Powróżymy jak zginą?
Ja obstawie Gannicusa.
No więc tak, jego śmierć :( bd miała związek z Sibol po to jej wątek w serialu. W moich oczach (i może innych fanów też) twórcy stworzyli wizje Gannicusa, którego człowiek nie zabije, no może przesadziłem - jeden człowiek. Chociaż sądząc po tym jak kosi Rzymian to nawet w c..j ich by nie dało rady, ale jest jeden haczyk. Gannicus dał już się pokonać (nie oficjalnie, poddał się) z tego co kojarze to Crixusowi, PONIEWAŻ BYŁ ZAKOCHANY czy coś takiego, teraz moze zginąć przez "boberka"(czy jak wy ją nazywacie:). Przed 3 odc. wrózyłem mu inną śmierć pewnie ktoś tu też mial podobnie. Myślałem że się gościu tak upije że nie da rady walczyć, z tego co widzieliśmy to na kacu też sobie radzi tak że nie widać różnicy.
Ale się rozpisałem :D
No to za chwilę skończysz jako kryptopedofil i krytykant delikatnego, zadbanego owłosienia łonowego...
:)))
Przy okazji, chciałem coś wyjaśnić, bo nie jestem pewien, czy ja i Nick_Filmweb ten sam serial oglądamy...
Tak według mnie wyglądają zadbane fryzury intymne:
http://www.papilot.pl/ginekolog/7804/Fryzury-INTYMNE-galeria-bez-tabu-Zobacz/4.h tml
A tak według Nicka
http://img837.imageshack.us/img837/6366/spartacuss03e03hdtvxvid.jpg
Cóż, dla mnie to bober i wzywa się Chucka Testę, żeby go wyprawił :)
http://www.youtube.com/watch?v=LJP1DphOWPs
Prawdopodobnie masz rację, jej wątek jest po to, żeby z Gannicusa zrobić śmiertelnego człowieka a przy okazji wzbudzić u widza jeszcze większą sympatię do niego. Zupełnie nie przeszkadza mi ta postać (Sybil), chociaż wolałbym oglądać Gannicusa na polu walki a nie w objęciech kobiet...
właśnie dlatego że gannicus wydaje sie nie do pokonania jego smierć może być zadziwiająco łatwa.. doczytałem sie coś na ten temat i jesli to prawda to lipton totalny..
możliwe spoilery.................../oby nie
w 6 odc Gannicus zostaje uwieziony na tyłach wroga i zostaje zabity przez tyberiusza poniewaz lekcewazy walke z nim..
Rozmawialiśmy o tym w innym wątku. Sporo osób o tym pisze, ale przekonamy się dopiero za 3 tyg, czy mają rację.
Osobiście, o czym już pisałem, wolałbym inne zakończenie przygody z Gannicusem. ;)
Jakby tak miało dla mnie być, to bym się bardzo zawiódł. Wolałbym by przedstawiono historycznie śmierć Gannikusa, że wcześniej ginie Kriksos a dopiero później Gannikus też się odłącza i ginie.
Byłabym bardzo zawiedziona takim zakończeniem dla Gannicusa, bo nikt tak nie zasługuje na 'Glorious Death' jak on. I to w 6 odcinku?! Czyli trochę dalej niż połowie. Nie chce mi się wierzyć w taki scenariusz, ale w serialu wszystko jest możliwe. Skoro Naevia mogła zabić Ashura, to czy coś nas może jeszcze zdziwić?
Nie mniej jednak byłaby to przesada... Pokonał Egipcjanina, a nie poradziłby sobie z Tyberiuszem?! Jeśli taki scenariusz nam zaserwują, to będzie to po prostu niesmaczne.
Liczę na to, że Gannicus stanie u boku Spartacusa w ostatniej bitwie! Tylko takie rozwiązanie mnie usatysfakcjonuje :)
gorsze mogłoby być tylko ukrzyżowanie "Boga areny" niż śmierć z rąk jakiegoś mikrusa.. brzmi tak szalenie niedorzecznie ze aż sie może okazać prawdziwe..miejmy nadzieje że po prostu ktoś sobie coś napisał i tak plota poszła w świat..inaczej pasuje już pisać listy z pogróżkami do reżysera żeby sie nawet nie wygłupiał..
