PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689479}

Star Wars: Rebelianci

Star Wars Rebels
2014 - 2018
7,4 8,2 tys. ocen
7,4 10 1 8234
8,0 5 krytyków
Star Wars: Rebelianci
powrót do forum serialu Star Wars: Rebelianci

skoro serial rysunkowy clone wars (2003 rok) nie zalicza się już do kanonu to co z Ventress?? W clone wars 2003 przecież jest wytłumaczona jej historia jak poznała hrabie dooku... Było tez pokazane skąd 3po ma złotą powlokę... Skoro serial nie jest już kanoniczny i nie wyjaśnili tego w the clone wars z 2008 roku to : 1. skąd mamy wiedzieć jaką historie ma Ventress (jak poznała dooku i skąd ja znali w serialu itp) 2. skąd 3po ma złotą powlokę?? Może było coś w serialu tylko nie pamiętam(dawno ogladalem) A może jest jakaś książka czy komiks jak coś to mnie oświećcie bo do tej pory myślałem ,ze kanoniczne są 2 seriale.

ocenił(a) serial na 2
rotanimod

W nowym kanonie te kwestie nie zostały poruszone, bo wszystkie ksiażki i komiksy dzieją się tylko w czasach starej trylogii i trochę wcześniej.

A w kanonie jest tylko The Clone Wars, Clone Wars jest Legends jak wszystko co najfajniesze w SW.

MistrzSeller

no wlasnie powinny zostac poruszone skoro ventress jest w kanonie :)

ocenił(a) serial na 7
MistrzSeller

Ja osobiście nie lubię dzielenia na kanon i nie kanon nawet Rebelianci mogą być kanoniczni świat gwiezdnych wojen jest tak wielki i tak nie dopowiedziany, że wszystko może być kanoniczne

użytkownik usunięty
maciejerzy

Ale niektóre rzeczy są sprzeczne z innymi.

maciejerzy

Rebelianci nie mogą być kanoniczni, oni po prostu są kanoniczni. Od teraz za kanon uznaje się tylko wszystkie filmy, The Clone Wars (film i serial) i Rebeliantów. Jeżeli chodzi o wydarzenia sprzed Bitwy o Yavin, to Disney niewiele tak naprawdę ingeruje (poza Rebeliantami właśnie i zapewne spin-offami). Wyrzucono do śmietnika niemal wyłącznie to co się działo po wydarzeniach ukazanych w Starej Trylogii.

użytkownik usunięty
fabcio93

Ogólnie to wyrzucono w kanonu wszystko, co powstawało w latach 1978 - 2014 poza filmami i ważniejszymi serialami.

Zapomniałeś wspomniać o nowych komiksach i książkach.

ocenił(a) serial na 10
rotanimod

Co do powłoki C-3PO to logiczne jak zamieszkał z Padme to dała mu złotą powłokę, przecież pani Senator nie będzie miała droida z jakąś brudną szarą powłoką.
A Ventress z tego co pamiętam ( ponad rok temu oglądałem wszystkie odc. ) była od tych sióstr nocy i tam kiedyś opowiadała bodajże, że została padawnką (?) i potem jej mistrz zginął i przygranął ją Dooku z tego pola bitwy i dokończył treningu.

Gracu999

ok ;p wtedy wszystko zgadzaloby sie i serial z 2003 niepotrzebny bylby ;)

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

Serial z 2003 roku był tylko reklamą, wystarczy spojrzeć na długość odcinków w pierwszych sezonach, był to serial robiony na szybko, Lucas zawsze chciał nakręcić komputerowy serial o wojnach klonów ale wtedy mu nie starczyło czasu bo tworzył 3 część NT więc zatrudnił wykonawcę samuraj Jacka i kazał mu nakręcić podobny serial w świecie Star Wars.

użytkownik usunięty
rotanimod

Zgadzam się. Twórcy bardzo rzadko myślą o fanach.

Szansę na ponowną dekanonizację TCW i Nowego Kanonu są nikłe. Gdyby to nastąpiło za 15-20 lat, znowu byłyby takie rozruchy jak teraz.

ocenił(a) serial na 9

seriale, spin offy (i ewentualnie gry) mają największą szansę nie zostać zdekanonizowane natomiast najmniejszą szanse mają na to książki, komiksy są gdzieś pomiędzy.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Uzasadnisz to? Mało co zrozumiałem.

ocenił(a) serial na 9

Jeśli disney znowu dokona restartu to seriale i spinn offy mają największe szanse zostać w kanonie.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

A sequele?

ocenił(a) serial na 9

Czemu disney miałby wyłączać własne filmy z kanonu.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Wspominałeś o serialach i spinn offach.

ocenił(a) serial na 9

Myślałem, że to oczywiste, że głowne filmy sagi nie będą restartowane

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Ale niektórzy fani, w tym ja, boją się dekanonizacji prequeli.

ocenił(a) serial na 9

Tak wiem, czytałem temat na bastionie i w sumie sam się trochę o to boję, a to właśnie prequele zobaczyłem jako pierwsze.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Nie wiem czy jest to możliwe. Z jednej strony Di$ney pragnie pozbyć się midichlorianów i paru innych rzeczy, a z drugiej strony autorzy nowego EU przemycają rzeczy z prequeli do seriali, książek i komiksów.

ocenił(a) serial na 9

Chyba w Plageusie coś było na ten temat, że midichloriany to tylko jeden z wielu przejawów mocy, ja osobiście uważam je za przekaźniki które moc używa (ale nie używa tylko ich)

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Midichloriany są, wbrew pozorom, bardzo tajemnicze. A czego. według ciebie, jeszcze używa?

ocenił(a) serial na 9

Martwych przedmiotów, planet itd.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Czyli (chyba) wszystkiego.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Czy wiesz, kim jest Krogulec?

ocenił(a) serial na 9

Hejtuje 7 epizod mimo iż go w ogóle nie widział(podobnie jak Darth Zabrak Rebeliantów)
ps.Co do planet pełnych mocy miałem na myśli Mortis i tę planete z aktu Yody z 6 sezonu, na której było to coś.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Też współczujesz jego pseudofanostwa?

Tak, ale są pokryte życiem. A one zawierają midichloriany.

ocenił(a) serial na 9

Bardziej jestem ciekaw jego zdania po obejrzeniu filmu (jeśli to zrobi)

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

On poczeka na recenzje krytyków.

Wystarczy wejść na stronę filmu na IMDB, znaleźć recenzje użytkowników i posortować od najgorszej do najlepszej. Tam będzie miał kolesiów.

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

Rozmawiamy jeszcze?

ocenił(a) serial na 9

Myślę, że najpierw obejrzy piracką wersję filmu (jak mu się uda bo z ant manem miałem problem)

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

On nie zmarnuje ani sekundy na tego disneyowskiego ******.