Jestem trochę zawiedziony tempem akcji ,byłem przekonany że w tym odcinku przyśpieszy i to w obu silosach będzie bardziej dynamiczna. Juliette powinna poznać już wcześniej tajemnice silosu 17 oraz pozostałych 48,W książce Solo jej to wyjasnił pokazał rysunki ,szkice oraz poznać pozostałych mieszkańców .A w 18-stce dojść do otwartego buntu.Jeżeli tak to się będzie rozwlekać to 4 sezony to za mało
Zapowiada się, że sezonów będzie ze 100. Mnie to czekanie przyspieszenie akcji tak znudziło, że uruchomiłem GPT i wszystko już wiem. Teraz czuję się przynajmniej mniej napalony na oglądanie kolejnych 100 sezonów.
Hej. Załóż wątek w komentarzach oznacz SPOJLER i wklej nam streszczenie istotnym faktów z książek :-) To będzie ciekawsze niż śledzenie jak Juliette mota sie po silosie.
Akcja w 2 sezonie jest strasznie ślamazarna, do tego pokazywanie istotnych rzeczy na początku odcinka i końcu po prostu wkurza. Na ten moment 2 sezon mnie zawodzi, a mega szkoda. Pierwszy sezon miał podobne problemy. Początek sezonu fajny i 3 ostatnie odcinki też dobre tempo, a środek padaka.
niedawno przeczytalem tom 1 i uważam że to co w serialu wyprawiaja wola o pomste do nieba …
Ja powieść czytałem tata temu ale powróciłem do książki z pojawieniem się serialu,masz rację w książce jest ciekawiej i dziwię się że wprowadzono tyle zmian i to na gorsze
Nie wiem, czy to się pokrywa z prawdziwą zawartością książek, ale przeczytałem kawałek streszczenia z angielskiej wikipedii i wychodzi na to, że w 1 sezonie serial zaadaptował 387 wyrazów ze streszczenia, a w 2 sezonie 33 wyrazy. Jesteśmy na 8 odcinku, więc tempo zaiste jest fatalne...
No ten epizod mało co pchnął do przodu. Wątek Juliette właściwie stanął w miejscu. Odcinek 9 i 10 będą razem trwać z 2 godziny, więc tyle będą mieli czasu na zamknięcie tego. W ostatnich odcinkach w końcu muszą wyłożyć niektóre wątki.
Idąc w tempie fabuły z ksiażki i serialu to Juliette miała już wiedzę o innych silosach wiedziała co oznacze słowo silos i do czego silosy służyły ,widziała mapy USA ,wiedziała gdzie zbudowano silosy ,wiedziała o centrali telefonicznej w każdym silosie i możliwości kontaktu.A w 18 trwal już bunt i były ofiary,nawet "zatelefonowała " do 18 i rozmawiała z Bernardem grożąc mu .W serialu chyba to będzie w ostatnim odcinku i to pod koniec ,szkoda że nie dotrzymują tempa z powieści
Jeśli okaże się że w ostatnim odcinku drugiego sezonu, Juliette nie pokaże się w swoim macierzystym silosie, to będę bardzo zawiedziony:(