Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 51095
6,7 7 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny
ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Godny start na poziomie, standardowo cycki, krew i intrygi. :)

użytkownik usunięty
mucka77777

nędza straszna, dla plebsu: standardowo cycki, krew i intrygi. :( faktycznie ta cywilizacja się kończy, wracamy do poziomy jaki miał Rzym przed podbiciem przez Germanów

ocenił(a) serial na 9

ja i pewnie inni traktują ten serial jako oderwanie od tych wszystkich innych pseudo inteligentnych seriali

mnie się tam cycki nie nudzą... a tak bardziej poważnie... trzyma poziom, przemoc-sex -intrygi w odpowiednich proporcjach, zwyczajnie świetnie się to ogląda. Jak chcę zobaczyć coś bardziej w ramach historycznych sięgam po Rzym lub oglądam dokumenty na Discovery. Miałem pewne obawy, bo to z konieczności prequel i znaczna część bohaterów jest już po drugiej stronie... ale zupełnie niepotrzebnie

No tak ale widzę że twój gust co do seriali też jest hmm..dla plebsu ?? tak to było ?

ocenił(a) serial na 6

Jakbyśmy faktycznie wrócili do poziomu Rzymu w starożytności, to za taki tekst obgryzałbyś mi dziąsłami paznokcie u stóp, bo na pewno zębów byś nie posiadał :)

co do tego sezonu to wg mnie niczym nas nie zaskoczy :/

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

odcinek genialny, kriksosowi jak cisną cały czas, ale to się zmieni, ciekawe jak z batiatusem będzie w następnych odcinkach

ocenił(a) serial na 8
mucka77777

Wydaje mi się, że dojdzie do starcia "czarnego Doctore" z Gannicusem i Doctore wróci na szczyt. Zauważyliście jak patrzył na jego żonę.

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

dla mnie odcinek spełnił moje wymagania . Po pierwszym sezonie z zapałem czekałem na kolejny sezon co prawda już nie będzie tego aktora co grał Spartakusa a szkoda ;/ ale i tak serial jest mega dla mnie. Co prawda Ilythi już nie ma to zastąpili ją znowu wpieniającą angolka Gają ... eh znowu męczarnia .

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

W końcu sex i przemoc! Juz nie mogę oglądać tych grzecznych i moralnych seriali:P

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

według mię jest na poziomie oryginału ;]co tu więcej pisać czekam na więcej

najlepsza scenka publiczne WC haha

mucka77777

bardzo dobry odcinek, poziom 1 sezonu póki co utrzymany :)

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

[SPOILER] Jak dla mnie rewelacja. Byłem ciekaw czy ten prequel rzeczywiście się uda, czy nie będzie z tego klapy. Sądząc po pierwszym odcinku będzie naprawdę ciekawie ;) Pijedynek Gannicusa na rynku to jak dla mnie chyba najlepsza scena walki jak dotąd. Bardzo fajnie wymyślili okoliczności pojawienia się Crixusa, jestem bardzo ciekaw co tam z nim dalej będzie ;) Już nie mogę doczekać się jego walki u boku Ashura, okoliczności w jakich zginie żona Oneomausa i innych wątków poruszanych w sezonie pierwszym, a także tych nowych, które sądząc po 1 odcinku również będą bardzo ciekawe. Żal mi trochę tylko, że mimo wszystko nie zobaczymy walki Oneomausa z Teoklesem. Cieszyłem się m.in. własnie na to, kiedy usłyszałem że będzie prequel, a jednak się nie doczekamy.

mucka77777

Fajnie jest się odmóżdżyć przy takim serialu, rzeźnia, seks i piękni ludzie;) No i rewelacyjne walki, nie musisz się nad niczym zastanawiać - po prostu oglądasz. ;) Uwielbiam seriale historyczne, marzy mi się jakaś produkcja o starożytnym Egipcie...

Yaollinne

Odcinek ok, choć mnie trochę raziły zbyt dosłowne, dopowiadające dialogi. Pierwszy sezon Spartacusa różnił się nieco pod tym względem, ale poziom trzyma, naprawdę dobre aktorstwo, trochę też klimatu gore przy okazji, tzn więcej niż trochę.

