PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224151
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Gdyby ów serial zakończył się na pierwszym sezonie, z czystym sumieniem przyznałbym mu
"10" - choćby za sam finał, trzymający w napięciu do ostatniej sekundy. Niestety, ktoś
postanowił poodcinać parę kuponików od jego nieoczekiwanej popularności.... no i zaczęło
się. Nie wiem, czy zmieniono scenarzystów, czy też poprzedni doznali zbiorowego udaru
mózgu, ale sezon drugi był jedynie cieniem wcześniejszego geniuszu. Dało się go oglądać,
ale (pomijając niektóre momenty) już właściwie bez większych emocji. Sezon trzeci to już
jazda po bandzie bez trzymanki: ogromu idiotyzmu, jaki wtłoczono w jego fabułę, nie sposób
wręcz opisać. Sezon czwarty był niewiele lepszy, a sam finał rozczarował na całej linii.
Koniec końców, "dobre złego początki" nie powinny nikomu wystarczyć, by pozytywnie ocenić
całość.

Nie rozumiem podobnych zdań, ja uważam że sezon 2 był bardzo podobny do pierwszego i nie ma żadnego "przeciw" by miał nie powstać bo w końcu życie i problemy skazanego na więzienie nie kończy się po ucieczce ale właśnie wtedy zaczynają się problemy. Trzeci sezon trochę można by powiedzieć że powtórka i ze zrobiony dla fanów albo kasy przez to że się powtórzył temat ale moim zdaniem tez był emocjonujący natomiast 4 jest słabszy od tych 3 ale nie mniej niż na 7/10, zastrzeżenia mam tu do samej końcówki i nie chodzi mi o Michaela ale o zbyt szybkie i bezsensowne zakończenie no i o zmianę charakteru części postaci co widać zrobiono dla przyjemności fanów, ich fanów, zupełnie niepotrzebnie.

Miałem problem z oceną, za pierwszy sezon bym dał 10, ale kolejne były bardzo słabe, ostatecznie dałem 6/10.

ocenił(a) serial na 10

Też uważam, że kolejne sezony były gorsze, ale za całe wrażenie, jakie wywarł na mnie ten serial nie mogę wystawić nic innego jak 10 :)

Skąd taka ocena?Moze stad ze to najlepszy serial jaki widziałam.