PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588273}

Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 50996
7,1 8 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny

Serial już się skończył więc możemy już porównać do pierwowzoru. W mojej opinii był gorszy od BaS, trochę za dużo scen erotycznych i to takich obrzydliwych, które nie wiem czemu miały służyć. W BaS też nie było ich mało ale nie kuły aż tak w oczy. Jednak Gods of the arena to i tak kawał dobrej rozrywki. Na plus można zaliczyć to, że wyjaśniono niektóre kwestie i dodano kilka ciekawych postaci na czele z Gannicusem. Szkoda tylko, że był tak krótki: 6 odcinków, z czego dopiero od 3 zaczęło być na prawdę ciekawie. Mogli przedłużyć trochę akcję prequela, dzięki temu dali by więcej czasu na powrót do zdrowia Andiemu. Ale niestety wychodzi na to, że będziemy mieli 2 sezon z podróbką głównego bohatera... Pieniądz jak zwykle jest ważniejszy.

ocenił(a) serial na 8
damian_k-91

Przede wszystkim zły tytuł - bogowie areny stanowili drugi plan. Myślałem, że to na nich skupi się serial i będzie jednym wielkim ciągiem walk, a otrzymaliśmy zbiór intryg Batiatusa i innych lanistów ;)

ocenił(a) serial na 10
damian_k-91

A ja jestem innego zdania- mi sie bardzo podobało to co zobaczylam, a postać Gannicusa udowodniła , ze nie ma ludzi niezastapionych, gdyż nie brakowalo mi "spartacusa" ogladając sba. Oczywiscie chcialabym bardzo zobaczyc Andiego w kolejnej czesci , jednak ma on chyba teraz inne problemy na glowie niz gra w filmach, a terapia w przypadku takiej choroby jest trudna i nie da sie okreslic jej czasu. Jedyne co mi sie nie podobalo, to to, ze taki sba taki krotki..... :)

ocenił(a) serial na 10
damian_k-91

A ja się cieszę, przynajmniej jeszcze bardziej polubiłem Crixosa i Doctore. Gannicus jakiś taki małojajeczny, mimo kozackich wyczynów!