Może być ciężko, bo...
W trailerach widać:
1) Gannicusa zimą
2) Gannicusa w czasie szarży na koniu
3) Gannicusa klepiącego kogoś w mieście, a w tle stoi Cezar jako buntownik.
Skoro uważasz, że Gannicus ma być złapany gdzieś za liniami wroga i skasowany przez Tyberiusza w 6 epizodzie, to trochę za dużo musiałoby się wydarzyć przez 2 odcinki najbliższe.
Jestem spokojny o Ganniego.
Twoja wypowiedź napawa optymizmem ;)
Faktycznie sporo musiałoby się wydarzyć. Gannicus wychodził obronną ręką z wielu opresji, więc nawet jeśli zostałby schwytany, to zawsze jest szansa, że udałoby mu się wymknąć.
1) "winter is upon us"
2) za liniami wroga konik tym bardziej mu pasuje
3) nastąpi to w 4 odc
"uważam" to za duże słowo.. wRukwiony jestem raczej jeśli to byłaby prawda i razem ze znajomymi wyjdziemy strajkować na ulice jeśli trzeba aby dać upust swemu niezadowoleniu :P
http://24.media.tumblr.com/99c34beafc98faeac370f2a506bf85e9/tumblr_mh9y71IWnL1r9 r4ngo1_500.gif
tak was czytam i nabieram coraz większej ochoty, żeby Tybcio usiekł Och Ach Przezajebistego Ganikusa i to szybko, we śnie, niechcący, potykając się i upadając na niego
:)
prosze cie wyjdz!
to ja ci życze że nakrecili o nim jeszcze 4 prequele .. "origin of gannicus" etc :)
nigdy nie twierdziłem że jestem normalny :)...pochwal sie swoim rodzynkiem z serialu to od razu w rewanżu napisze jaka to badziewna postać :P
moje rodzynki dostają baty na każdym kroku, także możesz sobie ich obrażać, mnie to nie rusza :D
"jeśli w tym serialu piz***owata niewolnica zabija byłego gladiatora to czemu nie może być: Ganikus usieczony przez dzieciaka?"
no własnie widać jaka jesteś opanowana haha
hahaha, g*wno o mnie wiesz :)
ja po prostu trolluje was, co byście nie mieli tak fajnie z waszym Ganikusem, który oczywiście albo przeżyje albo umrze w najpiękniejszy z możliwych sposobów :)
pogotujcie się trochę, jak ja musiałam :P
ale mam nauczkę, nie czytać pochwalno-wzniosłych peanów na cześć Ganikusa słuchając Troublesome'96 Tupaca :D
<sarkazm>normalnie nie wiem jak reszcie ale łamiesz mi moje małe różowe serduszko swoimi anty wpisami na temat "mojego" Gannicusa.. proszę cie przestań nie wiem jak długo wy3mam.. </sarkazm>
odtańczę mój victory dance
http://25.media.tumblr.com/b596478f875a9988e2590cb5a86d2de2/tumblr_mfb0exVhrX1s0 t989o1_500.gif
i spadam :)
swoją drogą, wszyscy tutaj wierszem niedługo zaczniecie do niego pisać a jak jedna osoba po nim pojedzie to gotowi jesteście do powstania :) scenarzyści: wykonaliście robotę w 100%
Let's dance!
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m7ir33bupG1qca6mzo1_500.gif
dla jasności, ja - Agron, ty - Naevia :P :P
Widać że nie czytałeś innych tematów na forum to że Kasiek nie lubi Gannicusa nie jest niczym nowym i nie ma sensu się o to kłócić bo ma prawo chociaż to jest moja ulubiona postać :D
Chętnie obejrzę. :) Wolę jednego, ciekawego i konkretnego bohatera, niż zamianę dobrego serialu w operetkę, co by się stało, gdyby scenariusze dziewczyn weszły w życie.
Ale to bez sensu po prostu, żeby Gannicus zginął z rąk Tyberiusza. Tyberiusza - lekkomyślnego, wiecznie nadąsanego chłopczyka, który chciałby zawojować świat, a poza rodowodem nic sobą nie reprezentuje.
Więc jeśli miałby zabić, któregoś z gladiatorów, to faktycznie musiałby to być przypadek. I to jakiś przezabawny, wręcz groteskowy.
