Cześć.
Mam pytanie do miłośników DS9. Ja generalnie oglądam wszystkie sezony na Netflix. Jakość niestety bywa czasami troszkę gorsza nawet od Voyagera. Jakoś szczególnie to nie przeszkadza bo nawet lubię ten VHS-owy klimacik... jednak mam pytanie. Czy to co jest na Netflix to jest najlepsza dostępna jakość obrazu tego serialu? Czy może na DVD które można zakupić jakość będzie trochę lepsza?
A druga sprawa to polski lektor. Na Netfliksie wszystkie sezony są z lektorem. Chętnie bym taką edycję zakupił, ale wszystkie dostępne DVD są bez polskich napisów czy lektora. Ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w sprzedaży jest lub była edycja DS9 z polskimi napisami lub lektorem?
Ja oglądnęłam w necie na 3 różnych platformach czy stronach dających możliwość oglądania i jakość nie najlepsza ,ale można oglądnąć i w sumie nawet się tego nie zauważa. Bardziej mi jakość dźwięku przeszkadzała, nawet myślałam ,ze głośniki mi się schrzaniły a to buczenie było od serialu właśnie.Jeżeli jest wrzuta z AXN z polskim lektorem i jakość kiepska to podejrzewam ,że lepszej jakości z lektorem nie ma.
dorwałem jakiegoś divxowego ripa z lektorem i przyznam, że gorszej jakości wśród dostępnych seriali traktujących o Star Treku nie widziałem. Przeraża taka ziarnistość obrazu, którą widzi się oglądając metr od monitora, nie mówiąc już o oglądaniu na 50calowej plazmie. Jednakże albo oko się z czasem przyzwyczaja, albo jakość od 3-4 sezonu (skończyłem oglądanie czwartego i już nie pamiętam trzeciego, więc stąd ta niepewność) lekko się poprawia. Dalej to szpetny divx, ale wcześniej obejrzałem ST: Voyager, również w wersji "divx" i było znacznie lepiej (choć oczywiście ciężko to porównać z blurayowymi TNG czy nawet TOS w 1080p ale sztucznie rozciągniętym (bo był nagrany w formacie 4:3 albo 5:4). Trzeba to przeżyć i dooglądać, bo nawet jeśli przy części odcinków film kompletnie mi się urywał i nic z nich nie pamiętam, a po prawdzie, mało pamiętam z dotychczasowych odcinków, to z każdym odcinkiem czuć zalążki jakiejś intrygi i poznajemy losy bohaterów stacji.