PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757950}
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 11601
7,2 4 krytyków
Star Trek: Discovery
powrót do forum serialu Star Trek: Discovery

Cały czas się temat winy głównej bohaterki gdzieś przewija, ilu to ludzi nie zginęło przez nią etc - no więc, nie rozumiem.
Zbuntowała się, chciała zaatakować klingonów, bo uznała, że i to jedyne wyjście, ale ci w końcu i tak zaatakowali pierwsi, zabiła wcześniej tego klingona, ale w samoobronie...
Więc niby dlaczego jest odpowiedzialna za czyjąkolwiek śmierć?
Nie potrafię pojąć logiki tego serialu, a może coś przeoczyłem?
Jak na razie serial mi się podoba, choć nie jako star trek, a po prostu sf, ale tego jednego fragmentu nie mogę rozkminić, jest to przedstawione tak, jakby to jej bunt doprowadził do ko fliktu z klingonami, a tak nie było...

ocenił(a) serial na 4
Ahanaell

Podobny dylemat ma wiekszosc widzow i fanow ST :)
Skazana zostac powinna za bunt, ale tak naprawde winy za masakre nie ponosi. Byc moze niezorientowani cywile i ludzie, ktorych tam nie bylo moga sobie dorabiac jej wine i ona sama siebie obwiniac za tych poleglych, bardziej dlatego, ze nie udalo jej sie z tym buntem, ale zaloganci DISC wlasnie nie powinni sie jej czepiac. Bo wiekszosc z nich tam byla i widziala co sie dzialo... Jest to zapewne po prostu jeden z wielu logicznych i fabularnych baboli tego serialu, ktorego naprostowania np. w postaci specjalnej intrygi federacji i MU nie uswiadczymy. Serial ma jeszcze szanse na poprawe w drugim sezonie z pomyslami scenariuszowymi...