PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757950}
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 11601
7,2 4 krytyków
Star Trek: Discovery
powrót do forum serialu Star Trek: Discovery

witajcie

Przypuszczam ze serial jest przesycony tempem akcji jak wiele współczesnych produkcji mimo to chętnie zobaczę
jak będzie puszczany gdzieś w polskojęzycznej tv poza netflix-em dajcie znać
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 4
brylok1981

Serial z zalozenia jest produkowany na platformy streamingowe, a nie do kupienia w dystrybucji stacji tv, bo producenci chca zaoszczedzic, tak wiec nawet nie ma go w ofertach na targach. Moze kiedys bedzie sprzedawany w pakiecie, ale takie cos to raczej kwestia 5-15 lat jak patrze na inne produkcje.
Sprawdz jak bylo z Ashem kontra Zlo, jezeli jakas nie prywatna stacja polska, go emitowala, to moze... moze bedzie jakas szansa i dla DSC, bo sytuacja produkcyjna byla podobna. Ale poki licencje ma Netflix, to nie licz na to. No i ST nie jest w Polsce popularny w sumie, w porownaniu z jego legendranoscia w USA, to poskie fanowanie to margines, za malo dla stacji tv by im sie oplacalo, co juz bylo w przypadku starych serii. ENT tez o ile pamietam chyba tylko Canal + puszczal, a wyjatkiem bylo VOY, na tvn vzy polsacie ponad 5 lat po premierze i to w czasach kiedy nie bylo takiego netu do transmisji oraz w Polsce zachlystywano sie zachodnimi serialami roznego gatunku i kablowkami...
Obejrzyj w necie i nie udawaj Greka g.
W tej chwili udostepnili darmowo pierwszy odcinek drugiego sezonu na Youtube - poszukaj - tyle, ze jednoczesnie ma on blokade regionalna tylko dla USA, wiec musialbys miec VPNz odpowiednia iloscia transferu i udawac USA...

Istnieje szansa, ze serial trafi do pakietowej dystrybucji dla stacji tv w momencie kiedy okaze sie ostateczna klapa ogladalnosciowa i zostanie scancelowany. Wtedy moze CBS, chcac wyciagnac ile sie da z nieudanego produktu, bedzie probowala go sprzedawac jakims nieznanym stacyjkom spoza Ameryki...

ocenił(a) serial na 8
alisspl

Czyli nie ma szans nawet by był w hbo czy którymś z kanałów CBS emitowanych na polskich platformach
trochę bez sensu nie będę ścigał filmu ze źródeł które nie opłacają licencji a z powodu jednego serialu nie opłaca się brać netflix-a
star trek ma sporo sympatyków w Polsce jedyne co nas różni od USA to brak kategorycznych podziałów trek i trekies oraz między star wars a star trek
zapraszam na http://www.startrek.pl/

ocenił(a) serial na 4
brylok1981

Netflixa masz za darmo przez miesiac. Nie rozumiem oporu przed obejrzeniem online w sieci i tak to tam bedzie wisialo, i tak, niezaleznie od tego czy to obejrzysz czy nie, a twoja waluta wymmienna moze byc to, ze jezeli ci sie spodoba, to bedziesz bronil tego serialu i tyle.
Nie wiem jak z polskimi kanalami CBS, to musialbys do nich po prostu zadzwonic i spytac jaka maja przyjeta polityke poza USA z ta produkcja. U nas troche inaczej funkcjonowaly zawsze te oddzialy, bo np. chcemy lektorow i musieli sie dostosowac.
Nie, w Polsce nie ma wielu sympatykow, jest to procencik w porownaniu z USA. Tak, jest was wielu powiedzmy ogolnie, na tle np. milosnikow innych seriali, ale nie wiem czy rownie duzo jak np. SW. Macie to szczescie, ze ST jednak wciaz jakis powstaje, ze obecnie jest dostep do materialow w sieci, ze macie tyle serii i zawsze mozna do tego wrocic obejrzec.
Znam te strone.
Przegladajac w sieci polskie fora, strony ST to widze, ze one sa ledwo zywe, wiecej zaciecia maja takie fora jak to czy dowolne serwisy i blogi zajmujace sie recenzja seriali. Przynajmniej tamco tydzien ktos cos pisze o odcinku, na forach trekowych zlewka przewznie.
A strony rozne podlinkowane to okazuje sie, ze od lat error 404 i tyle.
Uwazam, ze w tej chwili jak sa jacys milosnicy treka, to nie fani, tylko widzowie. Znaja, maja jakis sentyment, ale nie interesuja ich behindy, wszystko naokolo serialu, a nawet i srednio sam serial jezeli nie pasuje w ich gusta. Wielu nawet wlasnie nie obejrzy, bo niby problem w dzusuejszych czasach jak wszystko jest na talerzu.
Dwadziescia lat temu ja musiala mczekac rok albo dwa lata na emisje kolejnego sezonu serialu, ktoremu fanowalam, nie mialam dostepu co tydzien, a niejedokrotnie za kasezrzutkowa sprowadzalo sie z USA VHSy z marnej jakosci odcinkami... zeby obejrzec. A dzis... Znudzenie, wybrednosc... Nie, moze sa milosnicy, ale zeby im sie chcialo pogadac, to juz nie dzis, moze jeszcze z 10 lat temu to tak.

