PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40133
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Gannicus

ocenił(a) serial na 8

Dlaczego jest tu postać Gannicusa bo nie rozumiem, Zemsta jest kontynuacją Krew i Piach
a tam go nie było.

ocenił(a) serial na 8
szymekaja

co z tego, że go nie było? a oglądałeś "bogowie i herosi"?

ocenił(a) serial na 8
marpolek

Chyba "Bogowie Areny" miałeś na myśli :>

ocenił(a) serial na 4
szymekaja

coś mi się zdaję że to jest zbyt skomplikowany serial dla Ciebie jeżeli tego nie rozkimiłeś :D

ocenił(a) serial na 10
szymekaja

W Bogach Areny wywalczył sobie wolność, nie było jakiegoś powodu, żeby występował w "Krew i Piach"- w końcu akcja krwi praktycznie w całości odbywała się w ludus Batiatusa- co miał tam robić Gannicus skoro był już wolnym człowiekiem. A to, ze powrócił w kolejnym sezonie jak dla mnie jest super- jest jedną z moich ulubionych postaci w serialu.

ocenił(a) serial na 8
dorottak

Wiem że wywalczył sobie wolność i właśnie to jest bezsensu że wolny człowiek przyłączył się do powstania gladiatorów. Pomijam że też lubię tą postać.

szymekaja

Jak bezsensu? Oglądałeś w ogóle ostatni odcinek ?

ocenił(a) serial na 10
Ganjitsu

Dokładnie- w ostatnim odcinku jest pokazane wszystko co zmotywowało Gannicusa do przyłączenia się do gladiatorów

ocenił(a) serial na 8
dorottak

Ten w którym wycięto Batiatusa? Oglądałem ale widocznie mi uciekło. W weekend sobie przypomnę i po problemie.

ocenił(a) serial na 10
szymekaja

Który sezon oglądasz? Bo ja mam na myśli ten bieżący- odc. pt. Sacramentum. Batiatusa wycięto na końcu sezonu 1.

ocenił(a) serial na 8
dorottak

a ok źle cię zrozumiałem, ja obejrzałem dopiero 1 - Fugitivus

ocenił(a) serial na 8
szymekaja

Musieli jakoś wpleść wątek Gannicusa, bo przecież był jednym z historycznych dowódców w powstaniu Spartacusa.
Motywy jego dołączenia do Spartiego w serialu jak dla mnie zrobili dość przekonująco, choć obawiałem się trochę jak oni to chcą rozwiązać, bo mi też nie pasowało, że wolny człowiek przyłącza się do niewolników i rezygnuje z wolności + ryzykuje życiem.

ocenił(a) serial na 10
szymekaja

SPOILER:
Nie przyłącza się do powstania niewolników. W piątym odcinku pojawia się na arenie aby zadać swoim braciom (złapanym w kopalniach) honorową śmierć - jak to nazwał. Potem ratuje Oenomaus'a i czeka aż się obudzi chcąc wszystko wyjaśnić (sprawa z Melittą i w ogóle). Potem odchodzi. Jego postać na razie pojawiła się jedynie w dwóch odcinkach 5-6. Co dalej nie wiemy. Ale obstawiam, że znowu się pojawi bo stracił na arenie ten cały redius/radius (nie wiem jak to się konkretnie nazywa) ten drewniany sztylet, który oznacza, że jest wolny.

szymekaja

Dlaczego tutaj Gannicus??? Bo to postać historyczna. Chłopcze nie miało innego wyjścia i musiało pojawić się w tej serii. Proponuje poszperać - więcej niż troche. Historyczna, podobnie jak Kriksos i...

ocenił(a) serial na 6
szymekaja

Ściślej wg historii Gannicus stał się jednym z przywódców części wojsk Spartacusa. Tak samo jak Crixus czy Oenomaus.
Osobiście cieszę się, że znów mogę oglądać w/w postać. Jedna z najlepszych w całej serii.
Jeśli ktoś chcę trochę poszerzyć wiedzę o historii i lubi spoilery polecam artykuł http://www.wlochy.edu.pl/Wlochy,Powstanie-Spartakusa,144.html

ocenił(a) serial na 10
FU3G0

Nie wchodziłam na Twojego linka, ale jak dla mnie tu akurat o spojlerach nie może być mowy- każdy z nas uczył się historii w szkole i pamięta jak skończyło się powstanie Spartakusa:) Więc finał serialu każdy zna. A co się będzie działo w międzyczasie to już tylko od fantazji producentów- byle się jakoś kupy i faktów historycznych trzymało- fabularna część serialu to już wolna amerykanka:) I jak dla mnie ta wolna amerykanka świetnie wychodzi:)