PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40158
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Liam jakos mi nie przeszkadzal w roli spartakusa, moze dlatego ze dlugo czekalismy na
nowy sezon i sie cieszylem ze wreszcie zobacze ciag dalszy. Ale w drugim juz mi do tej roli
jakos nie pasuje. S.p. Andy byl duzo bardziej przekonywujacy, liam jak dla mnie jest za
bardzo gogusiowaty no i troche za mlody do tej roli... Jakos ogladajac ten odcinek liczylem
ze skupia sie na pozostalych bohaterach a jego bedzie jak najmniej...

born2run

Zgadzam się jak najbardziej. Według mnie Andy Whitfield lepiej pasuję do tematyki tego serialu fizycznie i aktorsko. Ale nie ma co wybrzydzać...

ocenił(a) serial na 7
EleanorRigby

Moze i nie ma co wybrzydzac ale jakos mi trudno uwierzyc ze nie bylo lepszych kandydatow do roli spartakusa...

ocenił(a) serial na 8
born2run

może byli ale za dużo wołali :P

ocenił(a) serial na 8
born2run

A znacie jakieś tytuły (film lub serial), gdzie występuje analogiczna sytuacja (nowy aktor do głównej postaci) i wychodzi nie gorzej od pierwowzoru? Tak to już jest, że przyzwyczailiśmy się do Andego i żaden aktor by go nie zastąpił. Podejrzewam, że w odwrotnej sytuacji (czyli Andy zastępujący Liama) też czulibyśmy pustkę. Ja może się nie zawiodłem za bardzo bo niczego nie oczekiwałem po takim rozwiązaniu. Serial i tak się przyjmie za względu na fabułę, brutalność i erotykę, czyli za to co poprzednie części. Do Liama się przyzwyczaimy po kilku odcinkach - mam nadzieję.

ocenił(a) serial na 7
mateusz12g

Przypuszczam ze tego typu tematy na forum byly wczesniej dosc liczne, wiec nie chce tutaj ponawiac skonczonej dyskusji... Wiem ze nawet jakby wczesniej spartakusa gral danny de vito to by mi teraz liam przeszkadzal, ale raczej chodzilo mi o to ze koles jest jak laleczka ken... Andy byl "dojrzaly" w tej roli, a tutaj mam wrazenie ze na pierwszy plan wychodzi mlodosc+atrakcyjnosc tego aktora, co mi osobiscie psuje obraz spartakusa... Ale moze faktycznie marudze; trzeba przywyknac...

ocenił(a) serial na 8
born2run

Nie wiem czy były jakieś dyskusję na ten temat, ale ja w nich nie uczestniczyłem. Kogokolwiek by nie wzięli zawsze byłoby jakieś "ale". Albo za gruby, albo za młody, albo zbyt tępy wyraz twarzy. Trzeba się przyzwyczaić, albo nie oglądać. Ja będę oglądać ponieważ po pierwszych odcinkach widzę że jest to samo co w poprzednich częściach, a niczego więcej nie oczekuję.

ocenił(a) serial na 7
mateusz12g

Ja ogladac tez bede; spartakus to jedyny serial na ktory czekam...