PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39368
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Filmweb coś działa jak zwykle po macoszemu i nie dopieszcza nas za bardzo. Tymczasem na
http://www.imdb.com/title/tt1442449/episodes?season=3
mamy spis wszystkich odcinków sezonu 3, oraz
http://www.imdb.com/title/tt1442449/mediaindex
naprawdę świetne zdjęcia promocyjne.
Tymczasem na
http://spartacus.ausxip.com/multimedia/images/index.php?
spgmGal=Episode_Stills/Season_03&spgmFilters=t#spgm
do obejrzenia pierwsze zdjęcia z odcinka pierwszego sezonu 3.

Patrząc na zdjęcia Crassusa i Spartacusa, nie można mieć wątpliwości, z czym tym razem
przyjdzie się zmierzyć powstańcom. Cóż, udało im się zwrócić na siebie uwagę Rzymu, co do
tego nie ma wątpliwości.

Ale przecież nas i tak interesuje to, kto z tej hałastry dotrzyma do końca, prawda?

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

Tak oglądam te zdjęcia i potwierdzam się w przekonaniu, że w tym sezonie trzymam z Rzymianami. Ten Tyberiusz to uroczy chłopaczek. Krassus zapowiada się genialnie, a Cezar - kurczę. Jak zobaczyłam jaki fircyk ma go grać to zwątpiłam, ale teraz, po trailerach itd. coraz bardziej zaczyna mi się taka wersja Juliusza podobać.

Widzę, że Saxa wciąż ma te sztylety, które podprowadziła Egipcjaninowi :)

Odcinek 8 - Seperate Paths - czyli będzie rozłam, na który tak wszyscy czekają. Prawdopodobnie to w tym odcinku pożegnamy Kriksusa. Ciekawe kto polegnie razem z nim? Oby Naevia! :D
Później odcinek The Dead and the Dying - czyżby rzeź większa niż w finale Zemsty?
No i Victory na sam koniec - tylko co to za zwycięstwo? Ma być jakaś pokrzepiająca serca końcówka ... Poczekamy, zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Nie podprowadziła mu tych sztyletów- miała takie same albo podobne już wcześniej, w ostatnim odcinku można to zobaczyć.
A poza tym- sporo się postarzała od ostatniego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
korndddd

albo może i podprowadziła. Sprawdziłem, że w przedostatnim odcinku miała takie mniejsze.

ocenił(a) serial na 8
korndddd

Zajumała mu sztylety. Aktorka, która gra Saxę powiedziała o tym w wywiadzie.

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Tak było, albowiem sam tego newsa przytargałem na filmwebowe forum vengeance :)

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

Stąd wiem :)

ocenił(a) serial na 6
Bartes123_2

A nie Wojna Potępionych???

ocenił(a) serial na 10
kasiarzynna

Według mnie Wojna Przeklętych.
Przed chwilą sprawdziłem i google translator potwierdza.
Ale jak wolisz Potępionych, to proszę bardzo :)
I tak nasi tłumacze odpowiednio soczyście doprawią tytuł...

Bartes123_2

Jednak "potępieni" bardziej pasuje do sytuacji "przeklęci".

ocenił(a) serial na 6
Bartes123_2

Widziałam zapowiedź na HBO, jednak Wojna Potępionych.

ocenił(a) serial na 10
kasiarzynna

A terminator to Elektroniczny Morderca...

ocenił(a) serial na 6
Bartes123_2

Pojęcie klątwy i bycia przeklętym to raczej wymysł średniowiecza i chrześcijaństwa, nie antyku.

ocenił(a) serial na 10
kasiarzynna

Tłumacząc to tak a nie inaczej, nie myślałem o przeklętych w kontekście klątwy, a raczej w takim, że są przeklęci przez bogów i rzymian. Przeklęci bo od samego początku skazani na porażkę. Natomiast potępieni to oni są przez rzymian z samej zasady bycia zbuntowanymi niewolnikami.
Cóż, dla pełnej jasności trzeba by było wysłać maila do pana DeKnight i poprosić o wypowiedzenie się :)

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Jak wpiszesz całe war of the damned to możesz wybrać wojna potępionych, a przeklętych nie, więc nie wiem co on ci potwierdził :D. Może tymi potępionymi są Rzymianie :).