PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39368
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Witam serdecznie fanów Spartacusa :-)
Mam pytanie w jakiej kolejności oglądać kolejne sezony??
1. krew i piach
2.. zemsta
3. bogowie areny
4. Wojna potępionych ?
Czy ta kolejność jest oki?? czy może 4 (jako prequel); 1;2;3 ??
dodam jeszcze, że dopiero zaczynam przygodę ze spartacusem :-)
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
cosmowomen

było juz chyba ze 100 takich tematów, przeszukaj forum dokładnie

ocenił(a) serial na 10
cosmowomen

1. Krew i piach
2. Bogowie Areny
3. Zemsta

ocenił(a) serial na 10
szerjawor

4.Wojna Potępionych:)

ocenił(a) serial na 9
szerjawor

"bogowie areny" to jest to co się dzieje przed "krew i piach" nastepnie "zemsta" i na koniec "wojna potępionych" więc jeśli chcesz oglądać w odpowiedniej kolejności tak powinno być :
1. Bogowie areny
2. Krew i piach
3. Zemsta
4. Wojna potępionych .

TheGoldi07

właśnie w tej kolejności obejrzę.
Też wydawało mi się logiczne aby oglądać od prequela :-)
bardzo dziękuję za podpowiedź :-*

cosmowomen

Odpowiednia kolejność to kolejność z jaką były robione.
Bogowie Areny to dopełnienie Krwi i Piachu, a nie typowy prequel.
Jedyne co zdobędziesz przez obejrzenie tego w swojej "logicznej" kolejności to masę spoilerów =)

cosmowomen

Odradzam tą kolejność z prostej uwagi na to że początkowa scena Gods of Arena spoiluje ci cały Blood and Sand... przewiń pierwsze 5minut albo zacznij oglądać tak jak się ukazywały

ocenił(a) serial na 10
cosmowomen

barany, najpierw krew i piach potem bogowie areny bo w bogach jest mega spojler ostatniego odcinka krwi i piachu przez co wiadomo co sie wydarzy, tak wiec

1. Krew i piach
2. Bogowie
3. Zemsta
4. Wojna

ocenił(a) serial na 9
Beton_X

znając trochę historię każdy wie co się wydarzy. Tylko i wyłącznie tak; Bogowie areny, krew i piach, zemsta, wojna potępionych. Oglądałem tak i każdemu tak polecam i po obejrzeniu przyznają mi racje. I kolego bez wyzwisk...

ocenił(a) serial na 10
riddick1981

większość ludzie nie zna historii Spartakusa tzn wiedza kto to, ale mało kto zna wydarzenia z Kapui, bo tego nie uczą w szkole.
Było już tych tematów od groma i w większości ludzie oglądają według schematu który napisałem.

oglądaj sobie jak chcesz, niektórzy lubią spojlery...

ocenił(a) serial na 9
Beton_X

ciekawe, wynika z tego, że znasz większość ludzi którzy oglądali ten serial. Gratulacje musisz mieć mnóstwo znajomych.

Niektórzy lubią oglądać niechronologicznie...

ocenił(a) serial na 10
riddick1981

rób jak chcesz, widzę ze nic nie trafia...

ocenił(a) serial na 9
Beton_X

bo Ty jesteś jedynym i słusznym wyznacznikiem tego jak oglądać Spartacusa i jak powiesz to zmienię zdanie. Nie ośmieszaj się

ocenił(a) serial na 8
riddick1981

Inne seriale tez oglądasz w dziwnej kolejności? Najpierw sezon 2, później 1, dopiero dalej 3 i 4? Czy inne już oglądasz normalnie, w takiej kolejności w jakiej wychodzą? Bo news flash kolego - właściwa kolejność oglądania to kolejność w jakiej sezony miały premiery.
Aż dziw, że to nie Ty masz nick "Beton".

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

właściwa kolejność jest według chronologii zdarzeń...

ocenił(a) serial na 8
riddick1981

Rozumiem więc, że z oglądaniem np. Władcy Pierścieni czekasz do po premierze ostatniej części Hobbita? :)

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

może inaczej bo nie rozumiesz. Przy spartacusie miałem możliwość obejrzenia chronologicznie gdyż serial ten odkryłem dopiero w 2012. W innym przypadku gdybym oglądał go "na bierząco" wtedy musiałbym oglądać tak jak został produkowany. Lecz na szczęście nie musiałem. Mam nadzieje, że zrozumiałeś choć może zdarzyć się, że nie...

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

kasiek litości, najpierw sprawdź premiery sezonów a pozniej pisz, tak sie sklada ze kolejnosc wydania sezonow jest taka:
-krew i piach 2010
- bogowie areny 2011
- zemsta 2012
- wojna 2013
i tu sie wlasnie popisalas "Bo news flash kolego - właściwa kolejność oglądania to kolejność w jakiej sezony miały premiery."
to jest prawda i caly czas tak pisalem a tobie cos sie pomylio, tak wiec nick beton bardziej do ciebie pasuje, a jeszcze lepiej BARAN.

ocenił(a) serial na 8
Beton_X

A Ty sprawdź do kogo była kierowana moja wypowiedź, a później zaczynaj obrażać. I ja i Ty podajemy mu tę samą kolejność oglądania, więc się nie zapieniaj.

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

Co za downy mają to samo zdanie a kłócą się miedzy sobą. Ha ha kuriozum...