PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94895}

Star Trek: Enterprise

Enterprise
2001 - 2005
7,2 5,5 tys. ocen
7,2 10 1 5462
Star Trek: Enterprise
powrót do forum serialu Star Trek: Enterprise

Przebrnąłem przez pierwszych 10 odcinków i nie mam szczególnej ochoty kontynuować przygody z załogą Enterprise. Przeszkadzają mi dwie rzeczy: kapitan Archer, który odrzuca mnie od ekranu swoją harcerzykowatością, arogancją i idiotyczną brawurą oraz żenujące rozwiązania fabularne polegające na wciskaniu po kilku deus ex machina do jednego odcinka. Czy coś się pod tymi względami zmienia w późniejszych odcinkach lub kolejnych sezonach? Z góry dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 8
gary_joiner_tm

Kończę oglądać 3 sezon faktycznie pierwszy sezon to porażka zalecał bym oglądać serial od ostatniego odcinka pierwszego sezonu i dalej w drugim sezonie serial się wreszcie rozkręca :-) ale i tak bardziej podobał mi się Voyager a co do harcerzykowania :D niestety wszystkie edycje seriali Star Trek są takie>>>>>>>>>> aż do obrzydzenia grzeczne :-( <<<<<<<<<<< ale zmusiłem się do oglądanie tylko dlatego żeby sobie samemu kiedyś móc powiedzieć <Tak widziałem wszystkie treki :D>

Mam tylko cichą nadzieję że wreszcie zrobią kiedyś serial S,T w wersji dla dorosłego widza gdzie będzie seks,przemoc itp,itd ,
jebętnie mnie wnerwia jak kapitan mówi do wroga pan nas zaatakował :D lub coś tego typu hehehehhe zamiast już po tobie buraku twoje flaki będą fruwać w przestrzenie jak ci rozpier....e pysk .
Nie chodzi mi zaraz o same przeklinanie ale wiecie seriale SciFi są czasami tak grzeczne że mnie to odrzuca :-( tak jakby robili seriale SciFi tylko dla dzieci straszne i żałosne :-( oglądałem niedawno BSG i serial mi się bardzo spodobał ,bardziej mi się podobał chociaż nie było w nim różnych ras tak jak w ST

damian252

Mam pytanie pisząc BSG masz na myśli jaki serial /

ocenił(a) serial na 8
gwen1976

Battlestar Galactica
prze zajefajny serial ;]

ocenił(a) serial na 9
damian252

haha, to samo wrażenie mnie napotkało, lecz w sumie .... ludzkość poszła w takim kierunku i takie zachowanie jest normalne. nie można oczekiwać, że za 400 lat ludzie będą zachowywać się naszymi ramami społecznymi.

ocenił(a) serial na 8
damian252

Przecież taka jest idea Star Treka, żeby ukazać ludzkość przyszłości, jako nasze lepsze wersje - odważnych z fantazją, rozsądnych , sprytnych, pokojowych. Zrobienie pasażerów Enterprise'a (zwłaszcza kapitana) bardziej współczesnym, byłoby sprzeczne z samym założeniem serialu.

ocenił(a) serial na 8
Victor_Fw

Przeszedłem do topicu o filmie "Star Trek" z 2009 i oto pierwszy komentarz jaki ujrzałem:
"Niestety dla trekisów to gniot. Ta sama tendencja, która zabiła klasycznego Bonda i Batmana - tzw. urealistycznienie postaci. Wolkanie kierujący się uczuciami, ludzie o charakterach z początku XXI wieku to niestety profanacja. To co dla mnie było urzekające w Star Treku, czyli utopijna wizja ludzkości, która po kolejnej wojnie wreszcie wchodzi na wyższy stopień rozwoju w tym filmie zostało całkiem zlekceważone.
Innymi słowy film nie jest zrobiony dla fanów Star Treka."

ocenił(a) serial na 8
Victor_Fw

Heh, wiem że to trzeci post z rzędu, ale nie mogłem sobie odmówić zacytowania kolejnej wypowiedzi.
"Star trek is not just about cool spaceships and aliens, it represents an aspiration to reach our full potentials as human beings. to explore the unknown, to be the very best in terms of social values and technology."
http://www.youtube.com/watch?v=-8OpsPok6iQ

ocenił(a) serial na 8
gary_joiner_tm

Cyt.polegające na wciskaniu po kilku deus ex machina do jednego odcinka
o co biega z tym deus ex ?? jak sie dowiem to Ci odpowiem :D

gary_joiner_tm

Zgadzam się, pierwszy sezon jest nudny, drugi sezon jest taki sobie.