ocenił(a) serial na 8
alisspl

Miesiąc starczy mi na jeden sezon w końcu nie da się tylko oglądać żyć też trzeba
skoro jest w netflix to pewnie już z polskim dubbingiem
faktycznie kiedyś częściej były spotkania miłośników teraz też są tylko rzadziej pewnie zimna pokoleniowa
z innych nieoficjalnych źródeł nie chcę oglądać bo to tak jakbym się wkradł do kina omijając kasę
zobaczymy co napisze polski oddział cbs

ocenił(a) serial na 4
brylok1981

Nie, nie jest z polskim dubingiem.
Miesiac starczy na obejrzenie wiecej niz jednego serialu.
A przynajmniej na zapoznanie sie z tym konkretnym serialem.
Filmy chyba ogladasz i nie marudzisz, ze maja po dwie godziny i ze ci nie starcza zycia.
Nie bardzo rozumiem sztucznosci problemu - nadal.
Placisz abonament radiowo telewizyjny od kazdego urzadzenia w domu i w samochodzie? g
Nic nie omijasz, bo to nie ty umiesciles w sieci, poza tym ogladanie w streamie jest poki co zgodne z polskim prawem, a nie majac zamiaru wykupienia abonamentu i tak z zalozenia nie przykladasz sie do zyskow. Stwierdzasz, ze nie bedziesz placic Netflixowi za cos co finansowal. Bedziesz placil jakiejs stacji tv, ktora nie zyje glownie z twojego abonamentu od dostarczyciela tv, tylko z reklam? Bo ty masz ogladac tv dla reklam i kupowac produkty z reklam. Reklamodawca dlatego wykupuje czas antenowy w trakcie serialu i filmu, ktory mozesz ogladac, zeby cie zainteresowac. Z tego glownie stacja zarabia i ewentualnie kupi serial.
To nie jest to samo co ogladanie na platformie wspolproducenta, ktory wylozyl kase na produkcje serialu.
Jedynie zaplacisz swojemu dostarczycielowi tv, a nie faktycznym producentom serialu.
Oczywiscie, zeby byc uczciwym nalezaloby w tym momencie np. kupic wersje na dvd wszystkiego co ogladasz.
Ale zrobisz jak uwazasz, jedynie ci mowie, ze motywy sa niezgodne z realiami w jakich funkcjonowal i funkcjonuje obecnie cos takiego jak tv. Pracowalam tam i to nie jest firma, ktora dziala tak, ze widz ma byc zadowolony i dostawac to co lubi, tylko ma byc jemu sprzedane co stacja kupila, ale wlasnie najwazniejsi sa reklamodawcy. To o nich trzeba zabiegac.

Ja tez mam zycie, prace, rodzine, jak mam ochote cos obejrzec, mam net, po to jest. To ja decyduje kiedy cos ogladam, ewentualnie wlasnie spokojnie czekam na cos tydzien, bo nie mam czasu ogladac maratonow jak tutaj juz sie ktos inny zalil, ze Netflix nie dal calosci.
Nie mam tez przymusu ogladac wszystkich seriali. Niejednokrotnie jakis odkrywam dawno po skonczeniu produkcji...
Kiedys spora frajda bylo ogladanie wspolne z fanami czegos, ale dzis kazdy oglada sam i niekoniecznie chce mu sie potem jeszcze o tym gadac.
Pamietam jak po emisji odcinka ulubionego seriali w najblizszy weekend w soboty o 21 potykalam sie na ircu i obgadywalismy rozne glupotki i teorie :)
Jedyne co mnie martwi to sam cykl produkcyjny.
Po prostu moge nie dozyc nowego sezonu czy jakiejs odslony jak oni robia paromiesieczne przerwy, a odcinkow produkuja po 13, a nie 22.

ocenił(a) serial na 8
alisspl

na razie poczekam zobaczymy bo brak rezerwy kasowej na dodatkową subskrypcje a nie obejrzę w miesiąc
Ja akurat jestem zwolniony z abonamentu

ocenił(a) serial na 4
brylok1981

https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a26409372/star-trek-discovery-cbs-all-access- broadcast-tv/

Nadal uwazam, ze po prostu szukasz wymowki, a obejrzec masz mozliwosc i realne i czasowe.
Ten serial calosciowo bedzie mial do obejrzenia dwadziescia pare odcinkow. To jest ledwo jeden stary sezon.
Do obejrzenia w trzy weekendy po kilka odcinkow albo codziennie jeden.