PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39368
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

ulubiony film Crixusa i Spartakusa?? Gladiator z Russellem Crowe :D

ocenił(a) serial na 10
Chunk

Huehuehuhheu beka

Sebebar

sam się uśmiałem;) bo sobie ich wyobraziłem jak siedzą przed TV i lukają:) na końcu filmu wszyscy płaczą, a Crixus ze Spartakusem beke mają i szczere zadowolenie z końca filmu hehehe

ocenił(a) serial na 10
Chunk

Russell Crowe to się powinien od nich uczyć walczyć, to samo Kirk Douglas.

dirt16

Kirk Douglas to w ogóle fajne miał gacie w tym Spartakusie:) jakby jebitny model pampersa;) a Russella podobno w tamtym czasie jak pytali co teraz gra to odpowiedział: " w jakimś gównie o rzymianach i gladiatorach" coś w ten deseń :)

ocenił(a) serial na 10
Chunk

http://www.youtube.com/watch?v=zCLyLBrugD0
To jedna z tych żałosnych walk w "Spartakusie" z 1960 roku. Douglas stoi w jakiejś żenującej pozycji i macha głową jakby odpędzał się od much, wygląda to komicznie. Ogólnie ci dwaj "gladiatorzy" nie umieli walczyć, kilka uników, machanie mieczem, to ma być walka? Pewnie poćwiczyli tylko trochę. Nie umywa się do serialu.

http://www.youtube.com/watch?v=nIdlEsBCFgs
http://www.youtube.com/watch?v=0MUsYkWFpBM
Co innego tutaj, doskonała walka. Tu nie można zwalić winy na efekty specjalnie, to jest po prostu kwestia świetnego wyszkolenia i ciężkiego treningu aktorów.

W "Gladiatorze" z Russelem Crowe walki wyglądają dużo lepiej niż w "Spartakusie" z 1960 ale nieco gorzej od serialu. Russelowi brakowało tego polotu, finezji i płynności w ruchach którymi wykazywali się gladiatorzy ze "Spartakusa" 2010-2013.

ocenił(a) serial na 10
dirt16

edit: opędzał się... :D

dirt16

Dzięki:) potem lukne bo tu mi komp zamula i nie odpalę linków:) a kto się opędzał:)?? bo nie skumałem trochę :D

ocenił(a) serial na 10
Chunk

"a kto się opędzał:)?? bo nie skumałem trochę"

Poprawiłem błąd w poprzednim poście, napisałem tam: "Douglas stoi w jakiejś żenującej pozycji i macha głową jakby odpędzał się od much".
Napisałem "odpędzał" a poprawnie ma być "opędzał". :D

dirt16

aha:) Ok:) wszystko już zrozumiałe;)

dirt16

dopiero obejrzałem te linki:) ja się z Tobą zgadzam Ziom co napisałeś ale wiesz hahaha się uśmiałem oglądając tę walkę z 1960 roku:) ale wiesz nie można porównywać kina z lat 60-tych do współczesnego:) sądzę , że jak za 100 lat nakręcą Spartakusa, a ktoś wejdzie na filmweba (jeśli w ogóle będzie istniał :P :) i poczyta nasze komentarze to będzie coś takiego: "Kurde czym oni tam się podniecali w tym Spartakusie z 2013 " hehehe

ocenił(a) serial na 10
Chunk

Za 100 lat to pewnie wymyślą taką technologię, że będzie sobie można wejść do telewizora i z bliska oglądać takie walki, poczuć jak to jest, gdy się stoi w środku areny. :D

dirt16

może dożyję haha

ocenił(a) serial na 10
Chunk

Też bym chciał. Kirk Douglas dożył stworzenia nowego serialu o Spartakusie i nawet spotkał się z odtwórcą głównej roli, więc może nam też się uda. Mam tylko nadzieję, że starcy nie będą musieli jeździć po tej arenie na wózkach. :)

dirt16

Kirk Douglas to w ogóle ładnie ciągnie:) w grudniu kończy 97 lat:) Nieśmiertelny na prawdę jak Spartakus :) daj mu Zdrowie Boże:)

ocenił(a) serial na 10
Chunk

Też mu tego życzę, ze wszystkich aktorów starego Spartakusa to już chyba tylko on żyje. Szkoda, że nie dali mu jakiejś krótkiej gościnnej roli w serialu, byłoby to miłe zaskoczenie go zobaczyć, chociaż niewiem kogo on mógłby tam zagrać.

dirt16

Taki duży facet, a taki mały miecz... :)

ocenił(a) serial na 10
AtlantyQ

Mały, to mi bardziej wygląda na sztylet. :)
Ale ja bardziej zwróciłem uwagę na jego tarczę która była wielkości małego talerza, wydaje mi się, że trochę ciężko się czymś takim bronić. :)

ocenił(a) serial na 7
dirt16

Jestes typowym koneserem smieci ktore serwuja dzis amerykanie, nie mowie o serialu o spartakusie bo jest efektowny i ma ciekawa fabule, ale piszac ze ta scena jest slaba dajesz dowod swojej ignorancji. Uwazasz ze walki gladiatorow wygladaly tak jak w serialu czy jak w spartakusie z 60r? Pomysl uzyj swojego 16 letniego mozdzka

ocenił(a) serial na 7
Chunk

Hłehłe, tak bardzo suche :P

Sayuki78

a co to znaczy, że suche:)? heh

ocenił(a) serial na 7
Chunk

To znaczy, że nie mokre. hihi :)

Sayuki78

ano rzeczywiście:) Prawda:)