Serial w koncu sie rozkreca, odcinek calkiem dobry. A jak Wam sie podobal?
Możesz trochę nam streścić cały 4 odcinek? ;)
I gdzie można obejrzeć?- dzisiaj jest środa ;)
Ups, myślałem że w piątek jest premiera, ale widzę że już jest, dzięki za info.
RMVB i jakość to słowa sprzeczne, widać, że ocena jakości zależy od wymagań wystawiającego :). Ja już nie potrafię oglądać DVDRip'a :).
No już to mam i jakość dobra, a teraz zobaczyłem 720p!!!! I ścigam to 1,2 GB zajmuje ;).
Ta się nazywa "Spartacus.S02E04.720p.PREAiR.WEB-DL.NDL" zajmuje 1,2 GB ,a ta co podałeś 550 MB i jakość średnio dobra (ja się tym już nie zadowalam) :).
macie może napisy do tego odcinka? angielskie oczywiście bo na polskie trzeba będzie poczekać...
A nie wiecie czy można podawać tu linki do stron warezowych i linki do serwisów hostingowych typu rapidshare?
Szkoda, że zmienili Naevię. Jakoś wolałam tamtą aktorkę. Ciekawe jak Crixus i Onomaios uciekną - przecież nie mogą zginąć.
Jak uciekną? Oprócz tego że dokoptują do tych igrzysk Gannicusa?
Ciemną nocą Spartakus i chłopcy wejdą do Capui. Przebrani za stroje padniętych pod Wezuwiuszem rzymian.
I zrobią piękne kuku na arenie, po czym zwieją znowu pod Wezuwiusza.
Gdzie odbędzie się finał sezonu.
:)
Według mnie najsłabszy z drugiego sezonu. Mam nadzieję, że nie uśmiercą Rhaskosa za szybko. W następnym odcinku na pewno będzie się dużo działo.
kurde ponad tydzień czekać na odcinek nr 5 ... nie wytrzymam !!! swoją drogą jak myślicie, która ostatecznie wykończy drugą ? Lukrecja Iluthię czy Ilythia Lukrecję ? :P
Cholernie słaby odcinek :/ Wyglądał dokładnie tak, jak obawiałem się, że ten serial będzie w tej serii wyglądał. Bieganie po lesie i krótkie bitewki z Rzymianami, w której po kolei giną kolejni gladiatorzy. Tak jak pierwsze 3 epizody bardzo mi się podobały i pozytywnie zaskoczyły to tutaj było dużo słabiej. No ale zawsze musi przypaść jakiś słabszy żeby potem mogło być lepiej, taką mam nadzieję. ;) Zbyt często akcja koncentruje się także na Rzymianach, co jest zdecydowanie mniej interesujące. To nie to co za czasów Batiatusa, kiedy chciało się go oglądać. Teraz brakuje tam takiej postaci, żeby rzeczywiście ich wątek przyciągał uwagę. I tak jak ten cały seks i przemoc w tym serialu już mnie nie rusza, to uważam, że scena z zabawą w okaleczanie wiszącego gladiatora to lekkie przegięcie. :/
Ogólnie no niestety odcinek na solidny minus, ale wierzę, że teraz akcja wróci na właściwe tory zaprezentowane w poprzednich 3 epizodach.
No i cholernie się ciężko ogląda ten serial bez napisów, może dlatego też sceny z Rzymianami nie były zbyt ciekawe. Ze względu na niezrozumieniu do końca wszystkich intryg i dialogów.
Jaki jest sens oglądać bez napisów, jeśli dokładnie wszystkiego nie jesteś w stanie zrozumieć?? (sam obejrzałem z ciekawości tak raz i fajnie wiedzieć ile zrozumiem, ale żeby jakkolwiek oceniać po takim oglądaniu??) Do tego jaki jest sens wystawiać 10/10 i ulubione po 3/4 odcinkach (albo wcześniej??), kiedy serial ci się nie podoba, a w dodatku podejrzewałeś, że ci się nie spodoba już tak bardzo???
Bo ja w sumie widząc to, to nie wiem, czy jakiś niesforny brat, "wbił" ci się na konto i robi żarty, pisząc za ciebie komentarze, czy ty robisz sobie z nas żarty (co kiepsko ci wychodzi, bo naprawdę nie wiem, czy żartujesz komentarzem, czy oceną), czy jeszcze coś innego?
Hehe spokojnie kolego. Zgadzam się, że wystawianie oceny po 3 odcinkach jest w jakichś sposób na wyrost, jednak jako fan całego serialu stwierdziłem, że wrzucę tą 10 już teraz, bo obok ogólnej fascynacji tematyką, pierwsze trzy odcinki uważam za bardzo dobre. I 4, tak jak napisałem słabszy nie zmienia mojej ogólnej opinii na temat serialu ;) Ocenę tę zawsze mogę poza tym zmienić. I np. zaczynając oglądać SFU przeczekałem przed wystawianiem jakiejkolwiek oceny te 5 sezonów, tutaj nie ma takiej potrzeby, bo dla mnie sam klimat serialu, fabuła i aktorzy to 10. ;)
Tak więc nie jest tak jak napisałeś, że serial mi się nie podoba. Podoba mi się i to bardzo. Nie podobał mi się ten odcinek w porównaniu do poprzednich, wyjątkowo dobrych.
No i tak jak pisałem - obejrzałem bez napisów, dlatego podchodzę do tego nie najlepszego wrażenia z 4 epizodu z lekkim dystansem i obejrzę go na pewno potem jeszcze raz. Teraz porwałem się na to tak szybko, bo wyjeżdżam na cały weekend i do poniedziałku nie będę miał okazji go zobaczyć. ;) A generalny zarys fabuły i każdej sceny zrozumiałem tak czy inaczej.
Tak więc nie mam niesfornego brata, a jeśli tak jak wynika z Twojej wypowiedzi, coś w mojej ocenie wydaje się niespójne to mam nadzieję, że w miarę jasno to wyjaśniłem ;)