Zapowiada się zajebiaszczo. W końcu konkretne walki poza arenami bo już powoli miałem przesyt. Czekam z niecierpliwością!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GObQ_VCGu6w&feature=relmfu
Szkoda, ze Spartacusa nie zagra aktor ktory wystepował w "Krew i Piach". Gośc grał rewelacyjnie, idealnie pasował do tej roli, ktos wie dlaczego nie zagrał w tej czesci?
Zobacz kiedy napisałem tego posta i kiedy otrzymałem odpowiedź na moje pytanie. Już kilka miesięcy temu wszystko znalazłem w necie.
noo, wkońcu zobaczymy globalną przygodę armi niewolników z Spartakusem na czele w oblężniczych natarciach na rzymskie imperium. Wontek Kapui, areny i szkoły zaczynał powoli doskwierać no a teraz cała Italia-może nie tylko stoi otworem na 3 sezon. Oby był z takim samy rozmachem zrobiony jak krew i piach, bo wkońcu w prawdziwej historii 2 lata trwał ruch powstańczy Spartakusa i Kriksosa. Podajrze 73-71r p.n.e. Z historysu wynika że w tych 2 latach odbyło sie 9 bitew z czego 5 wygrał Spartakus, 1 z Kriksosem na czele w pierwszej pod Wezuwiuszem przeciwko siłom Glabera, 1 przegrana pod wodzą Kriksosa w 2 bitwie gdzie zginą i 2 przegrane Spartakusa w której ostatniej ginie nad rzeką Silarus... Moim zdanie to naprawde imponujące do czego może być zdolna ludzka wola gdy rani sie ją wcześniej w tak bestialski sposób. Spartakus był wspaniałym wojowników jednym z najlepszych w historii globu, pokazał ile warte jest jego życie i jego bliskich.
Chętnie obejrzę. Ale przyznam że wolałbym walki na arenie, jakieś rozgrywki ligowe -może wyjazd do Rzymu :)
No i Batiatusa już nie będzie ;( a Spartakus będzie łaził i ględził o wolności i demokracji...
ale serial będzie dzięki temu bardziej różnorodny - też już mnie nudziła ta arena
szkoda tylko, że nie będzie Batiatusa, ale zawsze coś za coś
Przecież Batiatus będzie na 100 procent http://www.filmweb.pl/video/klip/Kulisy+produkcji-27042 tutaj jest obejrzyjcie całe to zobaczycie
oglądałem to wcześniej kilkakrotnie i ani razu nie było batiatusa - może masz namyśli pretora Glabera?