no to chyba mamy koniec Crixusa w 8 odcinku (Rzymianie w tle)
http://www.spoilertv.co.uk/images/spartacus/season-
3/Promotional%20Episode%20Photos/Episode%203.08%20-
%20Seperate%20Paths/SPS3_308_090612_620_4x6.jpg.php
Jeśli to zdjęcie Crixusa z Cezarem w objęciach, to krąży w internecie już jakiś czas, sam widziałem je na stronie Starz około 3 tygodnie temu.
Według mnie,bezsensu że puszczają w net zdjecia ukazujące fabułe następnego odcinka. Zero elementu zaskoczenia. TEraz już wszystko wiemy. Największym dramatem i punkten zwrotnym 8 episodu bedzie śmierć Crixusa,wcześniej były tylko przypuszczenia po zdjeciu np. smutnej miny Neavie.
Normalnie nie mogę uwierzyć że crixus zginie no i jeszcze do tego wszyscy później):
To chyba Cezar nabije sobie punktów pod koniec serialu. Bo to chyba on pokona Crixusa? Ciekawe czy jak obiecął Ganniemu rewanż to dotrzyma słowa.
W jednym z trailerów widać, jak krzyżują ponownie miecze, tym razem na polu bitwy. Obawiam się, że Gannicus wtedy polegnie i następnie zostanie ukrzyżowany. Agrona odbiją (Spartacus), ale na Gannicusa nie starczy im czasu albo ten będzie już martwy.
Widziałem właśnie tą scene.Gannicus napewno nie zginie wczesniej niz w ostatnim odcinku,bo raz widac na spoilerach jak walczy z 5 zolnierzami rzymskimi na jakiejs arenie na trybunach powstancy, pozniej jeszcze prowadzi jazde konnom. Szczerze mówiąc nie lubie Cezara,cały czas kozaka zgrywa.Mogli by dać chociaz jego krótki pojedynek ze spartacusem żeby chociaz ten porobil mu kilka blizn.
No tak, ale scena, o której mówisz będzie w 9 odcinku, więc teoretycznie mógłby jeszcze w nim zginąć, choć też w to wątpię.
Oszaleć można a to jeszcze 4 tygodnie...
Ciekawi mnie tylko jedno. Jakie dokladne będą przyczynu śmierci Crixusa,mam tu namyśli okoliczności tej bitwy. Gal ze swoim wojskiem odłączy sie po kolejnej kłutni ze Spartacusem,bo na spoilerach go nie widać nigdzie.Ale znowu jest Agron,czyżby on poprarł Crixusa? Jeżeli to wszystko jest prawda,to rzeczywiscie po rozłamie wosjak Traka bardzo sie osłabią i raczej śmierć ich wszystkich jest bardzo prawdobodobna.Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa. 2 sceny w trailerach .teraz która jest pierwsza moze miec duze znaczenie dla zakonczenia. Raz jak spartacus idzie wraz ze swoim ludem przez jakis las,Ludem? mam tu namysli głownie same kobiety bo tylko je tam widac,np Leata czy Kore,czyby ostatni ocaleni. Druga scena to jak stoi w formacji obok /castusa ,agrona nasira i Neavie.Tu tęz można wysnuć żeto moze być ta ostatnia decydująca bitwa.Ale z jakim końcem?
A przede wszystkim,gdzie do kur.. nędzy jest Saxa? bo o niej cichosza,a to moja ulubienica.
Pisałem jużkilka razy, napiszę jeszcze raz.
Scena ze spoilerów, gdy Agron żegna się z Nasirem, scena gdy Kriksus rozmawia z Naevią... To nie będzie taki rozłam, jak sądzimy. Agron i Crixus, być może też Gannicus z jakąś częścią rebeliantów poświęcą się, żeby odciągnąć uwagę Krassusa od uciekającego z kobietami i dziećmi Spartacusa. To my chcemy zobaczyć rozłam z powodu kłótni. DeKnight tak manipuluje faktami (zdrada Sycylijczyków, Kastus, który nie jest generałem ale jest w powstaniu, przejście przez wał Krassusa po trupach powstańców, ale nie poległych w czasie ataku na wał, a zmarłych z zimna w czasie burzy snieżnej).
