Jak myslicie ukrzyzuja go na koncu czy bedzie alternatywne zakonczenie i przezyje. Wolal bym alternatywne bo tych rzymian nie da sie lubic.
Jescze nie ogladalem 3s wiec plox bez spoilerow.
a kto umarł, ten nie żyje.
A poza tym nie lepiej poczekać, na ostatni odcinek niż wnioskować na podstawie jakichś fragmentów ze spoilerów.
Rzymian nie da się lubić? Wpadłeś w sidła kreowanej świętości rebeliantów. Rebelianci są równie bezwzględni co Glaber, Marcus czy inny obywatel.
Ale ciała Spartacusa nigdy nie znaleziono więc obie Twoje wersje mogą być alternatywne:P
a po odcniku nr 4 zdecydowanie bardziej polubiłem Rzymian właśnie którzy jakąś tam kulture i honor mają w przeciwieństwie do niektórych rebeliantów (a ta S%ka Navia to powinna już żreć piach :) )
A według mnie Spartacus może przeżyć. Być może będzie tak, że po bitwie ciężko ranny uda się do jakiegoś portu, gdzie przez nikogo nie rozpoznany dostanie się na statek, którym wypłynie na sycylię na przykład.
W tym serialu nic nie wiadomo, równie dobrze moze byc tak, że to rzymianie polegną, a spartacus wygra :) Może to będzie to nieprzewidywane zakończenie? Wszyscy przewidują krzyż, a może jednak to rzymianie zawisną ? :D
to było by swietne zakonczenie ukrzyzowanie bedzie przewidywalne. Nie wiem jak mozna lubic rzymian, Spartakus w serialu to czlowiek honoru. Nie jakies pajace typu Konfuciusz i inne typki. Kultura nie ma nic do rzeczy niewolnictwa nie powinno byc wiec im kibicuje.
A jak w historii zakończyło się powstanie S.? Nie ma co do jego osoby pewnych informacji, więc jestem w stanie zrozumieć, że gdzieś tam po finałowej bitwie, po napisach końcowych ,pójdzie zbliżenie na pobojowisko i trupy, a tam ta wstążka na Spartacusowej ruszającej się ręce, albo inny charakterystyczny element jego ubioru i wszyscy się będą zastanawiać czy to konwulsje, czy przywódca powstania przeżył ;) I wyruszy np. na Sycylię.
Swoją drogą, zawsze zastanawiam się jak ci producenci, utrzymują w tajemnicy, jak np. zakończy się serial. Aktorzy wiadomo- tajemnica zawodowa, ale że ktoś tam z załogi serialu się wygada, lub sprzeda informacje. Do tej pory nie słyszałem o przeciekach dotyczących zakończenia jakiegoś innego serialu- a wy?
Moze podpisuja klauzulę odnośnie nie zdradzania fabuły,grożącą dużymi karami finansowymi w razie nie dotrzymania jej.
Ostatnio skończyłem czytać ostatni tom cyklu Koło Czasu - pisane przez ponad dwadzieścia (20!) lat - 12 tomów po ponad 1000 stron każdy (u nas wydawane po dwie części na tom). Autor zmarł w trakcie pisania i kończył jakiś jego uczeń pisać ostatnie 3 tomy. Anyway, w wywiadach po ostatnim tomie, ludzie się go pytali czemu takie zakończenie a nie inne... Gośc odpowiadał, że takie zakończenie wymyslił autor, gdy zaczynał pisac pierwszy tom. Przez 20 ponad lat pisania znał zakończenie...