Mam taką nadzieję (przed chwilą wspomniałem o tym w newsie). Wiadomo, że Starkiller na poważnie pojawił się w Star Wars dopiero po jakiś 15-20 latach od zakończenia Zemsty Sithów, więc domyślam się, że pierwsze... 5 sezonów (?) powinno opowiadać o przygotach generała Rahm Kota. Chyba nikt inny nie prowadził otwartej walki z Imperatorem i jego pieskiem w czarnym skafandrze do podtrzymywania życia.
"pieskiem w czarnym skafandrze do podtrzymywania życia" dobre hehe. Najbardziej klimatyczna postać starej trylogii symbol Gwiezdnych Wojen, nazwana pieskiem. Widać że kolega zaczynał przygodę z GW od Mrocznego Widma a nie jak ustawa przewiduje od Nowej Nadziei
I tu się mylisz waszmości. Oglądałem starą trylogię na VHS i tak właśnie postrzegałem "wybrańca, który przywróci porządek w galaktyce" piesek Imperatora, na każde jego skinienie. W ostatniej chwili zmienia zdanie i ratuje swojego syna. Prawdziwie moralnie trudny dylemat: pozwolić zabić jedynego syna, wspomnienie po ukochanej Padme, czy może zabić Imperatora, który na widok twojej słabości każe cię zabić i oferuje silniejszemu twoje miejsce. Piesek. Zbędny. Sługus.
Galen Marek (Starkiller) nie wiadomo powinnien. Ale napewno pojawią się takie postaci jak: Admirał Trawn, shoka Tano, Obi Wan Kenobi, Vader, Boba Fett, Rex, Mara Jade przyszła żona Luka Skywalkera, Aura Sing, Quinlan Vos i uwaga Lumiya.
Pojawi się na pewno. Nawet Mace Windu oszpecony mocno w pamiętnej scenie z "Zemsty Sithów" z protezą mechaniczną ręki i siwą bródką i Darth Moul też będzie świetnie wygląda zajebiście się zapowiada!!!
Powrót Windu naciągany. Najlepiej wskrzesić wszystkie postaci, Qui Gon Jinna, dooku.... Zwykłe odcinanie kuponów. Animacja jak widzę taka sama jak w Clone Wars.
Z mistrzem Windu to już przesadzili troszkę już :P heha ale serial się zapowiada fajny zobaczymy co twórcy dla nas wymyślili :)
wiadomo coś więcej o Thrawnie? Książkowo pojawia się trochę czasu po Endorze, a wcześniej został "zesłany" na zewnętrzne rubieże.
Trawn jeszcze przed Nowym Ładem na rozkaz Palpatina zniszczył statek użyty w Pozagalaktycznym Locie.
Nie sądzę. Starkiller rozpoczął swoje polowanie na Jedi w 3 roku przed bitwą o Yavin. Tymczasem ogłoszono, że akcja będzie działa się w 5 BBY.
A po kiego z góry przekreślać tą serię wstawiając postać z najgorszej gry SW w ostatnich latach?
Grywalnie w miarę, tylko zmęczyły mnie już napier....ki mieczem świetlnym i tęsknie za grami bez tego. Ale uznajmy że była w miarę. Bardziej 1 części nie umiem darować dziur fabularnych które w świecie SW po prostu nie mogły zajść. Ale ogólnie prawda - grywalnie nie była jedną z najgorszych.
Ogólnie niektóre rozwiązania w fabule mi nie za bardzo odpowiadały,ale kanon to kanon, trzeba się z tym pogodzić.
Jak ktoś nie ma wolnej woli to wiadomo że zaakceptuje największą niezmienialne prawo grawitacji :).
Tu nie ma co mówić o kanonie tylko o debiliźmie:
Jeśli
A) Mamy nad Nar Shadda wielką fabrykę maszyn TIE a rok później podczas ataku Drednotów na planetę nie ma tam lokalnych sił wsparcja i jest to kanon.
B) Na trzy lata przed filmem Palpatine poznaje kim są Organa, Bel Iblis i Mon Mothma a ci przez długi czas spokojnie działają a taka Leia dalej siedzi w senacie i jest to kanon.
C) Byle smarkacz pomiata dwoma najsilniejszymi Sithami Galaktyce co ośmiesza późniejszy "wyczyn" Luke Skywalkera który ich ledwo pokonał.
I td. i td.
To widać że tzw. kanon kuleje i jest jak stołówka - każdy wybiera do zjedzenia to co mu najbardziej smakuje. A w tym wypadku TFU pod względem zgodności ze światem SW a nawet pod względem logiki przegrywa sromotnie :).
Nie musisz wymieniać błędów bo dobrze je znam, ale to normalne że jeśli do tak bogatego uniwersum dopuszcza się wielu twórców książek, komiksów, gier i kogo tam jeszcze to w końcu w skomplikowanych losach bohaterów powstaną niezgodności i tak dalej. Może to drażnić mnie czy Ciebie którzy od wielu lat interesujemy się GW ale np przeciętny gracz TFU widzi tylko fabułę pełną nawiązań do filmów i może mu się to podobać.
Możliwe że się pojawi skoro trwa to 14 lat po ROTS.Możliwe też że zobaczymy Rahma Kote, Senatora Baila Organe ze swoją córką oraz Shaak Ti.Być może w smaczkach też pojawi się Obi-Wan i Yoda.
Z wywiadów wynika, że starkiller pojawi się ale nie jako postać pierwszoplanowa, serial będzie przeznaczony dla ludzi młodszych nawet od fanów CW. (Nastoletni mandalorianki? kowboje - jedi?) Disney stwierdził też, że nie będą kierować się grą a więc rebelia narodzi się inaczej...
Od 2 dni postać Starkillera nie jest kanoniczna więc dla twórców droga wolna ;)
Oby nie. Postać nie dość, że niekanoniczna (obecnie) to jeszcze wybitnie naciągana. Idzie nowe, sekretnych uczniów Dartha Vadera nam nie potrzeba...