PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40133
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Ukazały się pewne informacje odnoście 3ciego sezonu, a mianowicie nowi bohaterowie którzy mają się w nim pojawić jak i aktorzy którzy mają ich nam przedstawiać.
Todd Lasance zagra młodego Cezara(!) a Simon Merrells wcieli się w rolę Marka Krassusa.

Wiadomo że będzie to naginanie(zaginanie) historii, jednak mam nadzieję że producenci staną na wysokości zadania i nie będzie to ciągnięcie serialu "na siłę".

Link do źródła:http://insidetv.ew.com/2012/03/13/spartacus-vengence-2/

ocenił(a) serial na 8
OnslaughT44

Czemu zaginanie? Według historii Cezar miał wtedy jakieś 30 lat :D Z reszta nikt nie ogląda Spartakusa w celach edukacyjnych

ocenił(a) serial na 10
OnslaughT44

jakie naginanie historii? Cezar żył w czasach powstania Spartacusa, więc o ile nie pokażą go jako dyktatora a jedynie jako jakąś ważną postać to będzie zgodnie z historią. Z tego co pamiętam ze szkoły to on wtedy prowadził jakieś działania wojenne.
Aktorzy wydaja się ok

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

A kogo interesuje historia ?

ocenił(a) serial na 10
mirczan

A jakby Ci tam wpakowali Jana III Sobieskiego to też by Cię historia nie obchodziła ?

ocenił(a) serial na 8
mirczan

Mnie.

OnslaughT44

Jakiś error mi wyskakuje. Pamiętasz może czy był w obsadzie Peter Mensah (grający Oenomausa)? Bo Co niektórzy go już niby uśmiercają w tym sezonie.

OnslaughT44

Młody Cezar walczył u boku Marka Krassusa, gdy ten tłumił powstanie, był wtedy, o ile dobrze pamiętam, trybunem wojskowym.

ocenił(a) serial na 8
OnslaughT44

Poprawny link:http://insidetv.ew.com/2012/03/13/spartacus-vengence-2 - nie mogłem edytować już 1szego posta.

Owszem, można nie interesować się choćby podstawowym tłem historycznym oglądanego serialu lub po prostu ignorować historię jako całość, jednak bardziej chodziło mi o niezatracenie się scenarzystów w wirze "wymyślmy cokolwiek bo kolejny sezon musi powstać"

Cezar jak najbardziej na miejscu, zdaję sobie z tego sprawę, ale jako młody,ambitny polityk, a nie super-heros w dzień bawiący się w politykę a w nocy latający z mieczem za niewolnikami po Italii (cytat z artykułu "He’ll use his intelligence and deadly skill with a sword to try and crush the slave rebellion")