacznie pikować w dół. Już czuję jakieś obniżenie jakości względem pierwszego.
Jestem ciekaw jak wyjdzie to w ostatecznym rozrachunku, bo recenzje o tym sezonie są lepsze niż pierwszym, (ale no w sumie wszyscy wiemy jak to czasem z nimi bywa). Na razie stawiają na relację międzyludzkie i rozwinięcie bohaterów i dopiero w drugiej połowie sezonu ma nastąpić przełom. Obecnie mi się podoba, ale czekam jak się to zawiąże wszystko
Ja też, bynajmniej, nie skreślam. Wciąż kibicuję tej produkcji. Mam nadzieję, że finalnie będzie naprawdę dobrze. Tym bardziej, że na nadmiar dobrych produkcji w klimatach postapo to narzekać nie możemy ;-)
Zapewne Tak będzie,wróci do swojego silosa podczas buntu,choć licze na jakieś twisty.