PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757950}
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 11601
7,2 4 krytyków
Star Trek: Discovery
powrót do forum serialu Star Trek: Discovery

Muszę powiedzieć, że po obejrzeniu 3 odcinka do może być najlepszy serial Star Trek. Dwa pierwsze były w porządku. Takie filmowe i jako film z uniwersum byłyby świetne, ale nie jako serial, więc cieszę się, że trzeci odcinek jest już w zupełnie innym wydźwięku i jeśli kolejne odcinki nie będą to gorsze, to moje podium się zatrzęsie.

Szkoda tylko, że czołówka taka słaba. Na fanach Star Treka i tych co oglądali wiele seriali od Netflixa to raczej zachwytu nie wzbudzi. To było fajne, gdy wchodził pierwszy sezon Daredevila, a teraz te czołówki robią na jedną modłę i to już się przejadło. No i nie pasuje to do ST. Brakuje też czołowej muzyki, która jest tylko na kilka ostatnich sekund.

Nie podoba mi się też to jak wyglądają Klingoni. Owszem nie powinni wyglądać tak jak od Next Generation i dobrze by było, gdyby ich wygląd trochę uatrakcyjnić w stosunku do TOS, ale to co z nimi zrobili to jest masakra. Szkoda.

I szkoda, że główna bohaterka ma na imię Michael. Co to ma być? 100% gender poprawność? Nie mogę słuchać jak do niej tak mówią. Jak już chcieli zrobić coś takiego to było nazwać "Sam", "Alex", "Max" albo coś w tym guście. Ech... mam nadzieję, że się przyzwyczaję.

ocenił(a) serial na 2
NightAnasazi

No i h... znacie ten widok, kiedy wykres wartosci czegos idzie lekko do gory dajac nadzieje na spora wartosc, a chwile potem nagle kompletne runiecie w dol? No to tak tu wlasnie jest. Po 4 odcinku to już lipa po całości. Jako osobny serial bylby calkiem niezly, ale jako Star Trek... no to po prostu nie jest ST. Po 3 odcinku przymknalem oczy na pewne rzeczy, ale tego się nawarstwia w postepie geometrycznym. Nie da sie juz cofnac pewnych rzeczy i jestem pewien, ze ten serial wyleci z kanonu, o ile mozna powiedziec, ze teraz w nim jest, bardzo szybko. The Orville ma wiekszego ducha ST niz to. Taka szkoda. A mogli zaprosić do wspolpracy tworcow Prelude to Axanar i spełnić tą wizję zamiast ich pozywać.