Ale razem z Ojnomajosem i Kriksosem był jednym z dowódców powstania Spartakusa, więc na pewno jeszcze wielokrotnie się pojawi.
prawdopodobnie jak każdy gladiator zginie na arenie lub z reki swego Pana choć nie wykluczam wypadku nad urwiskiem
Moim zdaniem będzie walczył na arenie z Crixusem i przegra a on odbierze mu tytuł...
Nie zginie. Jest jednym z dowódców powstania Spartakusa i powróci w drugim sezonie...
Może być tak, że będzie walczył z Crixosem, przegra lecz zostanie darowane mu życie i Batiatus ze złości go sprzeda np. do Burdelu hahaha - końcówka to taki żart ( w pilocie widać, że może by w takim miejscu się odnalazł :p).
@Bartes123_2 masz racje.. Nie chodziło mi, że zginie tylko, że zostanie pokonany. Według historii faktycznie wyzionie ducha, ale razem ze Spartacusem pod Kalabrią :)
Ja nie napisałem, że zginie. Tylko, że przegra z Crixosem i być może odnajdzie się w 2 sezonie.
Zgadzam się w 100%, że przegra z Crixosem ale myślę, że jednak zginie chwalebną śmiercią gladiatora :)
parter ma dobry, widzać że trenował bjj, stójke ma zajebistą, pewnie się upije i spadnie z klifu
no tą opcje z jego śmiercią już wykluczyliśmy :p oczywiście nie wcześniej niż podczas powstania(śmierć) ;-)
Chyba, że w Blood and Sand jest jakimś tam sobie zwykłym gladiatorem wokół którego się akcja nie toczy.
Nie bardzo. Czytałem z aktorem grającym Gannicusa wywiad. Jest w obsadzie 2 sezonu. I dobrze. Dobra postać. Pociągnie 2 sezon bez Andy'ego. W ogóle domeną Spartacusa jest bardzo charakterystyczna obsada. Każdy z główniejszych bohaterów ma w sobie to "coś".
No i moje marzenia z młodości się spełniły - Xena Wojownicza księzniczka na golasa ;)
Ale kolego zabawe zepsułeś, chciałem dodać że może umrzeć na jakaś chorobe weneryczna z afryki, złapaną od niewolnicy po wygranej walce. A tak na poważnie, fajnie że pojawi się w drugim sezonie. Szkoda tylko, że aktor grający Spartacusa sie zmieni.
A tak z innej bajki, jedyne co mi się nie podoba w tym serialu to blizny. Bohaterowie są chlastani w każdym odciunku, a w kolejnym nie ma już śladu po ranach jakie wynieśli z areny.
też zwróciłam na to uwagę, ale przyznajmy, że jest to drobiazg który można wybaczyć i który nie psuje przynajmniej wizualnej strony serialu:) np. spartacus pomimo odniesionych licznych ran miał tylko te z którymi trafił do ludus, np taką potrójną na piersi. Liczne blizny i nawet dość drobne były za to dobrze widoczne na wytatuowanych ramionach teoklesa, zwłaszcza w chwili kiedy wchodził na arenę.
ależ ma, oczywiście - ale są to blizny głównie z walki z teoklesem, o której ciągle się wspomina, wiec dziwne by było gdyby nagle zniknęły. chodzi mi bardziej o to, że gladiatorzy odnoszą setki mniejszych kontuzji, mają pokaleczone ramiona, nacięcia na klatce piersiowej, ale są one widoczne tylko kiedy krwawią. np. rana na lewej piersi zadana spartacusowi przez Ilithię, czy rany od pazurów po walkach w podziemiu itp.
Jak mówiłam - w niczym to nie przeszkadza przy odbiorze serialu, a jest po prostu szczegółem, który wyłapałam. nie dziwię się też za bardzo, że z nich zrezygnowano, bo z pewnością utrudnia to znacznie pracę charakteryzatorom, a aż tak wielkiego znaczenia dla fabuły nie ma.
Pamiętam jak walczył w podziemiach. Póki tam walczył miał ślad po jakiś pazurach, awansował na arene i ślad zniknął całkowicie, na twarzy też coś się chyba zdarzyło.
tak podobnie Crixus w odcinku 11 czy 12 dostał kilkanaście razy batem po plecach a w ostatnim odcinku pierwszego sezonu ślady niemalże zniknęły.
sądzę jak alien_2 że nowy doctore będzie miał z jego śmiercią wiele wspólnego. Tworcy po pierwszym sezonie pokazali że nieźli są w intrygach i wydaje mi się że z pewnością widowiskowa śmierć na arenie zostanie zastąpiona zamachem którego motywem będzie zazdrość o żonę.
Druga opcja to że zginie z własnej głupoty "pycha zgubiła już wielu wielkich" jak to jest wielokrotnie podkreślane w 1 odc.
Mi sie wydaje ze Oenomaus go nie zabije, jest zbyt honorowy. Prawdopodobnie bedzie miedzy nimi jakas potyczka i doctore spusci mu niezly lomot, ale imo Gannicus przezyje i zostanie sprzedany do innego Ludus. Strzelam ze w 2 sezonie Spartacus wraz z reszta go odnajdzie.
Nie wiem natomiast jak zginie zona Oenomausa. Mysle ze o ile wgl zginie to Doctore nigdy sie nie dowie w jakich okolicznosciach zostala zabita.
Sporo akcji było w drugim odcinku.
Do potyczki Oenomausa z Ganicusem już raczej nie dojdzie.
Już myślałem, że Crixus go pokona, no ale do tego nie doszło.
