PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10041487}
7,1 645  ocen
7,1 10 1 645
6,0 2 krytyków
Skoczkowie
powrót do forum serialu Skoczkowie

Miłością do skoków zaraził mnie mój dziadek. Sadzał obok na wersalce i uczył (w czasach bez wielkich technologii) rozmiarów skoczni. Potrafiłam bezbłędnie określić długość skoków. Kibicowałam Dieterowi Thomie, Ahonenowi, Kamilowi. Bawię się i cieszę każdym dobrym skokiem kogokolwiek. Zawsze miałam lęk co będzie gdy odejdą wielcy swojego pokolenia. I zawsze odchodzą i pojawiają się kolejni. I tak mi jakoś przykro z powodu tego filmu.

Po ostatnich wypowiedziach naszych skoczków, dość obraźliwych w kierunku trenera, dochodzę do wniosku, że film to jedno wielkie oszustwo i powiem to głośno. Jakoś mi smutno, że nasi skoczkowie kłamali w nim jak najęci. Co się dzieje, że ciągle coś im się nie podoba? Zmieniają trenerów, trenują sami a i tak nic to nie zmienia. Jasne, że nikt z nas nie zna całej prawdy ale ona jest taka, że tam gdzie jest osób 5, tam prawd 6 bowiem każdy ma swoją perspektywę.
Czemu nie potrafią z szacunkiem dla siebie, trenerów ale przede wszystkim nas kibiców, przyznać się, że ich wielkie epoki odeszły. W wieku 38 lat z równymi co kiedyś sukcesami skakać może tylko Terminator. Ponieważ to maszyna a w dodatku nieistniejąca :-).
Dziękuję Ci Kamilu, Dawidzie, Piotrze za wszystkie lata ogromnych wzruszeń. Pawle, obyś nie był wielkim sam jeden w polskiej ekipie.