PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39368
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Może taki temat już byłe nie wiem. I pewnie temat bez sensu powiecie. Ale czy ktoś oglądał napisy po finałowym odcinku. Kilka ostatni sekund Widać Gannicus'a i Crixsus'a. I na końcu pojawia się Liam McIntyre jako Spartacus i można powiedzieć, że to koniec, ale jednak twórcy upamiętnili postać pierwszego Spartacusa jakim był Andy Whitfield i stoi na arenie i krzyczy: ''Ja jestem Spartacus.'' Wydaje mi się, że bardzo ładnie upamiętnienie aktora który zmarł, a który tą rola zapadł nam w pamięci.

ocenił(a) serial na 9
michal022714

Jest też napisane tuż przed tą sceną, ku pamięci Grant Kronfeld. Miło z ich strony, ale szkoda, że nie wstawili tego tekstu, tuż przed napisami końcowymi.

grabarz1987

Jakby ktoś nie wiedział to podpowiem: Grant Kronfeld zmarł tuż po nakręceniu ostatniego odcinka bogów areny. Był specjalistą od efektów specjalnych i głównym ich montażystą. To dzięki niemu mamy efekty specjalne jakie widzimy w GotA i BaS, a trzeba przyznać, że jak na budżet serialu to efekty naprawdę są kosmiczne.

Zgrywus90

Czy efekty są kosmiczne, nie chce tutaj kogoś obrażać no, ale były wiadomo na jakim tle robione. Chyba, że chodzi o budżet. Wtedy bym się zgodził, że mały nie był bo serial odniósł wielki sukces.