Czy tylko ja mam takie wrażenie, że najlepiej gdyby serial skończył się po pierwszym sezonie? Naprawdę gdyby wypuścili tylko jeden sezon to byłby to kultowy serial który ludzie oglądaliby po kilka razy, bo jak dla mnie wszystkie inne serie może prócz drugiej, chociaż ta też nie jest najlepsza, są pomyłką dlatego też ocena 6/10 jest jak dla mnie maksimum.
Biorąc pod uwagę to co dzieje się w innych sezonach jakaś firma czarna skrzynka i inne pierdoły to co to ma wspólnego z gościem który wytatuował sobie plany więzienia w celu uratowania brata przed karą śmierci?
Osobiście całego serialu nie obejrzałem bo potem już mi się po prostu nie chciało. Nie pamiętam nawet na której serii skończyłem.
i to że nie skończyłeś oglądać cię ratuje bo jakbyś obejrzał całość inaczej byś mówił, po pierwsze jakby się skończyło po 1 serii zastanawiałbym się dlaczego lincolna wrobiono bo co bo tak im się chciało głupota , a po za tym jakby zrobili serial o tym że brat ratuje brata z więzienia i nic po za tym byłby nudny jak flaki bo dopiero od 2 serii zaczynamy się dowiadywać że wsadzenie lincolna to tylko był chwyt żeby wyciągnąć jego ojca który jest groźny dla ich organizacjii , w 4 serii dowiadujemy się że również że ich matka żyje , serial cały jest bardzo dobry 1 seria to tylko tak naprawde wprowadzenie większość uważa ją za najlepszą ale napewno nie jest najważniejsza dla całej serii bo tak naprawde oprócz samej ucieczki nie wnosi prawie nic do całości , dobrze ci radze obejrzyj całość poukładaj sobie wszystko i napisz ponownie bo nie wierze że dla ciebie szczytem sensu serialu jest uczieczka z więzienia
Ale właśnie o to chodzi serial się nazywa Prison Break nie wiem czy wiesz ale tak naprawdę nie oznacza to "skazany na śmierć" i wtedy nawet nawet tytuł nie ima się historii. Ludzie zaczynali to oglądać bo zobaczyli zwiastun że facet robi sobie tatuaz i ucieka z wiezienia z bratem a siadaja potem i nagle wszystko kreci sie w okol firmy ktora nazywa sie "firma"? sorry ale widac ze braklo im pomyslu i chcieli zarobic hajsu wiecej a na 4 serii byla pewnie tak slaba ogladalnosc albo na trzeciej ze postanowili to skonczyc. jestem pewien ze gdyby przez wszystkie serie byla taka ogladalnosc bylo by ich wiecej. Tak samo bylo z Lostami pierwszy odcinek pobil rekordy ogladalnosci i co? walneli 6 sezonow zamiast skonczyc po 1 moze 2. a konczy sie nie dosc ze beznadziejnie nie wyjasniajac nic to wszyscy gina. A na poczatku serial mial byc o rozbitkach ktorzy chca uciec z wyspy a nie o jakims przeznaczeniu. Tak samo tutaj serial o ucieczce z wiezienia a nie o firmie "firma" ktora rzadzi wszystkim i wszystkimi.
Człowieku, to jest telewizja komercyjna, która utrzymuje się z reklam !! Oni nie tworzą czegoś nowego po to by zarzynać go po pierwszym czy drugim sezonie, w czsie największej popularności. Czy Tobie się to podoba czy nie, każdy serial, który odnosi sukces jest kontynuowany przez kilka serii. Na inne wybryki stać tylko największe, bogate stacje abonamentowe, takie jak choćby HBO, na które bez względu na oglądalność i tak musisz płacić przez jakiś czas.
Bo nikt nie powiedział, że cały serial ma mieć związek z kolesiem, który wytatuował sobie na ciele tatuaż. Oglądam własnie czwartą serię, jestem na 10 odcinku i stwierdzam, że jest to druga najlepsza "część", zaraz po "1" oczywiście.
