PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39368
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

z przykrością stwierdzam ze ten serial w drastyczny sposób spadł na dno. Tak jak nie ma Piratów bez Johnego Deppa tak nie ma Spartacusa bez świętej pamięci Andy Whitfielda. Spartacus Blood and Sand był świetnym sezonem i to z zasługi Andiego ale również plejady bardzo dobrze dobranych aktorów oraz fabuły i scen. Kolejny prequel też był bardzo dobry dla mnie Ci sami aktorzy no i Ganiccus ( świetna rola ). Natomiast 3 sezon i obecny to jest wielkie gówno. Nie ukrywam oglądam tylko dlatego że chcę się dowiedzieć jak to zakończą. Natomiast nie obrażając Liam McIntyre ale wygląda jak bezdomny ;/ a jego gra aktorska woła o pomstę do nieba. Jest wręcz tragiczny nie mogę znieść jego sztuczności w graniu. Na siłę próbuje zagrać dobrze. Serial powinien się zakończyć na 2 sezonie ale wiem zyski zyski i zyski ( akurat tu sprawdza się teza że po trupach do celu eh) . Sceny walk są beznadziejne jak w 1 sezonie te sceny wyglądały jakościowo świetnie tak teraz widać w nich sztuczność i straszne efekty - jakby budżet się zmniejszył. Ogólnie zmiana aktorów zawsze wychodzi na złe. Dziewczyna Crixusa w 1 sezonie aktorka była idealnie dobrana teraz ? jakby ją z lasu wytrzasnęli a grę aktorską chyba zapożyczyła z Pamiętników z Wakacji ... sztuczna jak Spartacus. I te sceny gejowskie aż obrzydzają wiem w 1 sezonie też były ale były one sporadyczne nie miałem nic przeciwko bo nie przytłaczali widzem scenami w każdym odcinku. Natomiast teraz to już codzienność eh W poprzednim sezonie to jeszcze dla aktora grającego Glabera oglądałem bo tylko on naprawdę "grał". Teraz to tylko Gannicus pokazuje że jest aktorem a nie człowiekiem zgarniętym z ulicy. No może jeszcze Krassus ale zobaczymy co pokaże w dalszych odcinkach swój talent. Już nawet dziewczyny nie są ładne tylko takie szpetne że niemcy to chyba ich kraj ojczysty eh narzekam i narzekam ale i tak bede oglądać niesety to przyzwyczajenie po 2 pierwszych świetnych sezonach wzieło góre nad tyloma wadami ... i błagam niech to będzie ostatni sezon proszę HBO !!! zxamiast ciągnąć ten już stracony serial wzieliby się za nową jakąś produkcję historyczną właśnie na bazie Spartacusa z jakimś innym bohaterem nie wiem tak dla przykładu np Hanibal czy Aleksander Wielki no cokolwiek byle by to zakończyli

Beemka

"Tak jak nie ma Piratów bez Johnego Deppa" dalej nie czytałem, bo pierwsza bzdura w moim mniemaniu pociągnie następne.

ocenił(a) serial na 7
Beemka

Nudzisz.
chcesz ładne dziewczyny? To sobie zobacz inny serial i tyle.

ocenił(a) serial na 10
Beemka

Właśnie się zastanawiałem przed premierą 3 sezonu, czy znowu ktoś założy temat z narzekaniem jaki to Andy był doskonały i lepszy od Liama. To już jest żenujące, w temacie o 2 sezonie co chwila ktoś zakładał takie tematy. Ja również uważam, że był lepszy od Liama, ale już niestety nie żyje...

Beemka

Mi tam tez sie juz nie chce walkowac tematu - wszystkim narzekajacym radze przeczytac watki, ktore zalozyli inni narzekajacy. Odniose sie tylko do jednej twojej wypowiedzi ( no moze dwoch - bo az sie prosisz ;p ), a mianowicie " Serial powinien się zakończyć na 2 sezonie ale wiem zyski zyski i zyski ( akurat tu sprawdza się teza że po trupach do celu eh) ." - po pierwsze to co napisales w nawiasie - Sam Andy bardzo chcial aby dokonczyc to co on zaczal - byc moze przekonasz sie o tym w filmie dokumentalnym, ktory niedlugo sie pojawi. Andy rowniez zaakceptowal swojego nastepce w glownej roli.

Wedlug Ciebie serial powinien sie skonczyc, gdy historia powstania zaczela dopiero byc tak naprawde opowiadana ? Czy ty nadal sadzisz, ze producenci zrobili to dla kasy ? Sam fakt, ze okroili pierwotnie 7 sezonow do 3 swiadczy, ze chca zakonczyc serial w najlepszym dla niego czasie.

I widac, jaki jestes chlopie ogarniety w temacie :)
"błagam niech to będzie ostatni sezon proszę HBO !!!" - HBO ma gowno do tego - a to czy jest to ostatni sezon czy nie jest juz wiadome od bardzo dawna :)

ocenił(a) serial na 9
Beemka

" tylko dlatego że chcę się dowiedzieć jak to zakończą"

lol.

ocenił(a) serial na 8
Beemka

Haters gonna hate.

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Osobiście serial mi się bardzo podoba na pewno następne odcinki będą bardziej satysfakcjonujące

Beemka

idź dalej oglądać pamiętniki z wakacji bo widać nie ogar z ciebie straszny.
sranie w banie że to nie ten sam spartakus, hbo, piraci z karaibów, ciągnięcie serialu dla kasy, jedna scena homo i niemcy kraj ojczysty. szalejesz

ocenił(a) serial na 8
Beemka

napisałeś swoją opinię ale nie obiektywne odczucia, przesada, mi się podoba 3 sezon, może bym się doczepił brutalności i krwistej sieczki na polach bitewnych ale co tam, do gry aktorskiej nie mam żadnego ale, nie ma co się pienić i przede wszystkim obiektywnie oceniać

ocenił(a) serial na 10
Beemka

Kiedyś już to pisałem. Wśród wielu cech, w których Liam nieco nie dorównuje świętej pamięci Andiemu, ma jedną, niezwykle ważną zaletę - jest żywy i może grać. I koniec tematu w tym momencie...

A najlepsze są teksty typu
"lepiej żeby nie kręcili dalej bez Andyego"... Kurde, to nie oglądajcie, albo włączcie jeszcze raz Blood And Sand. I będzie każdy zadowolony.

ocenił(a) serial na 8
Beemka

"nie ma Spartacusa bez świętej pamięci Andy Whitfielda."

Totalna bzdura. Andy był tylko nieznacznie mniej sztuczny.

Beemka

Nie mogę patrzeć, jak się męczysz oglądając nowy sezon, skoro tylko chcesz wiedzieć, jak się skończy. Zakończenie znajdziesz w podręcznikach szkolnych oraz w encyklopedii. Aby oszczędzić ci trudu szukania, już ci mówię:
SPOILER!!
rebelianci przegrają :o
Co prawda nie wiadomo, co się stało ze Spartacusem, więc też nie wiadomo, co DeKnight wymyśli, ale do tego wystarczy obejrzenie ostatniego odc.

Mam nadzieję, że pomogłam i uchroniłam cię przed obcowaniem z bezdomnym Liamem, Niemkami oraz gejowską propagandą (a propos, czy mówiąc gejowskie sceny miałeś na myśli wszystkie homo, czyli również kobiety, czy tylko facetów?).