Taka myśl mnie naszła... Skoro Kellerman mówił że Posejdon to był agent CIA, ktoś nieuchwytny o którego istnieniu praktycznie nikt nie wie... to może jest nim ten cały Harlan Gaines, facet którego rzekomo zabił Scofield? Najpierw skutecznie upozorował śmierć Michaela, a następnie swoją, Paul mówił że tylko osoba o ogromnych wpływach potrafiłaby coś takiego zrobić. Mógł mieć układ z Michaelem - ten go "zabija" i ucieka do Jemenu, gdzie znajduje się facet którego chciał wyciągnąć ten cały Gaines (Ramal), a dzięki temu że oficjalnie nie żyje, mógł działać sprawniej i być niemalże nieuchwytny.
Bo Jacob na Posejdona jest za cienki w uszach moim zdaniem. : D
PS. Nawet aktor który go grał, wizualnie pasuje na takiego sukinsyna i grubą rybe http://www.aveleyman.com/Gallery/ActorsH/tve61771-20100730-1806.jpg
w sumie... wpadłeś na dobry pomysł, ciekawe :D
Jacob za słaby na Posejdona masz rację.
właściwie to Twoja teoria może być słuszna, ciekawe kim w tym wszystkim jest ogólnie Jacob.
a jeszcze by się jedno zgadzało do tej Twojej teorii, jak wiemy z innych postów, w wiki prison break jest napisane, że Posejdon pojawił się w 2 odcinku (nie wiemy czy chodzi o pojawienie się wizualnie, czy też samo wspomnienie o nim), ale właśnie w 2 odcinku Kellerman wysłał Sarze to nagranie z tym z CIA i Michaelem..
Na profilu tego aktora na imdb w ogóle nie jest napisane że gra w Prison Breaku, podejrzane. Może dlatego że odgrywa role o wiele większą, niż by na to wskazywały pierwsze odcinki?
Możliwe że wtedy, gdy wrócą już do Stanów. Wtedy rozpocznie się krwawa vendetta, której pierwszym etapem będzie spuszczenie lania Jacobowi. :D I tak po cichu mam nadzieje, że nie zamkną wszystkich wątków, dając furtke do 6 sezonu, bo ten jak na razie trzyma świetny poziom.
myślę, że 9 odcinków to za mało żeby to wszystko ogarnąć, zakończyć.. i liczę na 6 sezon naprawdę, bo takiego serialu brakowało :)
a co jacob nie jest posejdonem ,czy moze prawa reka albo lewa posejdona ..dowiemy sie w krotce ,ale na pewno jak co niektorzy obstawiali ze Kelerman on na pewno nie jest ,i ciekawe czy przezyl czy kula go dosiegła oby nie.
Tak, nie dosięgła go. Broń miała za słaby wystrzał, kula zatrzymała się w połowie drogi i spadła mu na twarz bezwładnie, wybijając zęba. Wiem, bo czytałem w spoilerach.
Jedynke. Udostępniono nawet screen z następnego odcinka, z Paulem cieszącym się z tego że przeżył: http://iv.pl/images/60556751371438776932.png
Znalazłam takie zdanie na jednym portalu:
"Poseidon, though, has a masterplan and it somehow involves Michael (Wentworth Miller), a point Scheuring emphasized: “On some level, the whole thing is a head game played by Poseidon on Michael and then Michael, in turn, has a head game to play on Poseidon, where down is up and everything you think you know is not true. We’re hoping that we blow the audience’s mind in the last episode."
Zapowiadałoby się, że ostatni epizod będzie zaskakujący.
I może są w stanie dać rozwiązanie zagadki w tak krótkiej liczbie odcinków, kto wie. Nam to nie pasuje, ale...
A to inna wypowiedź Scheuringa:
"I knew that at least two characters had to die this season," he revealed. "Kellerman was a good first one to go, because in some ways, he was finding out [the secret behind Michael]. Once you start finding out the truth, and you're starting to kick out exposition that's too early in the narrative, you can't sustain that. You gotta die! When you know too much too early, you die."