Też miałem taką myśl. Była to chyba sugestia autorów serialu ,ale myślę że te rozwiązanie było by zbyt "amerykańskie".
Ushera to raczej nie :)
Ashura to już bardziej możliwe :)
W sumie podobało by mi się takie rozwiązanie tylko jeśli Tyberiusz by coś znaczył dla Ashura. Cały czas mam nadzieję, że Ashur ma jakąś słabość w postaci innej, bliskiej mu osoby, bo chce żeby zobaczył jak to jest kiedy ktoś tej osobie grozi i wykorzystuje ją przeciw niemu. To byłby fajny zwrot w wątku Ashura, zobaczyć go przypartego do muru, błagającego o litość, nie dla siebie.
Ale jeśli Tyberiusz ma być dla Ashura tylko mięsem armatnim, toi lepiej nie wchodzić w taki wątek.
Jest jeszcze opcja, że młody to brat Dagana, tego którego Ashur zrobił w jajo w Bogach Areny. Fajnie by wtedy było, że Ashur zginął z jego ręki :)
"Jest jeszcze opcja, że młody to brat Dagana, tego którego Ashur zrobił w jajo w Bogach Areny. Fajnie by wtedy było, że Ashur zginął z jego ręki :)"
Ciekawa koncepcja:) wszyscy myślą, że to właśnie Ashur może być jego bratem, a motyw Dagana albo Indusa jest pomijany, warte zastanowienia.
zobaczymy dokąd scenarzyści z tym pójdą
póki co, za każdym razem, kiedy wspominane jest pochodzenie Tyberiusza od razu słowami Agrona czy Kriksusa nasze myśli sa kierowane na Ashura
no i w tym długim trailerze stoi w lesie razem z niewolnikami ...
poczekamy, zobacztmy