Co sadzicie o Lecretii? Mi sie wydaje ze przezyje, ukazane zostalo jak przy zmarlym Batiatusie ruszala palcami. Wydaje mi sie, ze jeszcze ja ujzymy :D.
Natomiast moje pytanie tyczy sie kolejnych sezonow GotA, BaS. Wiecie cos o dacie premiery?
Wyczytane na spartacus.com.pl:
"Chodzi o Lucy Lawless, której postać, Lucretia, "ginie" w finale pierwszego sezonu.
Wiadomym było wcześniej, że aktorka pojawi się w prequelu serialu, który będzie nosił tytuł "Spartacus: Gods of the Arena". Teraz jednak okazuje się, że Lucretia znajdzie się też wśród bohaterów drugiej serii "Spartakusa".
Sama Lucy Lawless mówiła wielokrotnie, że jej bohaterka definitywnie pożegna się z życiem w finale pierwszej serii. Okazało się jednak, że fani tak polubili jej kreację, że producenci postanowili zatrzymać aktorkę na dłużej.
Więc jak się okazuje, kiedy Lucretia została pchnięta mieczem w brzuch przez Crixusa, nie skonała - została jedynie ciężko ranna.
Jeżeli więc jesteście fanami Lucy Lawless, to jest to dla was wyśmienita wiadomość.
źródło: http://www.swiatseriali.pl/"
Trochę poje.bana opcja, muszę przyznać. Batiatusa też polubiłem, ale cieszę się, że zginął. Dobrze, że chociaż jej bękart nie żyje.
No to mialem racje. Potwierdzeniem zmiany planow jest to, ze jak wczesniej wspomnialem Lucretia rusza palcami. W BaS jestem przekonany w znacznym stopniu ze tego nie robila, a owa scena nie jest wzieta z BaS. Mysle ze nakrecono ja podczas tworzenia prequela ;]
W BaS także ruszała palcami, tylko zakładałem że to po prostu drgawki pośmiertne lub coś w tym stylu.
Jednak kto mógł ją odnaleźć i w konsekwencji odratował skoro (zakładam, że) wszyscy mieszkańcy ludus go opuścili?
Lucriecia bedzie w Vengeance,,,,
Lucy Lawless Returns in Season 2?
It has been confirmed by writer Steven DeKnight that Lucy Lawless will return in Spartacus: Vengeance. At the Television Critics Association tour on 7 August, 2010, DeKnight revealed that Lawless will appear in Vengeance. "Starz called, they wanted her to come back," DeKnight recalled. "I said 'absolutely not, she's gotta die, that's the way the story goes.' Then the next day I called up (exec producer Rob Tapert) and said, 'Rob, I've got an idea.'"
Read more at Suite101: Spartacus: Blood and Sand Season 2 News http://www.suite101.com/content/spartacus-blood-and-sand-season-2-news-a265606#i xzz1FBnI8HUT
:)