Nie wyobrażam sobie tego, by skończyli na pierwszej serii. Uciekną sobie z tego więzienia, i co dalej? Nic nie wyjaśnione, przeciwnie, coraz więcej pytań o to, co się później działo. I wtedy ludzie mogliby powiedzieć, że serial jest bez sensu, właśnie z tego powodu.
pierwszy sezon oglądałam z zapartym them. jeszcze w UK mieszkałam i jak tylko przychodził dzień emisji to mnie żadna siła odciągnąć od TV nie mogła.
drugi sezon obejrzałam z rozpędu -zachęcona jedynką.
i tu zaczynam się motać. albo wymiękłam na końcu 2 albo na początku 3 .... a może to już 4było...ni jak nie dało się tego oglądać i pare ostatnich odcinków oglądałam tak że film leciał a ja np malowałam paznokcie. później słyszałam ze 4 była super ale nie ma siły zebym przebrnęła przez 3. dlatego obejrzałam ostatni odcinek i mam historię z głowy ;)
również uważam ze po 1 powinni zakończyć. bym do tej pory szalała zastanawiając jak im dalej poszło. w pamięci bym miała rewelacyjny serial a nie coś co męczyło i się skończyć nie mogło. chociaż w sumie..... dla mnie po pierwszym sezonie skończył się Prison Break - to co było później to jakaś bzdura która ulotni się z pamięci :)
1 sezon był najlepszy, ale zaraz po 1 najbardziej podobał mi się 4, następnie 2, a 3 dla mnie wypadł słabo
tak na marginesie 3 sezony były planowane od początku z tym że 3 miał być połonczony z 4 dopiero później przerobili je na 3 i 4 sezon dlatego 3 sezon ma tylko odcinków, dodam pierwotnie miał mieć tylko 13 odcinków cały serial ,ale później doszli do wniosku że w takiej postaci serial będzie krytykowany przez to że nic nie wyjaśni dlaczego lincolna wrobiono , i dlaczego brat go ratował dlatego wymyślono kolejne serie , nie wierze że bylibyście zadowoleni jakby serial wyglądał tak że kogoś wrabiają a jego brat wyciąga go z więzienia , od razu nasuwa się milion pytań ,co dlaczego itp .
dodam tylko że jakby zrobili serial tylko z 1 sezonem musieliby go okroić z 50-70 % fabuły , wspomne tylko : ucieczka i co dalej ? , historie bohaterów , firma itp , musieliby całkowicie zrezygnować z postaci ojca braci , wątek z sarą usunąć , wątek pani wiceprezydent to tylko kilka które trzeba by usunąć i zamieńić innymi żeby się trzymało kupy , nie ma co gadać serial w postaci tylko 1 sezonu byłby całkowitą porażką , w sumie to tylko 3 sezon wyglądał tak sobie reszta się trzyma kupy i bez żadnego naciągania itp .
równiez się nie zgadzam... sama pierwsza seria byłaby bez sensu... dla mnie osobiście najlepszy był 2 sezon... w trzecim trochę namieszali ale jesli ktoś uwaznie oglądał to można sie było we wszystkim połapać... i popieram TheGoldi07... gdyby mieli zakończyć na pierwszym sezonie musieli by większość wątków wywalić a wtedy serial byłby jedną wielką nudą i porażką... nie wspominając juz o tym ze gdyby wypuścili tylko pierwszą serię to nie oglądałabym mojej ulubionej postaci- mahone'a :D
Gdyby miałby to być serial tylko na jeden sezon to po pierwsze zrobione byłoby to tak, żeby wszystko się trzymało kupy i mogliby wszystko wyjaśnić. Nie chodzi mi o to, że po tym jak zakończyli pierwszy sezon tylko, że mogli to nakręcić zupełnie inaczej (moim zdaniem), poza tym jeśli byłby tylko jeden sezon nie wiedzielibyście o wątku firmy o mahonie itp itd. Mogli zrobić po prostu ucieczkę potem to że uciekli z pieniędzmi gdzieś tam albo otworzyli ten sklep dla nurków i tyle.
Nie wiem po co jest to narzekanie?
