no wlasnie jak w temacie , dlaczego nie zrobili walk ze zwierzetami nie brakuje wam tego ?
Też się nad tym zastanawiałem, i doszedłem do wniosku , że inaczej był szkolony gladiator do walki ze zwierzętami, a inaczej z innym gladiatorem. Może się mylę. Chciałbym znać opinie innych.
Na dobrą sprawę to każdy "styl" w jakim walczyli galadiatorzy był trochę inny, inne było uzbrojenie. Bestiarius - walczył ze zwierzętami i miał chyba tylko sztylet.
A może temu, że budżetu nie mają na takie sceny? I tak wyciskają co mogą, by ten serial jakoś wyglądał, a pewnie mają grosze w porównaniu z produkcjami wielkich stacji, więc teraz jeszcze zwierzęta, dzikie of korz, mówimy o lwach i temu podobne, plus treserka, warunki dla nich, żarcie itd. Zresztą, wszystko kręcone jest w studio, i teraz wyobraź sobie, że na takiej małej przestrzeni lewkowi nagle odpali, by poganiać mięsko :) nawet Doctore z pejczem by nic nie wskórał :D
Masz rację nie ma scen walk ze zwierzętami to nie ma po co dalej oglądać. A szkoda bo serial mi się bardzo podobał.
Na pewno wprowadzenie takich walk dodałoby różnorodności.
Dlaczego nie ma? Możliwe że nikt nie wpadł na to :D