PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588273}

Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 50994
7,1 8 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny

sezony

ocenił(a) serial na 9

Jak to jest z tymi sezonami?
Spartacus: god of arena jest nakręcony później niż "Krew i piach" ale traktuje o
wydarzeniach wcześniejszych tak? i czy będzie drugi sezon Bogów areny?
Nie oglądałem Krwi i piachu. Więc powiedzcie, czy jeśli ten serial mi się spodobał to i
spodoba się tamten:)

Shavii

1. Jak to jest z tymi sezonami?

Odp. Jest jeden Blood and sand. Zas God of the arena to prequel. 2 sezon bedzie ale nie wiadomo dokladna data nie znana.

2. Spartacus: god of arena jest nakręcony później niż "Krew i piach" ale traktuje o
wydarzeniach wcześniejszych tak?

Tak. Ze wzgledu glownie na chorobe nowotworowa glownego aktora. Nakrecili prequel oczekujac, ze nastapi poprawa jego zdrowia. Juz jest wiadomo, ze postac Spartacusa zagra nowy aktor (Liam McIntyre).

czy będzie drugi sezon Bogów areny?

... beda krecone dalsze wydarzenia Blood and sand.

3. Nie oglądałem Krwi i piachu. Więc powiedzcie, czy jeśli ten serial mi się spodobał to i
spodoba się tamten:)

No to zle zrobiles. Najpierw trzeba bylo obejrzec Krew i Piach. Wiele wydarzen zapewne miales i masz niewyjasnionych, nie widziales to nie wiesz ;] )

Pozdro

ocenił(a) serial na 9
kylo_masters

Dzięki:)

Shavii

No i oczywiscie blood and sand pozycja obowiazkowa :)

kylo_masters

ja się trochę pogubiłem w tym ze ten drugi sezon ma być o wcześniejszych wydarzeniach ! ale o jakich wydarzeniach ? o tych jak nie było Spartakusa ?czyli serial się skupi bardziej na Batiatusie o jego przeszłości?

Big_Star_Varna*

ech, 2 sezon będzie traktował o tym co się wydarzyło po B&S, aktualnie jest przygotowywany. Natomiast Spartacus: GotA, który teraz jest transmitowany na HBO nie jest pełnoprawnym sezonem, a prequelem. (niektórzy nazywają to "sezonem 0", chociaż mi nie podoba się zbytnio to określenie). Nie wiem czego nie rozumiesz bo, lepiej niz Kylo nie da się wytłumaczyć. Jak dla mnie wszystko przedstawił bardzo klarownie :)

Pan__Cogito

Cogito dzieki za dobre slowo :)

Aby dokladnie objasnic musialbym spojlerowac no ale po co i na co? Obejrzec, ocenic, skomentowac... Zreszta nie rozumiem niektorych wystarczy spojrzec na date i zobaczyc co wyszlo pierwsze. A nie sugerowac sie prequelem( choc rozumiem, ze moze byc mylace).

Big Star Varna napierw B&S pozniej Arena tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 7
kylo_masters

chciałbym się bez spoilera spytać, czy 6 odcinek gods of the arena to ostatni odcinek tego sezonu?

Lhikan

Tak