http://www.youtube.com/watch?v=m2EGLjRcbsQ
Od października rozszerzone 4 serie Spartacusa. Fajnie. Nie spodziewam się niczego wielkiego, ale przyjemnie będzie obejrzeć tę historię jeszcze raz - teraz z dotychczas nieoglądanymi scenami.
Serce mi się raduje jak go widzę :)
Czyżbyśmy mieli zaczynać naszą przygodę ze Spartakusem od nowa? Już rozpoczynam treningi, bo zardzewiałam trochę. "What lies beneht my feet?!"
To jak Gwiazdka w lipcu, drugie urodziny w roku, zmartwychwstanie - wiesz o co mi chodzi! Już się nie spodziewałam niczego więcej po Spartacusie, bo i koniec był oficjalny i basta, a tu taka niespodziewana niespodziewanka!!
Jak Liam mówi tym swoim growlującym głosem "more sex" to normalnie kisiel w majtkach :O
Hahaha, ja dopiero za czwartym razem zdałam sobie sprawę, że on tam kilka innych zdań wymawia :D
To co, zaczynamy piszczeć co chcemy zobaczyć w dodatkowych scenach?
http://images.wikia.com/glee/images/9/9c/Jonah-hill-flailing1_%281%29_111.gif
<piszcząca_nastolatka_mode_on>
Glabera z Markusem!!
(to z wysokiego c zaczęłam :D)
jejku jejku co jeszcze? Duro, więcej Duro.
Aaaaaa i więcej Ashura!
<piszcząca_nastolatka_mode_off>
Kobieto przestań bo mi się udziela, a mnie już emocjonalnie BB wykańcza, dowiedziałam się o nowej serii filmów o Henryku Portierze i teraz TO! Moje biedne serce! I nerwy! Moje nerwy!
Glaber z Markusem? http://cdn2.screenjunkies.com/wp-content/uploads/2011/08/Al-bundy-ed-oneill-anim ated-gif-2.gif
Duro z bratem!
Iilithia i Lucka!
http://24.media.tumblr.com/tumblr_maapx4sP4s1r5f59bo1_500.gif
To pacz jest teraz zabiję moment: czeka nas jeszcze więcej kriksusowo-neaviowych romantycznych wyziewów, a także dużo więcej Edwarda i jego nieciekawej Belli.
Jak zdałam sobie z tego sprawę to trochę posmutniałam :(
Al Bundy rządzi :D
mogliby to wydać w jednej paczce- taka edycja kolekcjonerska.
A tak- po jednym odcinku tygodniowo to pewnie z pół roku będzie trwała emisja.
Oł fak Kasiek, ale z ciebie cockblock! :P
Najśmieszniejsze jest to, że nawet NIE POMYŚLAŁAM o nich, ani o Krzysiu i Natalce, ani ajwajsuperbohaterze!
Pierwsze co pomyślałam, to Sparty, Nagron, Lucy i Illithia. Potem reszta, ale jak mówię reszta mam na myśli Batiatus, Ashur, Glaber i cała wesoła gromadka ze szwablandii :)
No ale fakt, będą jeszcze ONI. Przy czym mi aż tak nie przeszkadzali do czasów WotD, więc może jakoś to przeboleję.
Ale ostudziłam emocje :)
W końcu uczę się od najlepszych w tej dziedzinie
http://24.media.tumblr.com/a36ed6d5f627ce882347185662b46227/tumblr_mj2bq768Wz1r7 a2j2o3_r1_500.gif
@korndddd - widać więcej kasy będzie z nadawania co tydzień. A dopiero później dadzą wszystko na dvd. I zarobią podwójnie. Sama bym już dvd kupiła ale w Polonii nie ma :(
Jeszcze zastanawia mnie, jak dokładnie będzie wyglądać odświeżona wersja. Myślę, że będą się składały z takiej samej ilości odcinków ( bo jednak stworzenie nowych odcinków wymagałoby więcej pracy i dużej ingerencji w fabułę i scenariusz). Natomiast będą rozszerzone sceny walki, seksu, niepublikowane dialogi, wątki poboczne i główne- tak ja np. w wersji reżyserskiej Titanica.
Też tak mi się wydaje. Odcinków będzie tyle samo, ale będą dłuższe. Pojawią się wcześniej wyrzucone sceny. O kilku to wiem, że istnieją, ze dwie widziałam. Ale ciekawe jakie tam smaczki pochowali przed nami wcześniej :)
Wykorzystam doświadczenie zdobyte w przyspieszaniu scen z Sybilką i jej tiutiu, które zdobyłam w WotD.
