Jedna z postaci drugiego planu Hanna Mangan Lawrence (Seppia)
http://www.filmweb.pl/person/Hanna+Mangan+Lawrence-813486
wysunęła się na plan pierwszy, wcześniej życzyłem jej jak najgorzej lecz po ostatnich wydarzeniach trochę mi jej żal (brat, seks z z tym idiotą).
Poza tym trochę wolno rozkręcają ten bunt.
Już ? a dopiero wczoraj pojawił się z napisami.
Tamte to : 7 odc. komentarze i są już mało czytelne :)
Czytelne są tak samo, bo to wszystko forma cyfrowa. Gaber, w moim mniemaniu, nie jest idiotą - dopiero teraz pokazał na co go stać.
Ale jak ona się dowie kto załatwił jej brata, ale pewnie się dowie jak będzie po wszystkim ;(
Gaber moim zdaniem mocno przesadza w tym zabijaniu i chamstwie , przez jego "wielkość" i "mądrość" Rzym zyskał wrogów w postaci Spartakusa i innych.
No i zginie i zgineło mnóstwo niewinnych, ale za to Gabuś jest Twardziel. Zabił bym takiego w 5 sekund bez zastanowienia.
Do tego zmierzam, nareszcie warto go zabić, wcześniej pomiatała nim żona, teść i koledzy po fachu. Dla Glabera to czy Seppia się dowie, czy nie nie ma dużego znaczenia, zawsze może się jej pozbyć, bo uczuciem to on jej raczej nie darzy, a ona jest w niego wpatrzona jak w obrazek. A kto wie, czy Glaber jej nie uwolnił od wykorzystującego ją braciszka?
No, nie wiem, czy dałbyś mu radę, skrzyżował miecze ze Spartacusem i przeżył, więc musiałbyś dysponować bronią palną, aby go tak w 5 sek. załatwić.
A kto wie, czy Glaber jej nie uwolnił od wykorzystującego ją braciszka? .... tak to on zrobił ze swoją szemraną kompanią. Udusił go butem.
http://i49.photobucket.com/albums/f277/Reef27/Spartacusgifs/seppiuschoke.gif
Wysłał bym mu list z białym proszkiem ;-)))
"A kto wie, czy Glaber jej nie uwolnił od wykorzystującego ją braciszka?" - to nie było pytanie o to, kto to zrobił, bo przecież widziałam ten odcinek. Zasugerowałam, że Glaber wyświadczył jej przysługę, bo odniosłam wrażenie, że Seppiusz nie traktował Seppi, jak siostry.
Odniosłem inne , traktował ja jak przyjaciółkę. A może rzeczywiście ? w tamtych czasach i przy ich rozwiązłości to bym się nie zdziwił, ale zyskała u mnie za to że nie dźgneła przywiązanego Gladiatora mieczem , to raczej świadczyło o niewinności i wrażliwości.
A jej braciszek nie był chyba takim cynikiem jak Glaber.
Braciszek był jak dla mnie dość obleśny - takie odnosiłam wrażenie, gdy pojawiał się na ekranie. Tęsknić nie będę. Seppia wrażliwa pewnie trochę, ale nie głupia, jak na młódkę.
Obleśny sposób bycia jak większość Rzymian. A ona nie głupia ale zbyt mało cwana żeby przeżyć.
obawiam sie ze Seppia nie dlugo zginie z rąk Ilythi ! widzialem gdzie w jakim trailerze fragmencik maly ktory to sugerwal , zreszta o ile jej brat byl ciekawa postacia ona jest zwykla dziewczynka z swedzącą broszką.
W sumie jak zginął jej brat to została sama nawet najemnicy odeszli do Glabera, nikomu nie jest potrzebna, delete.
taki sobie odcinek : Spartacus przechwycił cały autobus z upierdliwymi turystami z Germani ( ale jedna panna to rewelacja :)
natomiast Ashur jakiś dupowaty i w nastrojach romantycznych
-Ashur'pwi zebrało się na romanse dobre jak kazał Lukrecji mówić do siebie Pan
- Gannicus w końcu wybrał właściwą drogę szkoda że zabili jego koleżankę z burdelu
- Glaber mógł trochę bardziej naciskać na Gannicusa teraz ma za swoje
- Szkoda że ten olbrzymi German nie żyje
- Spartacus zadowolony że mu armia rośnie i będzie mógł zaatakować Rzym
- Oneamos zajebiście się bił stary ale jary.
- trochę dziwny jest Nasir robi miny i wydaje głosy podczas ataków jak zwierzę
kogo zal ? seppia, to raczej nie zostala od brata uwolniona( nie narzekala), a raczej byla przez niego zmanipulowana i jakos to sie im udalo ukryc ze prawie dla obojgu bylo to normalne; krixos zas bedzie zazdrosny o spartakusa ze sobie na pianych germancach szacunek wyrobil; Doctore powoli uruchamia mozg( wazne ze to robi^^); z ilytia to ciezko cos powiedziec, bo ta ciaza to mozliwe dziecko spartacusa( pamietacie przeciez namietna scene lozkowa w domu sw. pam. batiatusa), pozatym ilyti raczej ma glabera daleko i chce sie od niego uwolnic
Wiec jak to bedzie: ja "bym chcial" zeby cale to party spartacusa jakos sie ogarnelo bardziej ;)
P.S. mnie tylko ciekawi kiedy i jak ashurowi sie noga powinie, no i kto go zalatwi, najlepiej wszyscy znajomi bracia i siostry naraz ^^
Ashura powinien dorwać Doctore :-))) i najważniejsi Gladiatorzy z pomocą "Xeny" hahaha.
"xena" to kaszan;
doctore, byc może wie, jak zadawać ból, ale kroxos pokazal, jak zadawac ból i wydobywać informacje od na wpół żywego delikwenta ^^
czekam z niecierpliwoscią na 8y odcinek
Jak dla mnie Gannicus w tym odcinku zmiażdżył- jego akcja na koniec- nie spodziewałam się:) odcinek super- czekam z niecierpliwością na kolejny.
Dobry odcinek choć w kwestii niepotrzebnie wyolbrzymionej brutalności pobił nowe rekordy...Decyzja Gannikusa nieźle mnie zaskoczyła.