ocenił(a) serial na 8
gwen1976

pierwszy nudny ale reszta mnie zaciekawiła właśnie kończę oglądać ten serial heheh od 3 dni oglądam odcinek za odcinkiem :D

damian252

Podejrzewałam ,ze chodzi o ten serial, oglądałam kilka odcinków i nie podobały mi się, może powinnam oglądać od początku ? Podziwiam twoją wytrwałość ja oglądam jeden - dwa odcinki na dzień a teraz zrobiłam sobie przerwę bo odcinek mnie znudził.

ocenił(a) serial na 8
gwen1976

Nie no krew by mnie zalała gdybym miał czekać 1 dzień na kolejny odcinek jakiegokolwiek serialu heheh jak oglądam to za machem cały jeden sezon w jeden dzień :-)
No jak dla mnie nie wyszło nic tak dobrego z SciFi jak Battlestar Galactica oczywiście z seriali
ta seria jest boska !! Zadna seria treków,andromedów czy Farscape nie mają startu do BSG chociaż oglądałem i lubię te seriale za to chociażby że jest w nich wiele ras :-) >>>>>> w BSG tego nie ma są tylko ludzie i maszyny. <<<<<<<<<
a czasami nie wiadomo czy ma się do czynienia z człowiekiem czy z maszyną :-) coś pięknego :-)

BSG zaczyna się kochać dopiero po skończeniu oglądania ostatniego odcinka, to jest całkiem inne SciFi niż to do którego przyzwyczaiła nas TV nie widziałem jak na razie nic tak fajnego POLECAM !!! :-) właśnie oglądam któryś raz z kolei w tym roku ,najpierw oglądałem z napisami kilka razy a teraz dorwałem z lektorem :-) Jak ktoś chcę mogę dać namiary na serial na darmowym serwerze w wersji dvdrip z lektorem pl ,Moje GG jest w profilu pod avatarem w opisie :P

ocenił(a) serial na 8
damian252

Romans Baltara z szóstką (Tricia Helfer Numer 6 )wymiata czasami nie wiesz czy to jego chora wyobraźnia czy fakt :-) no i do tego wyjechany ostatni odcinek miodzio :-)

damian252

Oglądam ST Voyager właśnie jestem na 2 sezonie, nie ma go w necie, oglądam więc powolutku po kawałku ( jak ja tego nie cierpię, takiego czekania ), jeśli chodzi o BSG to może się skuszę gdy obejrzę Voyagera ? szkoda ,ze nie ma 1 części ST ( ta z Kirkiem ), czasami ten seria leci w AXN Sci - fi ale ja mam takie szczęście, ze zawsze trafię na odcinki które wcześniej już oglądałam.

ocenił(a) serial na 8
gwen1976

Jak chcesz ST to polecam chomikuj jest wszystko, mam też na swoim co piątek daję 10 Gb za free z mojego transferu wiec bez problemu można dorwać :P

ocenił(a) serial na 8
gwen1976

a swoją drogą dziewczyna lubiąca ST --------------fenomen -----------------

Wyjdź za mnie !!! :D

damian252

Własnie chomikuje sobie od kilku dni. Niestety jestem już zajęta.
Miłego oglądania ;-)

ocenił(a) serial na 8
gwen1976

Jak chcesz mogę ci przelać punkty na darmowy transfer :-)

ocenił(a) serial na 9
gwen1976

damian252 , opanuj swój Pon Farr !!

ocenił(a) serial na 8
ataman89

nie !!!!

ocenił(a) serial na 9
ataman89

Gdyby było "Like it", jak na fejsbuku, to bym kliknął. :-)

gary_joiner_tm

hej! oglądam właśnie voyager'a (końcówka 6 sezonu) ale moim tempie skończę go w tydzień. ;) obejrzałam już wszystkie pozostałe serie (każdy odcinek z wyjątkiem 4) więc pytanie czy opłaca się oglądać enterprise? wasze komentarze średnio mnie zachęciły (te z góry) ale...
rozczaruję się czy nie? nie widziałam jeszcze ani jednego odc jednak już dostrzegam rozbieżności między tą serią a poprzednimi.
Qapla'!