PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39369
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Gdy zaczynałem oglądać pierwszy sezon Spartacusa nie wiedziałem co mnie czeka. Nigdy bym
też nie pomyślał, że ostatnia seria (Wojna potępionych) będzie tą najlepszą. Niektórzy mogą być
innego zdania, ale emocje w tych końcowych odcinkach, genialne plany, podstępy Spartacusa
były kapitalne, a niektórych wydarzeń nigdy bym nie przewidział. Świetny serial !

nik20

Dokładnie była to najlepsza z serii, liczę na kontynuację bo mają niezłą furtkę na kolejny sezon - jedyną przeszkodą są wątki historyczne, które jednak były poruszane.

ocenił(a) serial na 10
nik20

Tak zgadzam się serial był wspaniały tak jak cała seria a teraz ci sami aktorzy w serialu o cezarze i krassus i pompejusz którzy giną tak jak to było w histori coś pięknego

ocenił(a) serial na 9
nik20

Zgadzam się, Spartacus to wspaniały serial wywoływał we mnie wielkie emocje, a przygoda z tym serialem zaczęła się od 1 sezonu gdy był emitowany na kanale puls. No i wciągnął mnie ten serial tak że obejrzałem już 3 sezony, rzadko tak jest ale 3 sezon najbardziej mi się spodobał, świetne plany, strategie, spartacusa jak i krassua. Postać tyberiusza ciekawa, a co do cezara to mnie wkórzała ta postać, mógł zginąć z ręki agrona, crixusa, a już na pewno, z ręki gannicusa ale cóż dobrze wiedział że nie wygra tej walki, więc postanowił się schować między uzbrojonymi rzymianami, przez co gannicus nie mógł podjąć z nim dalszej walki. Bardzo smutno mi było jak ukrzyżowali gannicusa nie spodziewałem się takiej śmierci :(. Myślałem że umrze w walce lub w skutek odniesionych ran :( postać cezara została znienawidzona prze ze mnie, arogancki typ uważający się za Boga :/. Przy egzekucji crixusa poleciały mi łzy, moment kiedy crixus patrzył cały czas na naevie, ciężko to opisać, nie mówiąc już o śmierci spartacusa, jego ostatnia walka która była niesamowita i wiadomo też że zabił by krassusa, ale tak nie miało się stać. Na koniec piękna śmierć spartacusa, który zmarł w skutek odniesionych ran wśrod swoich przyjaciół że tak powiem. Niesamowity serial oby więcej takich

ocenił(a) serial na 7
soulreaver

Ukrzyżowanie Gannicusa jest trochę symboliczne- nikt go w sumie nie pokonał w uczciwej walce.

nik20

ostani mnie powalil dobry odcinek i zapamietany w nim kazda seria :D muzyczka tez fajna na napisach godna kazdego filmu :D

nik20

Bardzo dobry serial i szkoda mi że już się skończył. Był to pierwszy taki komercyjny serial, jaki oglądałem i na zawsze zostanie w mojej pamięci, szczególnie kontrast scen szczęśliwego żywota głównych bohaterów z ich śmiercią. Ostatnie 3 odcinki były szczególnie dotkliwe i dramatyczne, jednakże dało się zauważyć popęd, w jakim rozwijały się kolejne wydarzenia, które miały być rozciągnięte jeszcze na 2 sezony (o ile dobrze pamiętam, miały być w planach jeszcze dwa). Mam teraz nadzieję, że Spin-off Spartakusa, "Cezar", będzie równie dobry i w podobnym stylu. Nagośc, brak cenzury, dosadność, krew, akcja, teksty i przekleństwa jakoś mi się podobały. Nadawało to takiej naturalności wydarzeń i stylu bycia (pomijając fontanny tryskającej krwi)

Yatori

Dodałbym jeszcze, że pomimo tak, jak mówisz nagości, brutalności i braku cenzury, to był to mądry serial. Postać Spartacusa świetna, taki trochę idealistyczny sposób myślenia miał. Wierzył, że może dać wolność ciemiężonym i wyzwolić świat spod władania Rzymu. Myślę, że też dzięki temu historia była tak interesująca, chociaż każdy wiedział jak to się wszystko skończy.