Jak można przewijać Spartacusa? Toż za samą myśl o takiej herezji powinno się krzyżować. Bądź wbijać na pal, wedle upodobań.
może dodadzą jakąś ekstra bitwę w 4 sezonie :P np, odbicie kopalni lub bi9twa ze scrofą... albo początek bitwy z pierwszego odcinka :D
Wolałbym cały nowy sezon (np kolejny prequel, lub kontynuacja skupiona na innym bohaterze), niż odgrzewać ten sam kotelt tyle że z dodatkami. Jakoś nie lubię 2 razy oglądać tego samego filmu/serialu tylko po to by zobaczyć 2 minuty dodatkowej sceny. Mogli nie ucinać tych scen i wypuścić tą wersje na samym początku.
Z dużej chmury, mały deszcz?
Tutaj opis co dodano:
http://www.movie-censorship.com/list.php?o=4679
I raczej niewiele tych zmian, jak ktoś wie gdzie zobaczyć to nową wersję, to czekam na info.
Nic z GotA?! Miałam nadzieję, ze dadzą jakaś scenę Melitta-Gannicus lub Doctore-Gnnicus :/
Starz w soboty nadaje po 3 odcinki serialu. Są dodatkowe sceny a także materiał making of (podobno). Koniec końców to to samo, co kupić bądź "zdobyć" blu-raya z całym serialem. Więcej ciężko się dowiedzieć, bo mało co ktoś pisze w necie. Ja zaglądam na imdb. Tam ktoś pisał o dodatkowych scenach widoku z pierwszej osoby w trakcie walk na arenie.
W necie wersji uncut to nie ma co szukać, szybciej tego wspomnianego blu-raya.
Z tego co czytam w necie to ciężko dojść do jakichkolwiek wniosków. Jedni piszą, to co streściłam wyżej, że to po prostu wersje z blu raya, inni, że oglądają i nie widzą różnicy z tym, co już wcześniej widzieli. Znalazłam kilka paczek z niby uncut Blood and Sand i Zemsty. I tak. W przypadku BaS pierwszy odcinek w paczce trwa 54:56, a ja mam go na dysku o długości 54:22, więc zgadzałoby się, że jest dodane kilkanaście sekund. (chyba, że to napisy na koniec są dodane :D) Ale już drugi odcinek, w paczce ma 52:48 a ja mam 53:08. Czyli coś nie halo, że już mam dłuższy niż "rozszerzony."
Za to w przypadku Zemsty w paczce pierwszy odcinek jest o 3 minuty dłuższy niż ta wersja, którą mam, ale za to waży ponad 2 giga ;/ W przypadku reszty odcinków jeszcze mi się czasy nie po wyświetlały.
Ale czy to to, co teraz nadaje STARZ? Cholera ich wie. Ja póki co tych rozszerzonych wersji nie pobieram na dysk. Właściwie to nie wiem czemu. Chyba na jakiś znak z nieba czekam :)
Niebo mnie prosiło, żebym ci przekazała znak :D Łapaj znaka!
Kurde, liczyłam na całe dodatkowe sceny (Wiesz Jakie nihihi). A naiwnie nawet na nowe wątki (GLABER)
Skoro dostałam znak to sprawdzę pierwszy odcinek :)
Też liczyłam na mnóstwo nowości a nie kilkunastosekundowe dodatki, ale cóż zrobić? Chyba tylko słać gniewne maile do producentów domagające się tego spin offu o Julianie.
Fak Julian.
NAGRON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tak na marginesie - widziałaś zajawkę SpartoHerculesa? :D Myślałam, że się udławię herbatą jak zobaczyłam Liama. :D Se myśle - nowy Sparty? Deżawi?
Toć masz całe 30 sekund (chyba) do "sceny" dodane :)
ale to dopiero w WotD, to trzeba jeszcze dłużej czekać ;/
O dzizas widziałam /o\
Totalna zżyna ze Spartakusa, tylko z jakimś fircykiem w roli głównej i dużo większą kasą oraz mniejszą ilością sexu i krwi. Jak już wzięli Liama, to z niego mogli Herkulesa zrobić, choć wszyscy wiemy, że Herkules jest tylko jeden ;>
Fajnie, że Liam grywa w dużych filmach, ale ten zapowiada się klapą. Nawet dla Króla Spartakusa nie mam zamiaru tego oglądać.