Jak podobal sie wam tylko pierwszy sezon to po prostu nie ogladajcie pozostalych.
Mozecie nawet wystawic 6/10, kogo to k*rwa obchodzi. Nie ma zadnego gdybania (''Powinni zakonczyc na pierwszym, wtedy zapamietalabym/zapamietalbym serial jako wybitny'').No to nie zapamietasz.
Dla mnie, dwa pierwsze sezony byly wybitne i bede je pamietaly do konca zycia.Nie wazne, co by sie wydarzylo w kolejnych.
Trzeci sezon z kolei takze mi sie podobal, moze w moim odczuciu nie byl arcydzielem jak dwa poprzednie, ale bardzo dobry.
''Jesli nie ogladalbym 1&2, bylbym zachwycony trzecim.''
Poza tym jak mogloby zakonczyc sie na pierwszym sezonie?
A MAHON, poj*balo was?
Przeciez on jest najciekawsza postacia.
To nie jest narzekanie tylko dyskusja. Obie strony wyprowadzają argumenty za i przeciw, jeśli to dla ciebie narzekanie to w takim razie każdy temat na filmwebie to tylko narzekanie. W dodatku jakbyś nie zauważył to wszyscy się wypowiadają tutaj z kulturą. Nikt nie bluzga, a ty od razu musiałeś przeklnąć. Pokazujesz tym tylko brak jakiejkolwiek kultury i sensownych argumentów, nie wspominając już o słabości jaką tym reprezentujesz.
Dokładnie tak. Właśnie coś takiego miałam napisać. Jak wam sie nie podobała reszta to oglądajcie tylko 1 sezon a nie. Jakby wypuścili tylko 1 sezon juz by sie posypały komentarze: 'dlaczego zakończyliście tak wybitny serial?! Zmarnowaliście potencjał!'
CO TO MA BYĆ ZA ZAKOŃCZENIE???????????? ŚMIERĆ GŁÓWNEGO BOHATERA!?????????????????? PO PROSTU NIE MOGĘ W TO UWIERZYĆ.... BĘDĘ TERAZ PRZEŻYWAĆ Z TYDZIEŃ!!!!!!!!!!!! 4 SEZON JEST DO DU**!!!!!!!!!!!!!!!!
Twoja wypowiedź też. Dobrze, że widziałam już cały serial, ale następnym razem po prostu napisz spojler zamiast psuć innym oglądanie.
Tak sie sklada, ze jak Ty to nazwales ''bluzgi'' sa zawarte w slowniku jezyka polskiego.
I w moim odczuciu nikogo nie urazilem uzywajac ich. Po prostu wyrazilem swoje zdanie na temat tych pierd*lonych lamentow (uuups, znowu to zrobilem).
Szkoda mi na ciebie śliny, co chciałeś osiągnąć przez przeklinanie raz jeszcze? Nie rozumiem to jest takie fajne?cool? Nie będę zaśmiecał filmwebu spamem i nie napisze Ci już nic więcej. Zniżę się tylko na chwilę do Twojego poziomu i ci powiem, że jesteś niereformowalnym idiotą. Możesz się nie fatygować i nie odpisywać bo nie zamierzam nawet tego czytać.
@kalambury1008 właśnie dobrze, zawsze kończą wszystko happy endem (przynajmniej większość). :)
Z checia sie pofatyguje i ci odpisze.
Wlasciwie moj post powinien byc skierowany do Twoich rodzicow, ktorzy nie nauczyli cie podstawowych zasad kultury.
Co chcialem osiagnac przez przeklinanie?
Nic, ty cwiercinteligencie. A co chciales osiagnac piszac ''cool''? Chciales zaszpanowac swoim angielskim?
Jak skonczysz podstawowke, mozemy wznowic jakze interesujaca konwersacje (To jest sarkazm. Czy slyszales w swoim zyciu takie dziwnie-brzmiace slowo? Odsylam do wikipedii). A wiec jak w poprzednim zdaniu wspomnialem, napisz za jakies 3-4 lata. Chociaz nie wiem czy to cos pomoze. Wydaje mi sie, ze Twoja glupota jest chyba wrodzona.