Czy po obejrzeniu Spartakus: Krew i piach moge ominąć sezon 2 Bogowie areny? Czy są jakieś nawiązania przeszkadzające w dalszym oglądaniu serialu??? Czy moze jednak warto zobaczyć 2 sezon? :)
a dlaczego miałbyś ominąć Gods of the Arena? to taki sezon "1,5", świetna odskocznia od finału wydarzeń z Blood and Sand, która wyjaśnia wiele spraw i kreśli tło dla wielu poznanych już przez nas bohaterów. mnie osobiście GotA podobało się bardziej niż BaS, może dlatego, że było krótsze i bardziej treściwe, no i kładło nacisk na rodzenie się ambicji u Batiatusa i Lukrecji. no i oczywiście Gannicus ;)... podsumowując, na pewno warto obejrzeć tę miniserię - bez niej umknie ci istotny fragment układanki; do wydarzeń z GotA bohaterowie nawiązują też w Vengeance, więc jak najbardziej jest to pozycja obowiązkowa.
Poza tym 1 sezon i prequel trzymają najwyższy poziom, a w 2 i 3 sezonie już tak dobrze nie jest :(
o kurde, a ja zaczęłam oglądać po 1 sezonie "Zemstę"...że też nie sprawdziłam kolejności...ale mówi sie trudno, już jestem w połowie. nie jest to tak skomplikowane, żeby nie ogarniać, więc spokojnie da radę się połapać, jesli ktos nieopatrznie tak jak ja przeszedł od razu do sezonu drugiego pomijając prequel.
skoro jesteś w połowie, to powinien pojawić się za niedługo Gannicus (jeżeli już się nie pojawił). w tym momencie warto byłoby zrobić sobie małą odskocznię od Zemsty i zaliczyć Bogów areny. :)
już się pojawił, ale jak pisałam wyżej, jest to do ogarnięcia. na początku się trochę zdziwiłam, o co kaman, ale są retrospekcje, więc wszystko się wyjaśniło. myślisz, że jednak warto teraz obejrzeć prequel, a później wrócić do 2 sezonu?
ja bym tak zrobiła, ale równie dobrze możesz skończyć już Zemstę i dopiero potem "odskoczyć" do Bogów areny.
.... no oczywiście do odcinków finałowych serii... a jak podobał Ci się prequel, bo jest trochę inny niż regularne sezony ??