Szkoda, że Doctore zginął w taki sposób - ciekawa rola, ciekawa postać.
Moze Militia zajdzie w ciaze z Gannicusem i popelni samobojstwo, ewenutalnie zostanie sprzedana do innego Ludus wraz z Gannicusem (Oneomaus sie o tym nie dowie). Dopiero znajdzie ja w 2 sezonie, szczesliwy ze ma dziecko, tylko ze nie jest czarnoskore... :D
Co do Gannicusa mysle ze nie zginie, ewentualnie zostanie zbity przez crixusa i oddany do innego ludus jak wczesniej wspomnialem. Watpie zeby doctore dowiedzial sie o zdradzie.
Też uważam, że Gannicus nie zginie. Szczególnie, że postać o takim imieniu była jednym z przywódców powstania Spartakusa. Co do Militii... Być może Oneomaus się dowie, żona zostanie sprzedana a on jako człek honorowy nie będzie mógł jej wybaczyć tego i będzie mówić, że umarła? Zobaczymy :)
Scenarzyści już się postarali o to, żeby wszystkich zaskoczyć :)
I za to lubię Spartakusy.
Popełni samobójstwo, nie mogąc żyć z tym brzemieniem. Onomeos się nie dowie powodów, bo gannicus albo:
a)przegra w juvenaliach i odejdzie
b)odpadnie przed juvenaliami i zastąpi go crixus, który wygra i zostanie mistrzem Kapui
tak czy owak Gannicus odejdzie z ludus
edytować nie idzie to dopowiem.
I tak Ganicus ma szczęście, że zniknie z ludus zanim Spartacus się pojawi.
Kurde, uwielbiam ten klimat, gdy testosteron aż cieknie z ekranu!!!
I Ashur, ta cinka pisdka, wiedziałem, że menda nie jest prawdziwym gladiatorem...
hej ktoś tu wspomniał, że w drugim sezonie Spartakusa zagra już inny aktor? No jak to, bez sensu, why?
Ja pier*** ciezko nie jest znalezc.. Andy (spartacus) jest ciezko chory i musieli kogos innego znalezc.
Nowy Spartacus to Liam McIntyre
Poniżej możesz zobaczyć jak gra:
http://www.youtube.com/watch?v=ycE1rdHwy5c&feature=related
Po zwiastunie trzeciego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=1dLsBaX2cTo&feature=player_embedded
możliwe wydaje się to, że ojciec Batiatusa się pozbędzie Ganicusa.
Ma te swoje zasady, Ganicus coś przeskrobie i go wydali z ludus dyscyplinarnie.
Zwiastun 3 odcinka rzuca nowe światło na przyszłość Gannicusa i rzeczywiście prawdopodobne jest wydalenie dyscyplinarne i sprzedaż go temu gościowi co zafundował Batiatusowi złoty deszczyk ;-)
Ja myślę że Crixus go zabije albo Doctore(może dowiedzieć się o zajściu z żoną) albo wykupi swoją wolność ale jak dla mnie najbardziej prawdopodobne że Crixus go zabije.
Po obejrzeniu jeszcze raz trailera zauważam, że Gannicus dostaje ostre wciry od Kriksosa...I chyba będą mieć jeszcze conajmniej 2 walki ze sobą o ile dobrze widzę...
A Kriksos dostawał wciry od Doctore w pierwszej serii, a Ganicus jest mistrzem a nie Doctore (Oenomaus).
Mówiąc pierwsza seria masz na myśli GotA czy BaS? Gannicus jest mistrzem (w sumie to nie jest, jest tylko primusem) zdaje sie tylko dlatego, że Oenomaus został ranny w walce z Teoklesem. A Kriksos teraz dostaje wciry, bo przecież dopiero zaczyna ćwiczenie...
Gannicus nie zginie... będzie w 2 (albo trzecim.. zależy jak na to patrzeć) sezonie Spartacusa
Spoiler, spoiler, spoiler.
Wszyscy, w tym również ja byłem nastawiony na dramatyczną końcówkę, a tu sielankowe zakończenie. Nasz dzielny Celt obdarzony wolnością. Twórcy mnie tutaj zaskoczyli. Ciekawe co go skłoni do wstąpienia do armii Spartacusa. Według mnie Gannicus udźwignął ten serial i polubiłem go bardziej niż Spartacusa.
dokladnie... dzieki Ganikusowi wogole nie odczuwalem braku Andiego ktorego tak polubilem, mysle ze zamiana Spartacusa w 2 sezonie (albo 3 jak kto woli) bedzie malo widoczna bo Ganikus pociagnie serial z Krixusem, Doctore i reszta
Dziwi mnie tylko, że nikomu do łba nie przyszło, żeby sprawdzić dowódców powstania Spartakusa. Ludzie, przecież poza wszystkim ten serial jest oparty w mniejszym lub większym stopniu na prawdziwych wydarzeniach! Skoro dowódcami powstania Spartakusa byli Kriksos, Ganikus, Ojnomejos i Kastus, to było pewne, że zakończenie będzie bez zabijania. Pewnie Ojnomejos zabije Ganikusa w którymś z następnych sezonów (po tym jak ten mu wyjawi, że uwiódł mu żonę), ale teraz jeszcze nie był na to czas. Ciekawe tylko jak będzie z Kastusem. Kim będzie ten facet i jak się zejdzie z tą grupą, którą już znamy.
Dziwi mnie, że nie przyszło ci do łba sprawdzenie, czy ktoś tego już nie sprawdził. Sam dwukrotnie o tym pisałem (ostatni raz wczoraj).