PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757950}
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 11601
7,2 4 krytyków
Star Trek: Discovery
powrót do forum serialu Star Trek: Discovery

Od chyba 10 lat nie było żadnego serialu w uniwersum ST i z wielkimi nadziejami oczekiwałem na produkcję Netfliksa. Znając wysoki poziom produkcji większości seriali Netfliksowych oczekiwałem świetnej rozrywki.
Niestety zawiodłem się srogo.
Owszem, oprawa audiowizualna może się podobać - kosmos, wybuchy, akcja... tyle że to nie o to chodzi w ST.
Po pierwszych 2 odcinkach mogę jedynie zadać pytanie "WTF"?
Siłą ST jest prowadzenie i rozwój postaci. Liczne interakcje między kapitanem, oficerami mostka i załogą. Dylematy moralne, nawiązania do sytuacji społeczno-polityczno-kulturalnych. W ST:Discovery tego wszystkiego brak.
Dostajemy jakieś miałkie teksty, pierwszy oficer rzuca sie z łapami na kapitana, kapitan ma głęboko w poważaniu wszystkie racjonalne argumenty załogi. Na końcu jakiś sąd kapturowy jak podczas przesłuchań w gestapo. To ma być Gwiezdna Flota?
Po prostu tego nie kupuję.

jojoro

Kolejna osoba już tutaj na forum to pisze,a to nie jest serial Netflixa, niby tacy wielcy fani i znawcy a nawet nie wiedzą kto jest producentem serialu

ocenił(a) serial na 4
Slawomir_Kaczmarek

Jednak chyba Netflix wykłada tu kasę? Jeśli się mylę proszę mnie sprostować

PabloPicasso

CBS jest producentem, Netflix poza ameryka udostępnia serial na swojej platformie

ocenił(a) serial na 3
Slawomir_Kaczmarek

Na początku każdego odcinka wali ci jak byk, że jest to original netflix series....

Stąd ta konsternacja. Tak naprawdę to Netflix coś tam dołożył do produkcji o ile dobrze kojarzę, ale no właśnie dołożył.

Lanied

Pisałem wcześniej że Netflix poza Ameryka udostępnia serial,ja jakoś ogladam i ani razu nie miałem napisu Netflix,wystarczy poczytać, CBS jest producentem,

jojoro

Gdybym miał tak oceniać to STNG bym zarzucił już po 3 odcinkach bo nie był Startrekowy. Dopiero potem się rozkręcili od 2 sezonu.