PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39369
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Witam czy jest ktoś wstanie odpowiedzieć mi na pytanie czemu robią przerwy tygodniowe
bądź 2 tygodniowe w serialach? brakuje im odcinków czy może są tego inne powody?

anzelxd

dobra już znalazłem odp. "Większość serialu USA (szczególnie w ogólnodostępnych stacjach jak CBS, ABC, FOX itp) jest emitowanych od września do maja. Zwykle jest około 22 odcinków. Gdyby emitować je co tydzień, bez żadnej przerwy, emisja skończyłaby się po jakichś pięciu miesiącach, a nie po dziewięciu, jak jest nakazane. Dlatego robią takie przerwy." Da się jakoś ten temat usunąć?

ocenił(a) serial na 9
anzelxd

Otóż to. W zasadzie wszystko kręci się wokół mamony. Bo co jest korzystniejsze, wyemitować serial w ciągu kilku tygodni i puścić w zapomnienie? Czy też dyskutować, podsycać wyobraźnię nowymi spotami, zdjęciami ? Jak wiadomo najlepszy jest okres czekania między jednym a kolejnym odcinkiem ;)

anzelxd

Tutaj nie chodzi o to, że odcinków jest mało, bo np. Showtime czy HBO emitują/emitowały swoje dziesięcioodcinkowce – „Gra o tron” , „Rodzina Borgiów”, „Trawka”, „Czysta krew”, „Dynastia Tudorów” itd. – bez żadnych przerw, poprzednie serie „Spartakusa” też były emitowane ciągiem przez dziesięć kolejnych tygodni. Produkująca „Spartakusa” telewizja Starz w zasadzie jedzie właśnie na tym serialu, bo nie mają w ofercie innych ciekawych autorskich produkcji, więc przypuszczam, że te przerwy w „Wojnie potępionych” zrobili po to, żeby finał zbiegł się w czasie z premierą ich nowego serialu, „Da Vinci’s Demons”, który zadebiutuje zaraz po ostatnim odcinku „Spartakusa” – pewnie tym sposobem chcą zachęcić widzów do oglądania.

ocenił(a) serial na 10
anzelxd

O, a ja myślałem, że sterują, żeby finał i krzyżowanko wypadło na Wielkanoc... ;/

ocenił(a) serial na 7
Bartes123_2

Czarny humor :D

Bartes123_2

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ly9igyyAJQ1ro26olo1_400.gif

ocenił(a) serial na 9
Bartes123_2

hehe good one :)

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

http://2.bp.blogspot.com/-K100_pC2aLk/UBFoEH_654I/AAAAAAAAC6I/gChmX0s21N8/s1600/ notworthy.gif