Naprawdę tylko to widzisz w Tyberiuszu? Hmm... wydaje mi się, ze chłopak jest bardziej skomplikowany i ma sporą wartość, zarówno jako człowiek, członek swojej rodziny, przyjaciel oraz żołnierz.
"poza rodowodem nic sobą nie reprezentuje." seriously?
Niestety. Zupełnie nie kupuję tej postaci. A szkoda, bo na początku widziałam w nim jakiś potencjał. Niestety w ostatnim odcinku legło to w gruzach.
Głównie lekkomyślność z ostatniego odcinka. Przez cały czas miałam nadzieję, że zaskoczy jakoś pozytywnie, a nie w taki sposób. Że pokaże Krasussowi, że się nie pomylił pozwalając mu walczyć. Nie ukrywam też, ze cicho liczyłam, że ta lekkomyślność doprowadzi go do śmierci. To byłoby sensowne.
Chociaż, żeby nie było, że tak po nim jadę, to ma u mnie plusa za próbę zgaszenia Cezara.
Swoją drogą Cezar to bardzo ciekawa postać :) Nie do podrobienia.
Cezar kozak - waśnie taki mi się podoba. Jakby był sztywnym bucem z kijem w dupie, genialnym strategiem i wizjonerem już w wieku 20-lat, to byłaby lekka przesada. Tymczasem ma przebłyski iście szatańskiego geniuszu - podku...rwił Tybka do ataku na miasto, a sam odjechał do Krassusa i to w dodatku na Tybka rozkaz.
A Tybek - mały, nadąsany bufon.
Zgadzam się w 100% przypomina mi trochę Gannikusa za czasów GotA. Zajebista postać jeśli ktokolwiek miałby zabić kogoś ważnego to tylko on. (Tak samo myślałem o Egipcjaninie z Vengeance)
jeśli w tym serialu piz***owata niewolnica zabija byłego gladiatora to czemu nie może być: Ganikus usieczony przez dzieciaka?
poza tym, już pisałam, jakie widzę zakończenie Ganikusa, znając niezrozumiałe dla mnie, uwielbienie twórców do niego, w ostatnim odcinku wpadnie do morza i odpłynie. A dzień po finale Spartakusa STARZ ogłosi, że robi nowy serial, o tym jak grupka naukowców XXI znajduje u wybrzeży Miami za hibernowanego gladiatora :) w serialu Ganikus będzie pomagał fajtłapowatemu policjantowi rozwiązywać zagadki kryminalne jednocześnie, z wrodzoną sobie zajebistością, mierząc się ze współczesnością :)
ktoś nawet nadał tytuł: Ganikus Hibernatus :)
Tego bym sobie nie życzył, ale dziękuję Bogu za uwielbienie twórców do tej postaci. Po prostu strzał w dziesiątkę.
Napisałam o tym wyżej, że wszystko w tym serialu jest możliwe.
Swoją drogą Naevia zabiła Ashura, który był genialną postacią. Teraz zabiła Attiusa, którego również polubiłam i w którym widziałam potencjał!
Mam nadzieję, że ją wreszcie ktoś wykończy...!
Kasiek, no przecież Gannikus bedzie przeżyje i bedzie razem występował w nowym projekcie DeKnighta - wiesz którym! http://stevemcqueened.tumblr.com/post/43315815004
masz linka do zajawek z Gannikusem http://exploitastic.tumblr.com/post/42942564008
Tak że czil aut, calm your tits, wszyscy fani Gannikusa powinni spać spokojnie :D
Jaki jest sens w wypisywaniu bzdur przeplatanych pozbawionymi sensu migającymi obrazkami?
Przecież nie jest żadną tajemnicą, że każdy ma swojego faworyta i kogoś, komu życzy śmierci, więc czy nie łatwiej po prostu wymienić się uwagami bez steku bzdur zamieszczonego w linkach?
Serial jest o tyle ciekawy, że wzbudza, jak widzę, wiele emocji, więc cieszmy się, bo niewiele jest takich produkcji w ostatnich latach i wróćmy do fabuły Spartacusa a nie jakiegoś fraglesa rzucającego rybą - w ogóle skąd Wy bierzecie te głupie migawki?