PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588273}

Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 50994
7,1 8 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny

Czy te dwa seriale łączy coś ze sobą? chciałam obejrzeć "Bogowie areny" ale zastanawiam się czy zacząć może od "krew i piach"?

zlosnica_10

krew i piach w pierwszej kolejnosci tak jak powstawały - obydwa seriale wymiataja

ocenił(a) serial na 9
jabu74

Mi sie wydaje, ze lepiej najpierw zaczac ogladac ''Bogowie areny'' poniewaz jest to prequel serialu ''Krew i piach'', akcja dzieje sie wczesniej.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

1 "Blood and Sand"
2 "The God's of Arena"
ze względu na chronologię powstawania, symbolikę , charakterystykę postaci. "Blood and Sand" nakreśla temat, to tezy i kwestie, " The God's of Arena" zawiera odpowiedzi do pytań, które zainteresują widza w "Blood and Sand"

insignia928

rowniez jestem za obejrzeniem najpierw "krew i piach". nieprzypadkowo "bogowie areny" sa prequelem :) i zrobiony zostal po I sezonie. zreszta mi sie podobalo to, ze poznalem przeszlosc znanych mi juz postaci co pozytywnie zaskakuje w niektorych przypadkach np. Kriksos czy Ashur :) do tego w pierwszym odcinku "bogow areny" jest wspomnienie zakonczenia I sezou wiec mozna sie rozczarowac. pozdrawiam

dirt16

źle ci sie wydaje, w pierwszej czesci czyli Krew i Piach lepsze wrażenie robi Doctore, jak zaczniesz od Bogów areny to tego wrażenia nie będzie, a to właśnie czarny Doctore nadał klimat na placu

ocenił(a) serial na 8
zlosnica_10

Ale przyznajcie 3 sezon by się przydał za to zamiast tego dostaniemy jakiś serial o nazwie "Gra o Tron" wygląda trochę jak władca pierścieni nie wiem czemu ale zdenerwuje się jeśli serial nie będzie tak dobry by mi zastąpić Spartakusa : )

ocenił(a) serial na 7
SaoSin

Ten serial bedzie raczej dobry poniewaz powstał na kanwie znakomitej książki fantasy pod tym samym tytułem.Książka autorstwa George R R Martina ma zupelnie inny klimat od LotR bardziej powazniejszy i mroczny.Mam tylko nadzieje ze twórcy serialu nie zaprzepaszczą kunsztu Martina jednak zwsze jest tak (w wiekszości przypadków) , że to książka jest lepsza niz film dlatego mocno wszystkim polecam książkowy pierwowzór.Dla fana fantastyki pozycja obowiązkowa!!