Mógłbym nawet iśc krok dalej i napisać, że wbrew temu co nam się wydaje, samo krzyżowanie nie było przyczyną zgonu delikwenta. Częściej umierał z pragnienia lub wycieńczenia, po kilku ładnych godzinach męczarni na krzyżu. I całkiem możliwe, że po ukrzyżowaniu i Agrona i Gannicusa... powstańcy zdejmą ich z krzyży "nie do końca martwych".
Gorzej z Crixem. Ten chyba faktycznie poleci w piątek...
Źle mnie zrozumiałeś. Ja wcale nie chce zobaczyć ich rozłamu przez kłutnie. Samemu nie chce mi sie nawet w to wierzyć,bo miedzy nimi juz tyle razy dochodziło do spięć,ostatnio nawet ciekawaje walki,ale zawsze osiągali porozumienie.Tym bardziej teraz gdy udąło im sie przejść przez wał,dzieki chytrej taktyce spartacusa wydawało mi sie że wkoncu Crixus zrozumial ze lepiej bedzie jeżeli bedzie stał ramie w ramie ze Spartim.
Ale skąd wiesz że ci sie mają poświęcic czy odwrocic uwage krasusa aby inni kobiety czy tam kto mogli uciec z niewygodnego położenia? Tak było według histori czy jakis spoiler o tym mowi? Ja si ejuż pogubiłem
Ano bo widzisz:
1) jest tu na forum spoiler z ep 08 w którym Agron żegna się z Nasirem i mówi mu, że nie może go zabrać ze sobą na zatracenie, że musi zostać ze Spartacusem i bronić słabszych...
2) Krixus opowiada Naevii, coś o dziecku i spokojnym życiu, ale że jej tego nie może zapewnić, a ona mu na to, że chce iść z nim i zabić jak najwięcej rzymian
3) te zdjęcia promocyjne
4) tytuł epizodu
5) mocno poraniony, obandażowany Agron w zdjęciach z późniejszych epizodów
6) fani już dawno rozpracowali, że ręka przybijana do krzyża na jednym z trailerów należy do Agrona (pieprzyk na ręce czy coś takiego)...
7) Liam tweetał, że wiele rzeczy jest pokazane inaczej niż byśmy sobie wyobrażali,
8) Dan tweetał, że 8 ep będzie naprawdę ostry
A reszta to moje pobożne życzenia i dedukcje, na podstawie tego co przez poprzednie sezony zobaczyłem. Nie uwierzę, że DeKnight "skłóci" Spartacusa i Crixusa do tego stopnia. Miał zbyt wiele okazji ku temu.
Podoba mi się ta teoria. Wtedy też Crixus z dupka stałby się na powrót bohaterem. ;)
Crixus jest cały czas bohaterem. Nigdy nie przestał być. Po prostu tego nie zauważacie, bo myslicie że jest pod pantoflem. A on po prostu kocha swoją kobietę i zrobi dla nie j wszystko. Czyż nie dokładnie tak samo, jak to Spartacus w Zemście tłumaczył Gannicusowi:
-dla kobiety wciąż prowokujesz Rzymian i z nimi walczysz?
- dla miłości do niej, a to największy z pretekstów
Czy jakoś tak. Crix robi dokładnie to samo. Taki jest od pierwszego sezonu. Jedyne co mnie poruszało bardziej, to wzajemny szacunek i lojalność Spartacusa i jego w Zemście.
plus to, co Kriksus mówi w trailerze: We have shown the republic that a trembling hand can become a fist!
Ale ja to pisałam z sympatią. ;) Nie zrozumieliśmy się. Nie chce mi się teraz bawić w ocenę postępowania jego i Naevii (ale nie zgadzam się z Tobą do końca w tej kwestii)
Chodzi mi po prostu o to, że w tym sezonie Crixus podpadł większości fanów... DeKnight wydaje mi się lubi tę postać na tyle, że pozwoli mu umrzeć nie jako żądnemu krwi dupkowi, który doprowadza do rozłamu, a raczej jako bohaterowi. I niepokonany Gal na powrót wkroczy do panteonu ukochanych bohaterów ;)
PS ja go tam nadal lubię, a w ostatnim odcinku super wywijał. Jeno o ogół mi chodzi. :P