A tak w ogóle to śpieszą mnie posty w rodzaju: "sex, cycki w starożytnym Rzymie, czyli coś co nie przystaje do historycznych faktów":):)
Jasne, starożytni Rzymianie kompletnie nie znali poczucia nagości i nie mieli pojęcia co to jest wyuzdany seks.

A tak na poważnie, to jeżeli chodzi o obywczajowe realia to zostały one oddane wręcz rewelacyjnie Przykład? Choćby coś takiego jak miejski sracz w którym załatwia się Batiatus. Tak to właśnie wyglądało. Starożytny Rzym i to zarówno w czasach republiki jak również i cesarstwa nie znał poczucia wstydu, potrzeby intymności wynikającej z chęci oddania stolca. Przeciwnie, osobnych kabin nie było a wszystko wyglądało tak jak zostało to przedstawione w filmie, czyli siadało się frontem do ulicy, po czym podcierało się miotełką.

Nick_filmweb

... a z drugiej strony tarli dupy pumeksem bo nie mieli depilatorów.

ocenił(a) serial na 6
mucka77777

twórcy poszli po najmniejszej lini oporu, wiecej seksu i przemocy, i tak mi sie podoba

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

Wg mnie geniusz intryg Batiatus zrobi jakiś naprawdę mocny przekręt żeby zemścić się na swoich oprawcach

Genialny odcinek cieszę się że klimat serii został utrzymany

Konradla

Wszystko ok ale jedna duża nieścisłość mnie razi. W pierwszym odcinku prequela ludus prowadzone przez Batatiusa ma niską pozycje w społeczeństwie oraz nie ma prawa do wystawiania gladiatorów w mistrzowskich walkach. No i teraz pojawia się moja wątpliwość - jakim cudem reprezentant takiego lichego ludus - Oneaomaus miał okazję walczyć z wielkim Teoklesem??

pabellos

może Oneaomaus nie był wtedy pod wodzą Batiatusa ; P

typek234

Doceniam próbę wyjaśnienia, jednakowoż z dialogów w pierwszym odcinku prequela prowadzonych chociażby przez Oneamousa i jego małżonkę wynika, że Oneamous pragnie odbudować swoja pozycję w ludus Batiatusa i tam też ją utracił po otrzymaniu batów od Teoklesa. Po drugie, z rozmów prowadzonych przez Batatiusa z przyszłym Doctore wynika, że znają się już dosyć długo. Po trzecie, nikt ( a już Batiatus na pewno)nie kupiłby pokiereszowanego gladiatora po to żeby inwestować w jego leczenie. Także czekam na inne próby wyjaśnienia kwestii, o której pisałem;) No chyba, że przyjmiemy, że jest to po prostu niedoróbka twórców serialu.

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

Świetnie się zapowiada ten prequel, tak dobry jak poprzedni Spartakus ;) Mam jedno pytanie: kim jest ten Tiliusz, ten który chodzi przez cały czas z Witiuszem?

ocenił(a) serial na 10
gabol2008

Mój angielski nie jest perfekcyjny, ale tyle co zrozumiałem z odcinka to, że Tiliusz jest coś w rodzaju urzędnika sprawującego ład w Kapuii. Odpowiada on także za walki i ze względu na przychylność najwyższego sędziego ma władzę nad lanistami w mieście.

[SPOILER] Batiatus wchodzi mu głęboko w zad, ponieważ pragnie wystawiać Gannicusa w popołudniowych walkach, w których walczą najlepsi... [SPOILER]

ocenił(a) serial na 8
tHrol

zazjebisty odcinek! calkiem przypadkiem wyszedl im swietny pomysl z tym dziejami wstecz .. a jaki Ashur ma kok na brodzie ha ... ! :)

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

Jak dla mnie odcinek startowy tego mini serialu był rewelacyjny ;)

mucka77777

Szkoda ze jest przewidziane tylko 6 odcinkow, znowu będzie czekac na kolejny sezon pół roku i tez nie wiadomo co z tego będzie. Mi się odcinek podobał i tylko czekam co batiatus wymyśli żeby zemścic się na blondaskach. Może sprzeda ganikusa i dlatego bedzie chcial miec nowego mistrza- kriksosa? Troche źle trafili z tymi nowymi odcinkami bo akurat się sesja zaczyna ale ta godzinę w piątek muszę wygospodarowac:)