PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689479}

Star Wars: Rebelianci

Star Wars Rebels
2014 - 2018
7,4 8,2 tys. ocen
7,4 10 1 8233
8,0 5 krytyków
Star Wars: Rebelianci
powrót do forum serialu Star Wars: Rebelianci

Może mi ktoś powiedzieć czym o ile więcej jest materialu w pilotarzowym odcinku serialu (iskra rebelii) podobno jest scena z Vaderem... ale oprocz tego cos jeszcze?

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

Nie wiem o czym mówisz... Vader pojawia się w ostatnim odcinku pierwszego sezonu (ma jedną scenkę), w drugim sezonie jest go sporo (najwięcej w Siege of Lothal oraz Twilight of the Apprentice). W 3 sezonie się już nie pojawia.

Jeżeli pytasz jakie postacie pojawiają się gościnnie to w pierwszym sezonie mamy:
-Lando;
-Tarkin;
-R2-D2 i C3PO
-Bail Organa
-Ahsoka
Drugi sezon (tu było tego sporo):
-Leia;
-Hondo;
-Vader;
-Maul;
-Tarkin;
-Kapitan Rex i jego dwóch koleżków;
Trzeci Sezon:
-Hondo;
-generał Dodonna;
-Mon Mothma;
-Obi Wan;
-generał Yurlaren;
-Saw Garrera;
-Droidy Bojowe z TCW;
Możliwe, że o kimś zapomniałem bo naprawdę wiele różnych fajnych postaci z Sagi i TCW się pojawiło, a na dodatek serial ma szeroką gamę swoich własnych oryginalnych bohaterów. Ogólnie polecam.

ocenił(a) serial na 9
wifi_wifi

Zapomniałem o Yodzie oraz Chamie Syndulli. Jak zamierzasz oglądać ten serial tylko dla tych pobocznych postaci to moim zdaniem nie warto. Niby pojawiają się często, ale nie zrozumiesz o co chodzi w odcinkach. Dlatego należy oglądać całość (a najlepiej jeszcze obejrzeć przed tym serial The Clone Wars).

wifi_wifi

''Rebelianci: Iskra rebelii (tytuł oryginalny: Star Wars Rebels: Spark of Rebellion) to film telewizyjny pełniący funkcję pilota serialu Rebelianci. Opowiada o spotkaniu Ezry Bridgera, nastoletniego złodziejaszka z planety Lothal z załogą statku Ghost, która w przyszłości stanie się zalążkiem rebelii przeciwko Imperium Galaktycznemu.

Film miał kilka odrębnych dat premier: pierwotnie miał zadebiutować 29 września 2014 dla użytkowników aplikacji WATCH Disney XD[3], ale datę premiery przesunięto na 26 września.[4] Premiera na amerykańskim Disney Channel nastąpiła 3 października, a 14 dnia miesiąca DVD z filmem trafiło do sprzedaży. 26 października wyświetlono powtórkę na kanale ABC, z dodatkową sceną z Darthem Vaderem[5] ''

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

Hmmm nie widziałem tego