PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588273}

Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 50994
7,1 8 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny

pytanie..

użytkownik usunięty

Czy po obejrzeniu Spartakus: Krew i piach moge ominąć sezon 2 Bogowie areny? Czy są jakieś nawiązania przeszkadzające w dalszym oglądaniu serialu??? Czy moze jednak warto zobaczyć 2 sezon? :)

a dlaczego miałbyś ominąć Gods of the Arena? to taki sezon "1,5", świetna odskocznia od finału wydarzeń z Blood and Sand, która wyjaśnia wiele spraw i kreśli tło dla wielu poznanych już przez nas bohaterów. mnie osobiście GotA podobało się bardziej niż BaS, może dlatego, że było krótsze i bardziej treściwe, no i kładło nacisk na rodzenie się ambicji u Batiatusa i Lukrecji. no i oczywiście Gannicus ;)... podsumowując, na pewno warto obejrzeć tę miniserię - bez niej umknie ci istotny fragment układanki; do wydarzeń z GotA bohaterowie nawiązują też w Vengeance, więc jak najbardziej jest to pozycja obowiązkowa.

Darth_Paula

Bardzo dobrze powiedziane "pozycja obowiązkowa" i tyle w tym temacie ;)

ocenił(a) serial na 7
brachialis

Poza tym 1 sezon i prequel trzymają najwyższy poziom, a w 2 i 3 sezonie już tak dobrze nie jest :(

ocenił(a) serial na 5
Darth_Paula

o kurde, a ja zaczęłam oglądać po 1 sezonie "Zemstę"...że też nie sprawdziłam kolejności...ale mówi sie trudno, już jestem w połowie. nie jest to tak skomplikowane, żeby nie ogarniać, więc spokojnie da radę się połapać, jesli ktos nieopatrznie tak jak ja przeszedł od razu do sezonu drugiego pomijając prequel.

bleachs

skoro jesteś w połowie, to powinien pojawić się za niedługo Gannicus (jeżeli już się nie pojawił). w tym momencie warto byłoby zrobić sobie małą odskocznię od Zemsty i zaliczyć Bogów areny. :)

ocenił(a) serial na 5
Darth_Paula

już się pojawił, ale jak pisałam wyżej, jest to do ogarnięcia. na początku się trochę zdziwiłam, o co kaman, ale są retrospekcje, więc wszystko się wyjaśniło. myślisz, że jednak warto teraz obejrzeć prequel, a później wrócić do 2 sezonu?

bleachs

ja bym tak zrobiła, ale równie dobrze możesz skończyć już Zemstę i dopiero potem "odskoczyć" do Bogów areny.

ocenił(a) serial na 5
Darth_Paula

to sobie chyba zrobię jednak przerwę na "Bogów Areny". dzięks ;)

ocenił(a) serial na 9
bleachs

....oj, nie pożałujesz.... a może już oglądasz?

ocenił(a) serial na 5
kociamama

już obejrzałam, nawet jestem już na ostatnim sezonie ;)

ocenił(a) serial na 9
bleachs

...ale zaopatrzyłaś się w pudekło chusteczek...?

ocenił(a) serial na 5
kociamama

do Bogów areny miały być czy teraz do ostatniego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
bleachs

.... no oczywiście do odcinków finałowych serii... a jak podobał Ci się prequel, bo jest trochę inny niż regularne sezony ??

ocenił(a) serial na 5
kociamama

to jeszcze zdążę się zaopatrzyć :>
prequel był na pewno lepszy niż sezon 2.