skoro serial rysunkowy clone wars (2003 rok) nie zalicza się już do kanonu to co z Ventress?? W clone wars 2003 przecież jest wytłumaczona jej historia jak poznała hrabie dooku... Było tez pokazane skąd 3po ma złotą powlokę... Skoro serial nie jest już kanoniczny i nie wyjaśnili tego w the clone wars z 2008 roku to : 1. skąd mamy wiedzieć jaką historie ma Ventress (jak poznała dooku i skąd ja znali w serialu itp) 2. skąd 3po ma złotą powlokę?? Może było coś w serialu tylko nie pamiętam(dawno ogladalem) A może jest jakaś książka czy komiks jak coś to mnie oświećcie bo do tej pory myślałem ,ze kanoniczne są 2 seriale.
W nowym kanonie te kwestie nie zostały poruszone, bo wszystkie ksiażki i komiksy dzieją się tylko w czasach starej trylogii i trochę wcześniej.
A w kanonie jest tylko The Clone Wars, Clone Wars jest Legends jak wszystko co najfajniesze w SW.
Ja osobiście nie lubię dzielenia na kanon i nie kanon nawet Rebelianci mogą być kanoniczni świat gwiezdnych wojen jest tak wielki i tak nie dopowiedziany, że wszystko może być kanoniczne
Rebelianci nie mogą być kanoniczni, oni po prostu są kanoniczni. Od teraz za kanon uznaje się tylko wszystkie filmy, The Clone Wars (film i serial) i Rebeliantów. Jeżeli chodzi o wydarzenia sprzed Bitwy o Yavin, to Disney niewiele tak naprawdę ingeruje (poza Rebeliantami właśnie i zapewne spin-offami). Wyrzucono do śmietnika niemal wyłącznie to co się działo po wydarzeniach ukazanych w Starej Trylogii.
Ogólnie to wyrzucono w kanonu wszystko, co powstawało w latach 1978 - 2014 poza filmami i ważniejszymi serialami.
Zapomniałeś wspomniać o nowych komiksach i książkach.
Co do powłoki C-3PO to logiczne jak zamieszkał z Padme to dała mu złotą powłokę, przecież pani Senator nie będzie miała droida z jakąś brudną szarą powłoką.
A Ventress z tego co pamiętam ( ponad rok temu oglądałem wszystkie odc. ) była od tych sióstr nocy i tam kiedyś opowiadała bodajże, że została padawnką (?) i potem jej mistrz zginął i przygranął ją Dooku z tego pola bitwy i dokończył treningu.
Serial z 2003 roku był tylko reklamą, wystarczy spojrzeć na długość odcinków w pierwszych sezonach, był to serial robiony na szybko, Lucas zawsze chciał nakręcić komputerowy serial o wojnach klonów ale wtedy mu nie starczyło czasu bo tworzył 3 część NT więc zatrudnił wykonawcę samuraj Jacka i kazał mu nakręcić podobny serial w świecie Star Wars.
Zgadzam się. Twórcy bardzo rzadko myślą o fanach.
Szansę na ponowną dekanonizację TCW i Nowego Kanonu są nikłe. Gdyby to nastąpiło za 15-20 lat, znowu byłyby takie rozruchy jak teraz.
seriale, spin offy (i ewentualnie gry) mają największą szansę nie zostać zdekanonizowane natomiast najmniejszą szanse mają na to książki, komiksy są gdzieś pomiędzy.
Jeśli disney znowu dokona restartu to seriale i spinn offy mają największe szanse zostać w kanonie.
Tak wiem, czytałem temat na bastionie i w sumie sam się trochę o to boję, a to właśnie prequele zobaczyłem jako pierwsze.
Nie wiem czy jest to możliwe. Z jednej strony Di$ney pragnie pozbyć się midichlorianów i paru innych rzeczy, a z drugiej strony autorzy nowego EU przemycają rzeczy z prequeli do seriali, książek i komiksów.
Chyba w Plageusie coś było na ten temat, że midichloriany to tylko jeden z wielu przejawów mocy, ja osobiście uważam je za przekaźniki które moc używa (ale nie używa tylko ich)
Midichloriany są, wbrew pozorom, bardzo tajemnicze. A czego. według ciebie, jeszcze używa?
Hejtuje 7 epizod mimo iż go w ogóle nie widział(podobnie jak Darth Zabrak Rebeliantów)
ps.Co do planet pełnych mocy miałem na myśli Mortis i tę planete z aktu Yody z 6 sezonu, na której było to coś.
Też współczujesz jego pseudofanostwa?
Tak, ale są pokryte życiem. A one zawierają midichloriany.
On poczeka na recenzje krytyków.
Wystarczy wejść na stronę filmu na IMDB, znaleźć recenzje użytkowników i posortować od najgorszej do najlepszej. Tam będzie miał kolesiów.
Myślę, że najpierw obejrzy piracką wersję filmu (jak mu się uda bo z ant manem miałem problem)