PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=162302}

SpongeBob Kanciastoporty

SpongeBob SquarePants
1999 -
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 20534
8,0 2 krytyków
SpongeBob Kanciastoporty
powrót do forum serialu SpongeBob Kanciastoporty

nie wiem czy dlatego ze najpierw ogladalalm wersje anglojezycna ale jak uslyszalalm glosy w polskiej wersji to sie zalamalalm;/ beznadzieja jak nic:( a szkoda bo serial ŚWIETNY:))
pozdro dla wszystkich fanow

ocenił(a) serial na 8
Mojazebrajaniu

Ja uważam odwrotnie. Angielski słaby, polski dobry.
Kwestia gustu ;)

Johnny666

Mi też polski się bardziej podoba. Jacek Kopczyński zwłaszcza odwalił kawał dobrej roboty. To jak operuje różnymi barwami głosu... genialne. ;]

Mojazebrajaniu

mi też angielski się słabiej podoba. Polski lepszy. :d

ocenił(a) serial na 8
Aquamarine_

Polski dubbing jest genialny!! ;) a ta bajka jest śmieszna mój brat ciągle ją ogląda ;P

ocenił(a) serial na 10
sylwia004

zgadzam się z założycielem tematu. W tym roku na wakacjach oglądałam angielską telewizję i zaczęłam oglądać Spongeboba. Bajka mi się strasznie spodobała, i jak przyjechałam do polski to szukałam na necie odcinków. Obejrzałam kawałek z polskim dubbingiem. Okropność, już lepszego głosu dać nie mogli :/ Moja siostra mówiła że niedawno na jakimś angielskim kanale przez cały tydzień od rana do wieczora leciał sam Spongebob ;) Szkoda że u nas tak nie ma w polskiej telewizji :/

ocenił(a) serial na 8
simpsonka18

Myślę, że polski dubbing jest naprawdę dobry! Widziałam Spongeboba w oryginale, ale przyznam, ze polski głos gąbka ma lepszy :)

tercc

kocham SpongeBoba, a polski dubbing też mi si bardzo podoba

"jestem gotów, jestem gotów, jestem gotów"-kto ogląda wie o co chodzi!!!!!!!!!!

simpsonka18

Tu gdzie ja mieszkam, w Austrii, istnieje coś takiego na Nickelodeon jak Der Gelber November - żółty listopad. I wtedy w ramówce jest Sponge Boba trochę wiecej, jest mnóstwo konkursów z nagrodami i przede wszystkim - cały weekend, od 6 do 20 leci tylko i wyłącznie Sponge Bob. Ale to jest tylko raz w roku. Mimo wszystko moja córka na okrągło to ogląda. Z resztą ja też. I nie wiem jak wygląda polski dubbing, bo nigdy go nie słyszałam ale niemiecki jest rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 7
kanciastoporta

Sponge bob po niemiecku O.o... az mnei ciarki przeszlyxDxD

Mojazebrajaniu

Czy fatalny, to zależy od punktu siedzenia. „SpongeBob” jest kreskówką dla dzieci, więc dubbing należy mu się jak psu buda i dzieciaki raczej na niego narzekać nie mogą – ważne, że każda postać mówi innym głosem i że serial fajnie się ogląda. Starsi, którzy są obeznani z oryginalną wersją, niestety mogą narzekać. Osłuchałem się z angielską wersją i polska podoba mi się co najwyżej średnio. Kopczyński ma co prawda na swoim koncie role dobre i świetne, ale do SpongeBoba niestety kompletnie nie pasuje, co mocno obniża przyjemność z oglądania polskiej wersji. Jako tako wypadają Suszyński, Szczesny i Zbrojewicz, ale reszta to już niestety słabizna. Osobiście za średnie uważam również tłumaczenie – polska wersja nie śmieszy tak jak oryginalna, a już zbrodnią są charakterystyczne śmiechy SpongeBoba i Kraba, które po polsku są po prostu żałosne. Całe aszczęście, że można zmienić wersję na angielską, więc od czasu do czasu pooglądam na polskim Nickelodeonie.

Pottero

moim zdaniem np między niemiecką a angielską w dubbingu są bardzo małe różnice dlatego tak świetnie siź po niemiecku ogląda. W Niemczech i Austrii śmiech Spongeboba ji jego głos są jedne z najbardziej kultowych i charakterystycznych.

ocenił(a) serial na 7
Pottero

do pottero

prawda prawda;];]

Mojazebrajaniu

wg mnie najlepszy był oryginalny niemiecki full wypas

Jesuz

jesuz

blużnierstwo

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Jesuz

Głupi ateista.

dawidking2

Skończ bo to nie jest miejsce na takie wywody.

dawidking2

w sumie masz racje podalem ci zly adres: jestemglupimkatolikiemktoryniewienicoswojejwierze.edu.com

użytkownik usunięty
Mojazebrajaniu

Moim zdaniem Kopczyński jest w tej roli lepszy od tego dennego Kenny'ego